9 συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

9 συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Τι λάθη κάνεις και τα χρόνια φαίνονται στο δέρμα σου πολύ νωρίτερα;

Κανείς δεν μπορεί να δείχνει νέος για πάντα! Μπορείς όμως να φαίνεσαι φρέσκια για περισσότερα χρόνια από όσα ορίζει η φύση και η… ταυτότητά σου, Αρκεί να φροντίσεις να αλλάξεις κάποια από τα πράγματα και τις συνήθειες που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Εμείς σου δίνουμε μερικές ιδέες να ξεκινήσεις.

 

Γράφει: Βίκυ Πασχάλη

1. Μην είσαι πολύ αδύνατη
Δεν θέλεις να είσαι παχιά, όμως και το να είσαι υπερβολικά αδύνατη έχει τα μειονεκτήματά του. Η έλλειψη επαρκούς λίπους στο πρόσωπο κάνει την εμφάνιση να δείχνει πιο «γερασμένη». Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η συνεχής απώλεια και πρόσληψη βάρους που προκαλούν οι λεγόμενες δίαιτες «γιο γιο». Για νεανική όψη, προσπάθησε να διατηρείς ένα σταθερό υγιές βάρος.

2. Μην τρίβεις τα μάτια σου
Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πάρα πολύ ευαίσθητη κι αν την ερεθίζεις κάθε τόσο τρίβοντάς της θα γίνει πιο σκούρα, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει μεγαλύτερο και πιο κουρασμένο. Φρόντισε οι κινήσεις σου όταν αγγίζεις αυτή την περιοχή, για να βάλεις την κρέμα σου ή να αφαιρέσεις τους φακούς επαφής, να είναι πάντα απαλές.

3. Μη χάνεις πολύτιμες ώρες ύπνου
Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία, την ενέργεια και τη λάμψη της επιδερμίδας μας. Κατά τη διάρκειά του τα κύτταρα ανανεώνονται και επιπλέον τα αντιγηραντικά προϊόντα εισχωρούν καλύτερα στο δέρμα. Φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ.

4. Μην κοιμάσαι στο πλάι
Μπορεί αυτή να είναι η στάση που σε βολεύει, όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα σου –όπως και ο ύπνος μπρούμυτα. Εάν πιέζεις κάθε βράδυ το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι επί 8 ώρες, είναι πιθανό να προκληθούν ρυτίδες. Προσπάθησε να κοιμάσαι ανάσκελα.

 

5. Μην πίνεις με το καλαμάκι
Εάν πίνεις αρκετά αναψυκτικά και κρύους καφέδες ή τσάι την ημέρα, η συνήθεια να χρησιμοποιείς καλαμάκι μπορεί να δημιουργήσει λεπτές ρυτίδες γύρω από το στόμα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει γερασμένο.

6. Μη στρεσάρεσαι
Εάν έχεις συνεχώς άγχος αφενός δεν μπορείς να κοιμηθείς καλά και αφετέρου το σώμα σου κατακλύζεται από τις ορμόνες του στρες που προκαλούν πρόωρη γήρανση. Η κορτιζόνη καταστρέφει το κολαγόνο και μακροπρόθεσμα προσθέτει ρυτίδες στο δέρμα. Επιπλέον, όταν ο οργανισμός ζει σε μια κατάσταση συνεχούς «απειλής» στέλνει το περισσότερο οξυγόνο στα βασικά όργανα στερώντας το από το δέρμα. Βρες τι σε βοηθάει να χαλαρώσεις (γυμναστική, βόλτες στη φύση, μουσική, διαλογισμός) και κάντο τακτικά.

7. Να φοράς πάντα αντηλιακό
Ακόμα κι αν το make up ή η πούδρα σου έχουν δείκτη προστασίας, χρειάζεσαι πάντα ένα αντηλιακό προϊόν για το πρόσωπο, ακόμα και το χειμώνα. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα προστατεύουν ενάντια στις ακτίνες UVB αλλά όχι και στις UVA που προκαλούν πανάδες και ρυτίδες.

8. Μην καταπολεμάς μόνο τις ρυτίδες
Δεν είναι μόνο οι λεπτές γραμμές στο δέρμα που προδίδουν το πέρασμα του χρόνου. Το ίδιο κάνουν και οι πανάδες, οι σκουρόχρωμοι λεκέδες και η γενικότερη θαμπή όψη της επιδερμίδας. Εκτός από τα αντιρυτιδικά, χρησιμοποίησε προϊόντα που κάνουν απολέπιση και λευκαίνουν τις σκούρες κηλίδες.

9. Να φοράς γυαλιά ηλίου
Εάν δεν φοράς, είναι πιο πιθανό να κάνεις συχνά γκριμάτσες, όπως να σουφρώνεις τη μύτη και μισοκλείνεις τα βλέφαρα, που μακροπρόθεσμα δημιουργούν ρυτίδες.

www.shape.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Δώσε κολλαγόνο στο δέρμα σου με λάδι σεντέλα ασιατική. Κατά της κυτταρίτιδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr