Ανακαλύψτε τα 5 μυστικά ομορφιάς της… γιαγιάς!

Ανακαλύψτε τα 5 μυστικά ομορφιάς της… γιαγιάς!

Μερικές φορές ακόμη και η πιο ακριβή και εξελιγμένη επιστημονικά κρέμα δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί μπροστά στα μυστικά ομορφιάς των γιαγιάδων μας. Έτσι, ας ανακαλύψουμε μαζί τα πιο παλιά, φυσικά κι αγνά μυστικά που είναι τόσο εύκολα για να τα εφαρμόσουμε στο πρόσωπο και στο σώμα μας.

1.Ανθόνερο για φρέσκο και λαμπερό δέρμα

Ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσουμε το πρόσωπό μας και να το κρατάμε φρέσκο και λαμπερό είναι να ακούσουμε εκείνη τη λαϊκή σοφία που μας προτρέπει να εμπιστευτούμε το γνωστό σε όλους μας ανθόνερο. Η διαδικασία; Πρώτα πλύνετε και καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας. Στη συνέχεια ψεκάστε αρκετές φορές με ανθόνερο και αφήστε το να στεγνώσει μόνο του. Μην χρησιμοποιήσετε πετσέτα. Το δέρμα σας θα είναι όχι μόνο ενυδατωμένο αλλά απαλό και λαμπερό.

2.Χαμομήλι για καθαρισμό προσώπου

Για ν΄ανακουφίσουμε το ταλαιπωρημένο μας δέρμα βράζουμε λίγο χαμομήλι και μ΄ένα βαμβάκι περνάμε το πρόσωπό μας με το χλιαρό ρόφημα. Μάλιστα, το χαμομήλι είναι ιδανικό και για να περάσουμε τα μάτια μας, μετά το ντεμακιγιάζ.

3.Γάλα για κουρασμένα μάτια

Το γάλα έχει ευεργετικές ιδιότητες και για το πρόσωπο. Βουτήξτε δυο κομμάτια βαμβάκι σε κρύο γάλα και τοποθετήστε τις στα μάτια σας σαν κομπρέσες για λίγη ώρα. Τα μάτια σας θα δείχνουν πια… ξεκούραστα!

4.Βελούδινο δέρμα

Μια μικρή πολυτέλεια όλες την αξίζουμε. Γεμίστε τη μπανιέρα σας με νερό και ρίξτε μέσα μισό φλιτζάνι μέλι. Βυθιστείτε σ΄αυτό κι όταν βγείτε η επιδερμίδα του σώματός σας θα είναι βελούδινη.

5.Απαλά χέρια και πέλματα

Μια φορά την εβδομάδα πριν κοιμηθείτε περάστε με βαζελίνη τα χέρια και τα πέλματά σας. Φορέστε κάλτσες και γάντια και όταν ξυπνήσετε δεν θα πιστεύετε πόσο απαλά θα έχουν γίνει τα άκρα σας. Αν σας είναι δύσκολο να κοιμηθείτε με γάντια, απλώς περάστε με βαζελίνη τα χέρια σας, μείνετε για όση περισσότερη ώρα μπορείτε και ξεβγάλτε. Α… κι αφού μιλάμε για βαζελίνη, θυμηθείτε πως μικρή ποσότητα στα χείλη σας τα κάνει απαλά και ενυδατωμένα.

www.womannow.gr

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr