Η καλύτερη συνταγή για σπιτική ενυδατική κρέμα προσώπου

Η καλύτερη συνταγή για σπιτική ενυδατική κρέμα προσώπου

 

 

 

Χυμό (όχι τζελ) από aloe vera -175 ml

 

-Φυσικό κερί μέλισσας – 230 gr

 

-Αμυγδαλέλαιο – 60 ml

 

-Λάδι καρύδας – 2 κ.σ.

 

-Λάδι βιταμίνης Ε – ½ κ.γ.

 

-Αιθέριο έλαιο πορτοκάλι – 5 με 6 σταγόνες

 

-Αιθέριο έλαιο λεμόνι – 2 με 3 σταγόνες

 

-Αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια με υδατοστεγή καπάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα βαζάκια από παλιές σας κρέμες)

 

-Μπεν μαρί και 2 γυάλινα δοχεία. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε 2 γυάλινα βαζάκια μέσα σε ένα βαθύ κατσαρολάκι με νερό που βράζει.

 

-Μίξερ

Διαδικασία παρασκευής της σπιτικής ενυδατικής κρέμα προσώπου

Βάζετε νερό να βράσει στο μπεν μαρί, και περιμένετε να φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία. Στο μεταξύ τοποθετείτε στο πρώτο γυάλινο δοχείο το φυσικό κερί μέλισσας, το αμυγδαλέλαιο και το λάδι καρύδας. Μόλις το νερό πάρει βράση, βάζετε το δοχείο στο μπεν μαρί και το αφήνετε, μέχρι τα υλικά να ζεσταθούν αρκετά και να λιώσουν τελείως. Στο δεύτερο γυάλινο δοχείο βάζετε το χυμό από την aloe vera και το βάζετε κι αυτό στο μπεν μαρί, για να ζεσταθεί ελαφρά το υγρό.

Μόλις λιώσει τελείως το κερί σας και ομογενοποιηθεί το μείγμα κεριού και ελαίων, απομακρύνετε και τα δύο γυάλινα δοχεία από το μπεν μαρί με προσοχή και τα φέρνετε στο μίξερ. Ρίχνετε σιγά-σιγά τον ζεσταμένο χυμό aloe vera μέσα στο δοχείο με το κερί και τα έλαια, ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ (στην πιο αργή ρύθμιση), μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καθώς τα υλικά έρχονται σταδιακά σε θερμοκρασία δωματίου, θα δείτε ότι θα αρχίσει να σχηματίζεται μια ελαφριά κρέμα. Συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να κρυώσουν εντελώς τα υλικά σας.

Μόλις κρυώσει αρκετά το μείγμα, θα πρέπει να προσθέσετε το έλαιο βιταμίνης Ε, καθώς και τα αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και λεμονιού. Ανακατέψτε ξανά για λίγη ώρα, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και μοιράστε την κρέμα σας στα δοχεία όπου σκοπεύετε να την αποθηκεύσετε. Σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο δοχείο που θα βάλετε στο ψυγείο για πιο μακροχρόνια διατήρηση, και ένα ή περισσότερα μικρότερα δοχεία, που θα χρησιμοποιείτε καθημερινά όταν θέλετε να βάλετε λίγη κρέμα. Όταν τελειώνει η κρέμα σας, θα μπορείτε να τα ξαναγεμίζετε από το μεγάλο!

Σπιτική ενυδατική κρέμα προσώπου – αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων

Αν κάποια στιγμή δείτε πως η κρέμα σας έχει αρχίσει να αλλοιώνεται και να διαχωρίζονται τα έλαια από τα υπόλοιπα υλικά, μπορείτε πολύ απλά να την ξαναζεστάνετε ελαφριά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την υφή της κρέμας, μπορείτε να αντικαταστήσετε το φυσικό κερί μέλισσας με κερί γαλακτωματοποίησης, το οποίο θα βοηθήσει το μείγμα να διατηρήσει την ελαφριά υφή του.

Δοκιμάστε το και μη διστάσετε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας!

Πηγή: fullofbeauty.gr

 

Αιθέριο Έλαια Λεμόνι (Lemon) Το αποτοξινωτικό!
Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!
Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!
Εσάνς καρύδας.
Κερί μέλισσας

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Αμυγδαλέλαιο 100ml.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr