Απίστευτα τα οφέλη του ροδιού στην ομορφιά σου!

Απίστευτα τα οφέλη του ροδιού στην ομορφιά σου!

Δε θα πιστεύεις τι μπορεί να κάνει το ρόδι στο πρόσωπο και τα μαλλιά σου.

www.ladylike.gr

Ένα νόστιμο φρούτο που κάνει καλό στην υγεία αλλά στην ομορφιά σου.

Το ρόδι ανήκει στην κατηγορία των φρούτων που εκτός από να τα τρως μπορείς να τα χρησιμοποιείς και για την ομορφιά σου. Πέραν της νοστιμιάς του, είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τον οργανισμό αλλά και για την επιδερμίδα σου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το ρόδι είναι βασικό συστατικό πολλών καλλυντικών προιόντων που σχετίζονται με την περιποίηση της επιδερμίδας. Και φυσικά οι ειδικοί κάτι ξέρουν.

Η πιο διάσημη και διαδεδομένη ιδιότητα του ροδιού είναι η αντιοξειδωτική του δράση που αφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες A, C και E. Χάρη σε αυτή του τη σύνθεση λοιπόν μπορεί να σου προσφέρει τα παρακάτω:

 

Ενυδάτωση. Το ρόδι ενυδατώνει σε βάθος ακόμα και την οιο ξηρή επιδερμίδα. Γι’ αυτό θα το βρεις ως συστατικό σε πολλές κρέμες προσώπου.

Αντιγήρανση. Χάρη σε μία ουσία, ονόματι ελλαγικό όξύ το ρόδι μπορεί να γίνει μία από τις ασπίδες σου για αντιγήρανση. Αυτό το συστατικό βοηθάει στην ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου, επομένως συμβάλλει στην ελαστικότητα και τη νεανική όψη της επιδερμίδας.

Ανανέωση. Εκτός των αντιοξειδωτικών στοιχείων του ροδιού, έχει επίσης τη δυνατότητα αύξησης της αντιοξειδωτικής λειτουργίας του οργανισμού. Αυτό βοηθάει πολύ στην λάμψη της επιδερμίας καθώς και της λείας και απαλής υφής της.

Ακμή. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που έχει ο χυμός ρόδι είναι ιδανικές για να αποτοξινώσεις τον οργανισμός σου αλλά και εχθρός για την ακνεϊκή σου επιδερμίδα.

Μαλλιά. Το ρόδι έχει μία συνολική συνεισφορά στον οργανισμό σου και τα μαλλιά σου δεν θα μπορούσαν να μείνουν απ’ έξω. Συστατικά του φρούτου είναι υπέυθυνα για πιο δυνατή τρίχα και μαλλιά που μακραίνουν γρήγορα, γεμάτα υγεία.

Extra tip: Το ρόδι λειτουργεί και σαν anti-frizz προϊόν. Μπορείς να κάνεις μία δοκιμή με έλαιο από ρόδι στα μαλλιά σου. Πάρε μία ποσότητα στα χέρια σου, τρίψε τις παλάμες σου και πέρασέ τη στα μαλλιά σου. Άσε τα μαλλιά σου έτσι για μία ώρα και συνέχισε με το λούσιμο.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr