Διατροφικές Συμβουλές από τη Μαρία Πολύζου για δρομείς!

Διατροφικές Συμβουλές από τη Μαρία Πολύζου για δρομείς!

Ρωτήσαμε την κάτοχο του Πανελληνίου Ρεκόρ στο Μαραθώνιο Δρόμο, Μαρία Πολύζου για τις διατροφικές της συνήθειες και σας παρουσιάζουμε τη Mini-Συνέντεξη

1) Πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την απόδοση του δρομέα

Η διατροφή ενός δρομέα είναι πολύ σημαντική καθώς η σωστή διατροφή έχει άμεση συνάρτηση με την καλή προπόνηση και την επίτευξη υψηλών επιδόσεων.

2)Τι προτείνεις για φαγητό ( snack ) πριν την προπόνηση

Πιστεύω ότι οι μπάρες δημητριακών, μπανάνες, αποξηραμένα φρούτα και μέλι είναι ιδανικά για να μας δώσουν ενέργεια και να μην βαρύνουν τον στομάχι μας λίγο πριν την άσκηση μας.

3) Τι άποψη έχεις για την αντιφλεγμονώδη διατροφή ( Αγγούρι, Παντζάρι, Ρόδι , Κουρκουμάς, Ανανάς κ.α. )

Προσέχω πολύ την διατροφή μου γιατί γνωρίζω ότι αυτή είναι η βάση για να έχω υγεία και καλές επιδόσεις.

‘Έτσι όλα αυτά τα χρόνια που τρέχω είδα στο σώμα μου και στους μύες μου ότι όταν καθημερινά προσθέτω τροφές που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, με βοηθούν στο να μπορώ να κάνω πολλά χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα και μυϊκά πιασίματα και κυρίως χωρίς τραυματισμούς.

Η αντιφλεγμονώδης διατροφή μπορεί να έχει κατασταλτικό ή προληπτικό χαρακτήρα. Μέσα από τις τροφές μπορούμε να δώσουμε στον οργανισμό μας τις “εντολές” παραγωγής αντιφλεγμονωδών ουσιών με σκοπό την ίαση του οργανισμού.

Το αγγούρι, για παράδειγμα, έχει πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση αφού βοηθάει στην “Ψύξη” της φλεγμονής στο σώμα μας. Κλινικές έρευνες δείχνουν ότι το αγγούρι μειώνει τις φλεγμονές, αναστέλλοντας τη δράση προ-φλεγμνονωδών κυτοκινών (TNF-alfa).

‘’ Μιας και είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσεις όλη αυτήν την πληθώρα τροφών, ένας εύκολος τρόπος είναι τα φυτικά συμπληρώματα διατροφής. Ένα φυσικό συμπλήρωμα με αποδεδειγμένη αντιφλεγμονώδη δράση είναι το Crownhealth Force, που έχει σαν βάση εκχύλισμα αγγουριού.

4) Πόσο σημαντική είναι η απώλεια βάρους και πόσο επικίνδυνο είναι να τρέχει ένας υπέρβαρος δρομέας

Αυτό ισχύει για όλους μας. Ο υπέρβαρος άνθρωπος επιβαρύνει την υγεία του, το μυικό του σύστημα καθώς και το καρδιαναπνευστικό του σύστημα.

Έτσι επιβάλλεται μια καλά ισορροπημένη διατροφή που μαζί με άσκηση προσαρμοσμένη στο αθλητικό του προφίλ θα τον βοηθήσει να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα.

5) Τι προτείνεις για φαγητό μετά το Μαραθώνιο ( Recovery Snacks )

Όταν τερμάτιζα τον μαραθώνιο , αναζητούσα πάντα να πιω νερό, ηλεκτρολύτες , να φάω μπανάνες , ρύζι και σολομό που είναι και το αγαπημένο μου φαγητό.

runningmagazine.gr

Δισκία Κουρκουμά

Λάδι κουρκουμά η κουρκουμέλαιο. Το θεραπευτικό!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr