Ποιο βότανο δίνει υπέροχη αγέραστη επιδερμίδα και ρυθμίζει τον διαβήτη.

Ποιο βότανο δίνει υπέροχη αγέραστη επιδερμίδα και ρυθμίζει τον διαβήτη.

 

Το βότανο του μύρτιλου έχει αυτές τις θαυματουργές ιδιότητες. Είναι ένα καλλυντικό βότανο που βοηθάει πάρα πολύ στην αντιγήρανση και στην αγέραστη όψη. Συντηρεί επίσης την νεανική μας ευεξία.

Αν θες να σώσεις τα μάτια σου από τον καταρράκτη, το μύρτιλο αποτελεί μια εξαιρετική λύση πρόληψης και αντιμετώπισης πάντα βέβαια σε συνεννόηση με τον γιατρό. Αυξάνει μάλιστα την νυχτερινή όραση προσόν που εκμεταλλεύτηκαν οι πιλότοι της Αγγλικής αεροπορίας κατά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο.

Επιπλέον βοηθά στη μυωπία, μειώνει το οπτικό στρες και την οπτική κόπωση σε όσους εργάζονται πολύωρα στον υπολογιστή αντιμετωπίζοντας την κούραση στα μάτια. Βοηθά ακόμη στην αντιμετώπιση του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και της διαβητικής ρετινοπάθειας.

Πίνοντας το, αυξάνεται το κολλαγόνο στο δέρμα υποχωρεί η ακμή και τονώνεται η ελαστικότητα και η πυκνότητα της επιδερμίδας.

Έχει πολύ δυναμικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Ο χυμός του, ενδέχεται να μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, στη μείωση της προόδου της νόσου του Alzheimer και του Πάρκινσον. Σύμφωνα με μελέτες ενισχύει τη μνήμη.

Το χρώμα των καρπών του είναι κόκκινο λόγω της καροτίνης που περιέχουν. Εδώ βρίσκεται και η δραστικότητα στην καλλυντική φροντίδα του δέρματος και στην ενίσχυση του κολλαγόνου και της αντιγήρανσης.

Συνταγή για τον διαβήτη. Σε ένα λίτρο νερό που θα βράσει σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε 10 φύλλα μύρτιλου. Πίνεται συνεχώς.
Αφέψημα: μια κουταλιά φύλλα μύρτιλου σε μια κούπα βρασμένο νερό έως και τρεις φορές την μέρα.

Ενημερωθείτε από τον γιατρό σας.

Έρευνα σύνταξη Ζωή Κυροπούλου
Δημοσιογράφος συγγραφέας
Πηγή: egoismos.gr

Φύλλα Μύρτιλλου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr