Πώς θα προστατέψεις το δέρμα σου μετά τα 40

Πώς θα προστατέψεις το δέρμα σου μετά τα 40

 

Όταν πατήσεις τα 40 και μετά, θα έχεις οριστικά ξεμπερδέψει με τα προβλήματα της ακμής αλλά θα πρέπει να έρθεις αντιμέτωπη με τις πρώτες ρυτίδες. Η κούραση καταγράφεται στο πρόσωπό σου χωρίς έλεος και καλό είναι να αλλάξεις κάποιες συνήθειες προκειμένου να παραμείνεις λαμπερή. Για να είμαστε ρεαλίστριες, δεν γίνεται να αποφύγεις τη διαδρομή προς το γήρας. Μπορείς όμως να διατηρήσεις τη ζωντάνια της επιδερμίδας σου.

Η απολέπιση
Μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να κάνεις απολέπιση με ένα ήπιο προϊόν. Αυτό πέραν του ότι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, βοηθά να ανοίξουν και να καθαρίσουν καλά οι πόροι. Όταν πια οι πόροι είναι καθαροί, είναι ταυτόχρονα και δεκτικοί σε οποιαδήποτε θεραπεία ή απλή κρέμα θέλεις να φορέσεις. Μια καλή ιδέα είναι ένας ορός με βιταμίνη C.

Άφθονο νερό
Το νερό είναι must από την πρώτη μέρα της ζωής σου ως και την τελευταία. Ωστόσο, αν αντικαταστήσεις οποιοδήποτε άλλο ρόφημα με ένα ποτήρι νερό, κάνεις ένα χρήσιμο δώρο στον οργανισμό σου. Μπορείς μέσα στο νερό να προσθέσεις φέτες από λεμόνι ή γκρέιπφρουτ και δυόσμο ή δεντρολίβανο. Κάπως έτσι το κάνεις να μοιάζει με ρόφημα και όχι με νερό. Ξεγελάς τον εαυτό σου και αποτοξινώνεις για τα καλά τον οργανισμό και το δέρμα σου.

Μην παραλείπεις τον λαιμό σου και το ντεκολτέ
Όσο σχολαστικά βάζεις την κρέμα προσώπου και την κρέμα ματιών, άλλο τόσο σχολαστικά πρέπει να περιποιείσαι τον λαιμό και το ντεκολτέ σου. Με ανοδικές κινήσεις, άπλωσε μια αντιρυτιδική κρέμα με φορά από το ντεκολτέ και πάνω ως το πιγούνι.

Αντηλιακό Χειμώνα Καλοκαίρι
Στη χώρα μας οι ακτίνες του ήλιου είναι δυνατές και επιβλαβείς Χειμώνα Καλοκαίρι. Προσπάθησε ώστε το make up σου να έχει υψηλό δείκτη προστασίας και μην παραλείπεις να φοράς αντηλιακή προσώπου, αφού σε προφυλάσσει από πανάδες και στίγματα που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ωρίμανσης.

Να κοιμάσαι…
Να κοιμάσαι ήρεμα και να κοιμάσαι αρκετά. Είναι το πιο σωστό που μπορείς να κάνεις για την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας σου. Ό,τι και αν δοκιμάσεις για να δείχνεις ξεκούραστη, αν στην πραγματικότητα είσαι πτώμα, δεν θα καταφέρεις πολλά.

www.mylife.gr

Μακαντάμια το λάδι των σαράντα και κάτι…

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι. για την ανανέωση κουρασμένων και γερασμένων δερμάτων.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr