7 πολύ άσχημα πράγματα που κάνεις στο δέρμα σου (διατροφή, περιποίηση, συνήθειες)

7 πολύ άσχημα πράγματα που κάνεις στο δέρμα σου (διατροφή, περιποίηση, συνήθειες)

 

Δες τι να μην κάνεις στην επιδερμίδα σου αν θες να είναι υπέροχη.

Τα χειρότερα πράγματα που κάνουμε στο δέρμα μας τα κάνουμε συνήθως χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε – ξεχνάμε να αφαιρέσουμε το makeup πριν κοιμηθούμε, βγαίνουμε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό ή τρώμε συχνά τηγανητά. Τι σημαίνουν όλα αυτά για το δέρμα σου; Η αισθητικός των celebrities Jillian Wright, ιδρύτρια του Jillian Wright Clinical Skin Spa στο Μανχάταν και της σειράς καλλυντικών Jillian Wright Skincare μας δίνει λίστα με τις κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις και έχεις πολλούς λόγους να την ακούσεις.

 

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

Πειράζεις ή αγγίζεις το πρόσωπό σου

Αγγίζεις ασυναίσθητα το πρόσωπό σου σε διάφορες στιγμές της ημέρας. Αυτή η συνήθεια ωστόσο είναι συχνά ο ένοχος για τις εξάρσεις ακμής που σε ταλαιπωρούν. Όταν πειράζεις τα σπυράκια ή αγγίζεις το πρόσωπό σου μεταφέρεις εκεί τα βακτήρια που βρίσκονται στα χέρια σου, τα οποία εξαπλώνονται και προκαλούν πιο έντονη ακμή, ειδικά γύρω από το στόμα. Ξεκίνα το πρωί βάζοντας τα προϊόντα φροντίδας και το makeup σου και προσπάθησε όσο περισσότερο μπορείς να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου στη διάρκεια της ημέρας.

Εκθέτεις το δέρμα σου στον ήλιο χωρίς προστασία

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες, μικρές γραμμές και ρυτίδες – κάνει όμως επίσης το δέρμα να χάσει την ελαστικότητά του. Οπότε αν αναρωτιέσαι γιατί ξαφνικά βλέπεις ανοιχτούς πόρους, μπορεί η απάντηση να βρίσκεται στο ότι δεν βάζεις αντηλιακό. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς καθημερινά το αντηλιακό, και το χειμώνα, και το καλοκαίρι ή τις πολύ ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα βάζε καπέλο και γυαλιά ηλίου για να προστατεύεις τα μάτια σου από την ακτινοβολία αλλά και το λεπτό και ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σου.

 

Ξεχνάς να κάνεις απολέπιση

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σου και κάνει πολλή δουλειά για να σε προστατεύει εσωτερικά και εξωτερικά. Επιπλέον, αποβάλει συνεχώς νεκρά κύτταρα δέρματος που παραμένουν στην επιφάνεια και κάνουν την επιδερμίδα σου να δείχνει θαμπή. Προσπάθησε να κάνεις απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα (ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου) για να αποκαλυφθεί το φρέσκο, πιο υγιές δέρμα. Σταδιακά, θα διαπιστώσεις πως η επιδερμίδα σου είναι πιο ζωντανή, νεανική και ελαστική.

Καπνίζεις (πες μας ότι αυτό το λάθος δεν το κάνεις!!!)

Εκτός από το γεγονός ότι εισπνέεις καρκινογόνα, τα υποπροϊόντα του καπνού (είτε καπνίζεις η ίδια είτε είσαι παθητική καπνίστρια) ταξιδεύουν στη ζώνη Τ του προσώπου σου, φράσσοντας τους πόρους και προκαλώντας περισσότερα μαύρα στίγματα. Επιπλέον, το κάπνισμα θα προκαλέσει μικρές ρυτίδες στο επάνω χείλος σου.

Τρως επεξεργασμένες τροφές

Όταν τρως επεξεργασμένες τροφές και έτοιμο φαγητό που παραγγέλνεις απ’ έξω, δεν έχεις κανέναν έλεγχο στα συστατικά τους. Δεν γνωρίζεις τι βάζεις μέσα στο σώμα σου και πώς αυτό μπορεί να επηρεάζει το δέρμα σου. Αντίθετα, είναι πολύ πιο εύκολο να τρέφεσαι υγιεινά και ωφέλιμα για τον οργανισμό σου όταν τρως πιο «απλές» τροφές (φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι, όσπρια) που έχεις μαγειρέψει στο σπίτι. Επίσης, αν το δέρμα σου έχει τάση για ακμή, τότε υπάρχουν ορισμένες τροφές που καλό είναι να αποφεύγεις όπως η ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και τα έτοιμα τηγανητά φαγητά.

Έχεις πολύ άγχος

Το άγχος επηρεάζει τη συμπεριφορά του δέρματός σου. Στην πράξη αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε αυξημένη φλεγμονή, σπυράκια και κουρασμένη, θαμπό δέρμα. Να θυμάσαι πως η άσκηση (ό,τι σου αρέσει, από διαλογισμό μέχρι περπάτημα ή spinning) θα σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι πιο αποτελεσματικά το άγχος της καθημερινότητας.

Η διατροφή σου είναι πλούσια σε ζάχαρη, γαλακτοκομικά, αλάτι, αλκοόλ ή καφεΐνη
Οτιδήποτε σε υπερβολή μπορεί να ταράξει την ισορροπία στη ζωή, τη σχέση, τη δουλειά, την οικογένεια και το δέρμα σου! Εάν όλα τα παραπάνω είναι μέρος της καθημερινής σου διατροφής, συζήτησε με έναν διαιτολόγο για τις αλλαγές που μπορείς να κάνεις ώστε να έχεις συνολικά μεγαλύτερη ευεξία.

www.shape.gr

BEAUTY O PEPTIDE LIFT-CREAM. Κρέμα ανάπλασης για άνδρες και γυναίκες.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr