Με αυτό το DIY γαλάκτωμα θα δεις την επιδερμίδα σου χωρίς πανάδες, πόρους  και στίγματα.

Με αυτό το DIY γαλάκτωμα θα δεις την επιδερμίδα σου χωρίς πανάδες, πόρους  και στίγματα.

Ο μαϊντανός είναι λευκαντικός παράγοντας και φρεσκάρει καταπληκτικά ο δυόσμος επίσης, το γάλα λευκαίνει και τρέφει την επιδερμίδα και όλα μαζί τα βότανα, ρυθμίζουν την λιπαρότητα στο δέρμα και προκαλούν σύσφιξη στους ανοικτούς πόρους ενώ ενισχύουν το περίγραμμα. Το πιο φθηνό καλλυντικό με το πιο ακριβό αποτέλεσμα είναι στην κυριολεξία στα χέρια σου αρκεί να φτιάξεις αυτή τη μαγική συνταγή!

Super συνταγή από δυόσμο μαϊντανό και ρίγανη για να αντιμετωπίσεις την λιπαρότητα.

Υλικά

140 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας, φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
3 κουταλιές της σούπας, φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη τριμμένη ρίγανη

Τρόπος παρασκευής.

Ρίχνουμε στο γάλα, τον δυόσμο τον μαϊντανό και την ρίγανη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε (ανακατεύοντας πότε πότε) για έξι ώρες, στο ψυγείο. Κατόπιν το αφήνουμε να σταθεί καλά, για άλλες 6 ώρες.. Τέλος το σουρώνουμε με αρκετά ψιλό σουρωτήρι ώστε να το καθαρίσουμε όσον το δυνατό καλύτερα και το βάζουμε σε μπουκάλι με ετικέτα.

Ιδιότητες.

Ο δυόσμος είναι επουλωτικός, ο μαϊντανός ρυθμίζει την λιπαρότητα, η ρίγανη είναι ισχυρό αντιμικροβιακό και δρα και σαν συντηρητικό. Διατηρείται 4 με 5 μέρες περίπου στο ψυγείο.

Τρόπος χρήσης.

Χρησιμοποιούμε το γαλάκτωμα αυτό, όπως ακριβώς και τα γαλακτώματα του εμπορίου

Μυστικά:

Η προσθήκη 5 με 10 γραμμάρια χυμού αλόης βοηθάει πάρα πολύ σε περιπτώσεις κοκκινίλας και ερεθισμού του δέρματος. Τέλος, εάν υπάρχει πρόβλημα με πληγές στο δέρμα (π.χ. από ακμή) μπορούμε να προσθέσουμε στα βότανα που θα αφήσουμε για 12 ώρες και 1 με 2 γραμμάρια σκόνη,σύμφυτου. (έχει ισχυρή επουλωτική δράση)

πηγή: μυστικά ομορφιάς Κώστα Αλτάνη

Βότανο σύμφυτο απο τα μυστικά ομορφιάς

Τζελ αλόης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr