Πώς να ντύνεστε σωστά αν είστε μικροκαμωμένη

Πώς να ντύνεστε σωστά αν είστε μικροκαμωμένη

Ως μεσογειακός λαός, οι Ελληνίδες έχουμε την ανάλογη σιλουέτα, πράγμα που σημαίνει 2 πράγματα: πρώτον, ότι έχουμε καμπύλες και δεύτερον ότι στην πλειοψηφία δεν είμαστε 1,80! Το ότι δεν έχουμε τα πόδια της… Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, όμως, δεν πρέπει να μας πτοήσει. Μία μικροκαμωμένη γυναίκα μπορεί να είναι το ίδιο σέξι και εντυπωσιακή, ειδικά αν βρει τον σωστό τρόπο να αναδεικνύει το σώμα της με το ντύσιμο.

από Μαρία Κωνσταντοπούλου

Αν ανήκετε κι εσείς σ’ αυτή την κατηγορία γυναικών, οι παρακάτω στιλιστικοί κανόνες θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Να τονίζετε πάντα τη μέση σας

*Φωτογραφία: makeup-mania.net

Είτε επιλέγοντας τα κατάλληλα ρούχα είτε φορώντας πάντα ζώνη. Σύμφωνα με τους στιλίστες, πάντως, το τρικ για εγγυημένο αποτέλεσμα είναι να επιλέγετε ζώνες που έχουν το ίδιο χρώμα με το παντελόνι ή τη φούστα. Έτσι, δεν «κόβεται» στη μέση το σώμα σας- αντίθετα, κερδίζετε σε ύψος.

Ακολουθήστε τον κανόνα των 2/3

 

Προτιμήστε τα σύνολα που φοράτε να μην «κόβουν» το σώμα σας στη μέση. Αντίθετα, το τρικ για να επιμηκύνετε το κορμό σας είναι απλό: εφαρμόζοντας τον κανόνα των 2/3, συνδυάζετε για παράδειγμα παντελόνια ή φούστες που καλύπτουν τα 2/3 του κορμού σας με μια μπλούζα που καλύπτει το 1/3 του σώματός σας.

*Φωτογραφία: dailymail.co.uk

Πείτε «ναι» στα ψηλοκάβαλα παντελόνια και φούστες

Μπορεί τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια να θεωρούνται σέξι, όμως, αν είστε μικροκαμωμένη, οι ψηλόμεσες φούστες και παντελόνια είναι αυτά που κολακεύουν το σώμα σας γιατί το «αγκαλιάζουν» και κάνουν τα πόδια να φαίνονται ψηλότερα.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Η μονοχρωμία είναι σύμμαχός σας

Τα μονόχρωμα σύνολα ή τα ρούχα σε παρόμοιες αποχρώσεις αναδεικνύουν ένα μικροκαμωμένο σώμα γιατί επιμηκύνουν τον κορμό, προσθέτοντάς του πόντους σε ύψος. Αν ένα μονόχρωμο σύνολο σας φαίνεται αδιάφορο, συνδυάστε το με ξεχωριστά αξεσουάρ και παπούτσια.

*Φωτογραφία: brightside.me

Προτιμήστε μπλούζες με λαιμόκοψη V

 

Η λαιμόκοψη V, εκτός του ότι είναι sexy, αναδεικνύει το πάνω μέρος του κορμού, κάνοντάς σας να φαίνεστε ψηλότερη σε αντίθεση με την κλασική λαιμόκοψη χαμόγελο που μπορεί να σας δώσει όγκο χωρίς λόγο.

*Φωτογραφία: pinterest.com

… ή crop top

 

Είναι στη μόδα και κολακεύουν ιδιαίτερα τις μικροκαμωμένες γυναίκες. Αν έχετε κοιλίτσα, προτιμήστε τα φαρδιά και άνετα crop top, που θα συνδυάστε με εφαρμοστά παντελόνια.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Λίγο τακουνάκι είναι καλό

Τα τελείως flat παπούτσια, εκτός του ότι δεν είναι αναπαυτικά για τα πόδια, δεν κολακεύουν τη σιλουέτα μιας μικροκαμωμένης γυναίκας γιατί της αφαιρούν πόντους. Προτιμήστε να φοράτε παπούτσια με λίγο τακούνι αλλά φροντίστε να είναι ανατομικά, όπως συστήνουν και οι γιατροί. Εναλλακτικά, αν δεν είστε λάτρης των ψηλών παπουτσιών, επιλέξτε παπούτσια με χοντρά τακούνια ή πατφόρμες που είναι πολύ πιο άνετα στο περπάτημα.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Πηγή:www.mama365.gr

Serum βιταμίνης C

Αλόη έλαιο. Έλαιο βελούδου.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Δαφνέλαιο. Το δυναμωτικό των μαλλιών.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr