Έκζεμα στο σώμα, ευρυαγγείες και μώλωπες: Αυτή είναι η αντιμετώπιση για κάθε πρόβλημα

Έκζεμα στο σώμα, ευρυαγγείες και μώλωπες: Αυτή είναι η αντιμετώπιση για κάθε πρόβλημα

 

Οι κορυφαίες λύσεις της beauty editor για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζει το σώμα σου.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Αν έχεις μώλωπες
Αν ζεις μια δραστήρια καθημερινότητα με πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα, είναι δύσκολο να αποφύγεις μια περιστασιακή μελανιά κάπου στο σώμα σου. Όταν τη δεις να εμφανίζεται για πρώτη φορά, το μασάζ με μια φυτική αντιφλεγμονώδη λοσιόν θα επιταχύνει την επούλωση. Παράλληλα, δοκίμασε ένα ιδιοφυές τρικ καμουφλάζ: Άπλωσε λίγο κόκκινο κραγιόν πάνω στο μώλωπα και, πριν στεγνώσει, πρόσθεσε πούδρα στο χρώμα του δέρματος. Το κόκκινο χρώμα βοηθά στην εξουδετέρωση του έντονου μοβ τόνου της μελανιάς και η πούδρα θα παραμείνει στέρεη πάνω από το υγρό υπόστρωμα του κραγιόν.

Αν έχεις ευρυαγγείες
Δεν είναι ανάγκη να είσαι παχουλή ή ηλικιωμένη για να αποκτήσεις πολλές μικρές μπλε-κόκκινες γραμμές σε διάφορα σημεία του σώματος – κυρίως στα πόδια. Τα κλειστά ρούχα και τα πολύ στενά κολάν πιέζουν υπερβολικά τα αγγεία οδηγώντας τα σε σπάσιμο. Οι τραυματισμένες φλέβες μπορούν να επουλωθούν με μία-δύο σκληρυντικές ενέσεις (σκληροθεραπεία) ή κάποια άλλη θεραπεία με λέιζερ.

Αν έχεις ξηρότητα και έκζεμα
Αν νιώθεις σε μερικά σημεία του σώματος φαγούρα, ξηρότητα, μόνιμες κοκκινίλες και ξεφλούδισμα, κατηγόρησε τα μάλλινα και συνθετικά ρούχα. Μην προσπαθήσεις να τρίψεις εκείνα τα σημεία με σφουγγάρι ή απολεπιστικά. Προτιμότερο είναι να απλώσεις μια καθαριστική λοσιόν με άλφα-υδροξυοξέα για να απαλύνει την ξηρότητα και κατόπιν μια φαρμακευτική κρέμα με υδροκορτιζόνη για να μειώσει την ερυθρότητα και το πιθανό έκζεμα. Όλα αυτά σε συνεργασία με το δερματολόγο σου.

www.shape.gr

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Αιθέριο Έλαιο Κυπαρίσσι

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr