Πώς να φτιάξουμε σπιτική οδοντόκρεμα

Πώς να φτιάξουμε σπιτική οδοντόκρεμα

 

Η διατροφή μας είναι καθοριστική για τη στοματική μας υγεία σε μεγάλο βαθμό, όπως και η διαθεσιμότητα στον οργανισμό μας κάποιων μεταλλικών στοιχείων που ευνοούν τη στοματική κοιλότητα. Εκτός από αυτά όμως, πρέπει καθημερινά να μεριμνούμε για το βούρτσισμα των δοντιών για λαμπερά και υγιή δόντια.

Οι οδοντόκρεμες του εμπορίου περιέχουν συνήθως αρκετές χημικές ουσίες, πολλές από τις οποίες είναι αμφιλεγόμενες και βλαβερές. Το πιο αμφιλεγόμενο συστατικό από όλα, είναι το φθόριο (fluoride) που περιέχεται στις περισσότερες εμπορικές μάρκες, αλλά και άλλα, όπως γλυκαντικά, triclosan (μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε αντιβακτηριδιακά σαπούνια και προϊόντα), γλυκερίνη, αλλά και ουσίες που έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα της οδοντόκρεμας όπως η δημιουργία αφρού.

Πολλές οδοντόκρεμες περιέχουν επίσης τεχνητά χρώματα / βαφές ή συνθετικές γεύσεις. Επίσης, η οδοντόκρεμα όπως και τα απολεπιστικά προϊόντα, αντιπροσωπεύουν μία από τις συνηθέστερες χρήσεις μικροπλαστικών στην καθημερινότητά μας.

 

Η παρακάτω συνταγή δημιουργήθηκε με γνώμονα την αποτελεσματικότητα της οδοντόκρεμας που είναι φυσικά ο σωστός καθαρισμός των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας, αλλά έχουν ληφθεί υπ’ό,ψιν και η γεύση, το άρωμα, το χρώμα και άλλα στοιχεία που είναι σημαντικό να υπάρχουν για να κάνουν τη χρήση της ευχάριστη.

Συνταγή για Σπιτική Οδοντόκρεμα

Περίπου 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας
2 μικρά πακέτα σκόνης stevia (θρυμματισμένα φύλλα στέβιας)
15-20 σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας ή κανέλας
10 σταγόνες εκχύλισμα μύρου (προαιρετικό)

Οδηγίες παρασκευής οδοντόκρεμας

Λιώστε ή ελαφρώς μαλακώστε το λάδι καρύδας.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε καλά. Αν χρησιμοποιείτε στέρεο λάδι καρύδας, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι, αν όχι, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι. Εάν χρησιμοποιείτε εντελώς ρευστό λάδι καρύδας, θα πρέπει να ανακατέψετε αρκετά καθώς το μείγμα κρυώνει προκειμένου να ανακατευτεί καλά και ομοιόμορφα η μαγειρική σόδα.
Βάλτε το μείγμα σε ένα μικρό γυάλινο βάζο (κατά προτίμηση διαφορετικό για κάθε μέλος της οικογένειας)
Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Πώς την χρησιμοποιείτε: με την οδοντόβουρτσά σας ξύστε την οδοντόκρεμα ώστε να πάρετε μία μικρή ποσότητα. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κουτάλι για να την τοποθετήσετε στην οδοντόβουρτσά σας. Βουρτσίζετε με απαλές κινήσεις και ξεπλένετε καλά.

www.mycare.gr

Αιθέριο έλαιο μέντας. Σύσφιξη σε πρόσωπο και σώμα.

Αιθέριο Έλαιο Κανέλας (Cinnamon)!

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Οδοντόκρεμα τετραπλού αποτελέσματος. (πέτρα, ουλίτιδα, τερηδόνα -φυσική λεύκανση) ALOE gel dentifricio tripla azio

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr