Serum, ενυδατική, αντηλιακό, έλαια: Με ποια σειρά βάζουμε τις κρέμες;

Serum, ενυδατική, αντηλιακό, έλαια: Με ποια σειρά βάζουμε τις κρέμες;

Εσύ ξέρεις με ποια σειρά πρέπει να βάζεις τι; Και πότε πρέπει να κάνεις… διάλειμμα;

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

Μάθε με ποια σειρά βάζουμε κρέμες στο πρόσωπο!

1. Ξεκίνα με το πιο ελαφρύ. Τα serum –τα πιο λεπτόρευστα προϊόντα– προηγούνται επειδή

α) είναι λογικό και

β) προσφέρουν πιο αποτελεσματικά τα ενεργά τους συστατικά στο δέρμα.

Επιπλέον, είναι εύκολο να τα προσαρμόσεις. Διάλεξε δύο ή τρία serum που το κάθε ένα θα καλύπτει μία από τις ανάγκες σου: φόρμουλες με πεπτίδια για τις ρυτίδες, σαλικυλικό οξύ για λιπαρό δέρμα και licorice ή αλόη για να καταπολεμήσεις τις κοκκινίλες.

2. Πρόσθεσε ένα αντιοξειδωτικό.

Η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό που χρειάζεται κάθε τύπος επιδερμίδας. Δίνει λάμψη, προστατεύει από τις ηλιακές βλάβες και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

 

3. Κάνε ένα διάλειμμα.

«Αν δώσεις σε κάθε προϊόν ένα λεπτό χρόνο για να στεγνώσει, τότε δε θα βαρύνει το δέρμα σου», λέει η δερματολόγος Fredric Brandt. Ενσωμάτωσε τις ρουτίνες του πρωινού με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Για παράδειγμα, βάλε ένα προϊόν, ετοίμασε καφέ, μετά βάλε ένα δεύτερο προϊόν και πήγαινε να βουρτσίσεις τα δόντια σου».

4. Κλείδωσέ τη.

Η ενυδατική σου είναι το μυστικό σε κάθε ρουτίνα πολλαπλών προϊόντων επειδή κλειδώνει τα serum στο δέρμα σου, κάνοντάς τα πιο αποτελεσματικά.

5. Να ξέρεις πότε να πας ανάποδα.

Αν το ευαίσθητο δέρμα σου κοκκινίζει στη σκέψη να χρησιμοποιήσεις έστω και ένα προϊόν θεραπείας, δοκίμασε να εφαρμόζεις πρώτα ένα ελαφρύ, χωρίς άρωμα ενυδατικό προϊόν και από πάνω τα serum. Η κρέμα θα μειώσει την ένταση του serum ενώ μειώνει τις πιθανότητες να προκληθούν ερεθισμοί.

 

6. Πρόσθεσε ένα έλαιο.

Σε μικρές δόσεις, τα έλαια κάνουν το δέρμα να ακτινοβολεί. Άπλωσέ τα στις ξηρές περιοχές μετά την κρέμα σου –ο κανόνας είναι πως τα έλαια μπορούν να εισχωρήσουν μέσα από τα ενυδατικά αλλά όχι το αντίθετο. Παράλειψε όμως το έλαιο αν φοράς πάνω από δύο serums κάτω από την ενυδατική σου – μετά από κάποιο σημείο, δεν μπορείς να αποφύγεις τη λιπαρότητα.

7. Μην ξεχνάς την προστασία.

Το αντηλιακό είναι το τελευταίο σου βήμα το πρωί. Κάθεται επάνω στο δέρμα σου, έτσι αν το βάλεις πρώτο, εμποδίζει τα άλλα συστατικά να εισχωρήσουν.

8. Και κάτι τελευταίο για το βράδυ.

Τελείωσε τη βραδινή σου ρουτίνα με ένα προϊόν ρετινόλης και θα δείχνεις πολύ νεότερη. (Κάθε δερματολόγος συστήνει αυτό το αντιγηραντικό σούπερ συστατικό.) «Βάλε τη ρετινόλη πάνω από ένα serum και μία κρέμα – το ενυδατικό βοηθά τη ρετινόλη να εισχωρήσεις καλύτερα με λιγότερο ερεθισμό», λέει η Brandt.

Πότε να ξεκινήσω να βάζω αντιρυτιδικές κρέμες; Οι ειδικοί απαντούν σ’ αυτή και άλλες απορίες για την αντιγήρανση προσώπου!

www.shape.gr

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.
Serum βιταμίνης C
Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.
ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.
Έλαιο βερίκοκου ή βερικοκουκουτσέλαιο
5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!
Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Κρέμα νύκτας-ρετινόλης και υαλουρονικού, «Τotal Age Correction Cream.»

 

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr