Κεραλοιφή η ασπίδα του δέρματος! Οι μαγικές της ιδιότητες και 2 συνταγές!

Κεραλοιφή η ασπίδα του δέρματος! Οι μαγικές της ιδιότητες και 2 συνταγές!

Το πιο γνωστό ελληνικό προϊόν που κατέκτησε, δικαιώς, ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας των απίστευτων ευεργετικών του ιδιοτήτων στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι αδιαμφισβήτητα το ελαιόλαδο. Ο «υγρός χρυσός», όπως συνηθιζόταν να αποκαλείται στην αρχαιότητα, είναι ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής, ο διατροφικός εκείνος θησαυρός , που όμοιος του δεν υπάρχει. Βεβαίως, το ελαιόλαδο δεν είναι το μοναδικό προϊόν, για το οποίο μπορεί να αισθάνεται περήφανη η Ελλάδα. Το αγνό κερί μέλισσας, το μελισσοκέρι αλλιώς, είναι ένα εξίσου θαυματουργό αγαθό, με ποικίλες χρήσεις και ωφέλιμες ιδιότητες. Τι προκύπτει, όμως, από την ένωση των δύο παραπάνω υπέροχων προϊόντων? Μα φυσικά η κεραλοιφή!

H κεραλοιφή παράγεται από ελαιόλαδο και μελισσοκέρι.

Η υψηλή περιεκτικότητα, των δύο αυτών συστατικών, σε βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά, την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για την περιποίηση του δέρματος, έτσι ώστε αυτό, να φαίνεται νεανικό και υγιές. Ταυτόχρονα, οι ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες της κεραλοιφής χαρίζουν στο δέρμα την λάμψη που χρειάζεται, ενώ οι αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις της μπορούν να θεραπεύσουν δερματικές βλάβες, όπως είναι το έκζεμα και η ακμή.

Σίγουρα, μπορείτε να προμηθευτείτε κεραλοιφή από τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων της πόλης σας, ωστόσο κανείς δεν σας εγγυάται την «αγνή» σύστασή της. Όπως είναι γνωστό, οι εταιρείες προκειμένου να ενισχύσουν την δραστικότητα των προϊόντων τους, συχνά τα εμπλουτίζουν με χημικά. Αρχικά, οι κρέμες, (όπως και πολλά άλλα προϊόντα), φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευεργετικές, ωστόσο, μακροπρόθεσμα, ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβες στον δερματικό ιστό. Ως εκ τούτου, η ιδανική επιλογή είναι να παρασκευάσετε μόνοι σας μια κρέμα, και συγκεκριμένα την κεραλοιφή, η οποία όχι μόνο θα προσφέρει την ενυδάτωση και την προστασία που επιθυμείτε, αλλά θα είναι και απαλλαγμένη από χημικές ουσίες.

Οφέλη

Μερικά από τα οφέλη της κεραλοιφής, είναι τα εξής:

Πηγή βιταμίνης Α: Η κεραλοιφή όπως αναφέραμε είναι μείγμα ελαιόλαδου και κεριού μέλισσας. Και τα δύο αυτά συστατικά περιέχουν υψηλά ποσοστά βιταμίνης Α. Μιας βιταμίνης, που είναι απαραίτητη για την απολέπιση, την ενυδάτωση και την αναδόμηση των κυττάρων του δέρματος.

Φυσική θεραπεία της ακμής: Η αποτελεσματικότητα της κεραλοιφής για την θεραπεία της ακμής είναι γνωστή. Οι ισχυρές αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βοηθούν στην άμεση αντιμετώπιση της, ενώ η πλούσια σε βιταμίνες σύστασή της, μαλακώνει την επιδερμίδα και επαναφέρει την ομαλή υφή του δέρματος.

Φυσική ενυδατική κρέμα: Η δυνατότητα της κεραλοιφής να «κλειδώνει» την υγρασία του δέρματος, την έχει καταστήσει ως ένα από τα πιο δραστικά θεραπευτικά μέσα, τόσο για την αντιμετώπιση, όσο και για την πρόληψη της ξηροδερμίας.

Ασπίδα προστασίας για το δέρμα: Απλώνει ένα πέπλο προστασίας στο δέρμα επιτρέποντας του, ωστόσο, να «αναπνέει». Σε αντίθεση με την βαζελίνη, που ενώ δημιουργεί και αυτή ένα προστατευτικό στρώμα στην επιδερμίδα, φράζει τους πόρους και κάνει το δέρμα να «ασφυκτιά».

Δερματικά προβλήματα: Είναι ιδανική για την άμεση αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων και συμβάλλει στην αποτελεσματική θεραπεία τους. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση άλλων σοβαρών δερματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος, της δερματίτιδας και της ψωρίασης.

Καταπραΰνει τον κνησμό: Ως ένα ισχυρό αντιαλλεργιογόνο, η κεραλοιφή μπορεί να ωφελήσει ανθρώπους που έχουν ευαίσθητο δέρμα και υποφέρουν από αλλεργίες, κατευνάζοντας τα συμπτώματα, όπως είναι η φαγούρα κ.α.

Φροντίδα για τα χείλη: Η τοπική εφαρμογή κεραλοιφής μπορεί να επουλώσει άμεσα τα σκασμένα χείλη. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα βάλσαμο για τα χείλη με την συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω.

Κεραλοιφή – Παραδοσιακή συνταγή

Ποσότητα: 100 ml

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής

Τρίβουμε σε ένα τρίφτη το κερί μέλισσας.
Το λιώνουμε σε bain marie και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στην συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Διατηρείται σε δροσερό μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κηραλοιφή που περιέχει μόνο κερί μέλισσας και ελαιόλαδο είναι κατάλληλη για εγκαύματα, δερματικούς ερεθισμούς, σκασμένες θηλές και καταπραύνει το δέρμα του μωρού όταν ερεθίζεται από τις πάνες. Μπορείτε να εφαρμόζετε την κεραλοιφή, απευθείας στο δέρμα, τέσσερις φορές την ημέρα.

Άλλες χρήσεις

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως:

Γυαλιστικό παπουτσιών
Γυαλιστικό ξύλινων επιφανειών

 

Ενυδατική κεραλοιφή προσώπου.

Ποσότητα: 45 ml

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μελισσοκέρι
1 κουταλάκι του γλυκού Βιταμίνη Ε
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη
1 κουταλάκι του γλυκού τζελ Αλόη Βέρα
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή κάποιο άλλο της επιλογής σας.

Σημείωση: Η ποσότητα του αιθέριου ελαίου μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με το πόσο έντονο ή ήπιο, θέλετε να είναι το άρωμα. Για παράδειγμα, αν θέλετε ήπιο άρωμα μπορείτε να προσθέσετε λιγότερες από 30 σταγόνες και για πιο έντονο αποτέλεσμα, περισσότερες από 30 σταγόνες.

Μέθοδος παρασκευής

Αφού τρίψουμε, όπως προηγουμένως, με τον τρίφτη το κερί μέλισσας, το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ.
Το λιώνουμε σε bain marie και προσθέτουμε διαδοχικά το αμυγδαλέλαιο και τις σταγόνες Βιταμίνης Ε.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε την γλυκερίνη και το τζελ αλόης βέρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το απομακρύνουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο και συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει. Μια διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου 10 με 15 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς το συνεχές ανακάτεμα επιτρέπει στην αλόη και την γλυκερίνη να ενσωματωθεί πλήρως με τα έλαια.
Τέλος, αφού κρυώσει το μείγμα μας το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.

Η ενυδατική κεραλοιφή μπορεί να διατηρηθεί σε δροσερό μέρος για διάστημα ενός έτους. Μπορείτε να την εφαρμόσετε σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος θέλετε, είτε για να το ενυδατώσετε είτε για να καταπραΰνετε την φαγούρα.

πηγή: votanonkipos.gr

Κερί μέλισσας

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Υγρή γλυκερίνη για υπέροχα καλλυντικά.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

100%φυσικό τζελ αλόης 100% πυκνή για φρέσκα και τέλεια καλλυντικά!

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr