Ιδέες περιποίησης για κάθε τύπο μαλλιών

Ιδέες περιποίησης για κάθε τύπο μαλλιών

Τα μαλλιά σας χρειάζονται περιποίηση και… ξεκούραση. Δείτε πολύ απλές συμβουλές – για κάθε τύπο μαλλιών – που θα σας προσφέρουν αυτό ακριβώς!

Πηγή: iatronet.gr

Ιδέες περιποίησης για κάθε τύπο μαλλιών
Ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σας; Είναι πολύ σγουρά ή ίσια; Και πώς μπορείτε να τα διατηρείτε λαμπερά, υγιή αλλά και στυλάτα χωρίς να τα καταπονείτε με εργαλεία και προϊόντα; Ας δούμε μερικές συμβουλές από ειδικούς

…για πολύ σγουρά μαλλιά

 

Το καλύτερο μυστικό για να αγαπήσετε τις ατίθασες μπούκλες σας είναι να μην… προσπαθείτε. Μην χαραμίζετε τον χρόνο σας με προϊόντα. Προμηθευτείτε ένα καλό conditioner και χρησιμοποιήστε λίγο κατά μήκος της τρίχας, από την ρίζα ως και την άκρη, όταν τα μαλλιά σας είναι ακόμα βρεγμένα. Με μια χτένα με μεγάλα κενά, απλώστε το conditioner παντού. Για καλύτερο αποτέλεσμα – και λιγότερη πίεση στην τρίχα – αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους, χωρίς πιστολάκι. Και μην τα αγγίζετε! Όσο περισσότερο πειράζουμε τα σγουρά μαλλιά, τόσο περισσότερο φριζάρουν.

…για σπαστά μαλλιά

 

Τα σπαστά μαλλιά χρειάζονται λιγότερη προσπάθεια από ό,τι νομίζατε. Για να τους δώσετε καλύτερο σχήμα, χρησιμοποιήστε κρέμα φορμαρίσματος και στεγνώστε τα με το πιστολάκι, μέχρι να έχουν στεγνώσει σχετικά – αλλά όχι ολοκληρωτικά. Έπειτα, δώστε τους σχήμα με ένα σίδερο για μπούκλες.

…για ίσια μαλλιά

Προσπαθήστε να μην γεμίσετε την κόμμωσή σας με στρώσεις και γωνίες, καθώς αυτό θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται αδύναμα. Το κλειδί είναι να τα κάνετε να μοιάζουν πυκνά, και αυτό μπορείτε να το πετύχετε κόβοντάς τα όλα στο ίδιο μάκρος, για να τους δώσετε όγκο.

…για μαλλιά που έχουν υποστεί χημικό ίσιωμα

Μην χρησιμοποιείτε σε μεγάλο βαθμό εργαλεία, όπως πιστολάκι και σίδερο. Το βράδυ, τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα μαντήλι, και φροντίστε να τα χτενίζετε κοντά στις ρίζες, για να παραμένουν ίσια.

…για μαλλιά που ξεραίνονται και φριζάρουν

Και όμως, υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα ενώ… κοιμάστε! Απλά αντικαταστήστε την βαμβακερή σας μαξιλαροθήκη με μία από μετάξι. Το μετάξι προκαλεί λιγότερη τριβή στα μαλλιά ενώ κοιμόμαστε, συνεπώς και λιγότερο φριζάρισμα.

…για λιπαρά μαλλιά

Εφόσον η λιπαρότητα ξεκινά από την επιδερμίδα του κεφαλιού, ό,τι προϊόν χρησιμοποιείτε πρέπει να εφαρμόζεται από τη μέση της τρίχας και κάτω. Μην βάζετε, για παράδειγμα, conditioner στις ρίζες, καθώς το κεφάλι σας παράγει από μόνο του τα έλαια που χρειάζεται. Επιπλέον, ακουμπάτε τα μαλλιά σας όσο λιγότερο γίνεται. Τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στην επιδερμίδα των χεριών μπορούν να κάνουν να μαλλιά να “λαδώσουν” πολύ πιο γρήγορα.

…για πολύ πυκνά μαλλιά

 

Χρησιμοποιήστε την πυκνότητα των μαλλιών σας υπέρ σας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι έξυπνο να δοκιμάσετε μια κόμμωση με στρώσεις και γωνίες, ώστε να ελαφρύνετε τον όγκο. Με αυτόν τον τρόπο λύνετε και το πρόβλημα της ψαλίδας, που είναι ιδιαίτερα εμφανής στα πιο πυκνά μαλλιά.

…για γκρίζα μαλλιά

Τα γκρίζα μαλλιά έχουν την τάση να είναι πιο τραχιά σε σχέση με τα άλλα χρώματα. Το κλειδί εδώ είναι η εύρεση του σωστού conditioner, ώστε η τρίχα να γίνει πιο απαλή. Ψάξτε conditioner που περιέχουν έλαιο από jojoba, λιναρόσπορο ή αβοκάντο. Μπορούν να σας βοηθήσουν να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας καλύτερα, και να ενισχύσουν την λάμψη τους.

Πηγή:www.iatronet.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr