Σωστή περιποίηση προσώπου για κάθε τύπο δέρματος

Σωστή περιποίηση προσώπου για κάθε τύπο δέρματος

 

Η σωστή περιποίηση προσώπου είναι το άλφα και το ωμέγα μιας εντυπωσιακής εμφάνισης καθώς το πρόσωπό μας, είναι το πρώτο πράγμα που αντικρύζει πάνω μας όποιος μας βλέπει. Ωστόσο, ένας απλός καθημερινός καθαρισμός, δεν αρκεί ώστε να κρατήσει το δέρμα μας υγιές και να αποτρέψει τα πρώιμα σημάδια γήρανσης. Η σκόνη, το μακιγιάζ και οι ρύποι, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικό πρόβλημα στην επιδερμίδα μας, καθώς φράζουν τους πόρους δημιουργώντας ένα φιλμ, αποτρέποντας έτσι την εισχώρηση οξυγονου αλλά και των ευεργετικών συστατικών των προϊόντων περιποίησης. Το αποτέλεσμα είναι, το πρόσωπό μας να εμφανίζει ακόμη πιο έντονη λιπαρότητα -εφόσον είναι ήδη λιπαρό- ακμή, ερυθρότητα και αλλιεργίες. Οι διαφορετικοί τύποι δέρματος, απαιτούν προσεκτική και ειδική μεταχείριση ο καθένας, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε τύπου και το σίγουρο είναι πως δεν ειναι κατάλληλα τα ίδια τα προϊόντα για όλους τους τύπους.

Λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα θεωρείται αρκετά μεγάλη τύχη για τις γυναίκες -παρόλο που οι περισσότερες δεν το αντιλαμβάνονται καν- καθώς η εμφάνιση ρυτίδων στα λιπαρά δέρματα καθυστερεί περισσότερο μιας και η λιπαρότητα αποτελεί το φυσικό λιπαντικό του δέρματος. Αν και έχει μια φυσική τάση προς την ενυδάτωση, το λιπαρό δέρμα δεν θα έπρεπε να αμελεί την τελετουργια καθαρισμού και ενυδάτωσής του.

Αν και η λύση των δυνατών στυπτικών προϊόντων, μπορεί να φανεί αρκετά ελκυστική για γυναίκες που έχουν λιπαρό δέρμα, θα έπρεπε να αποφεύγεται, καθώς διαταράσει τη φυσική ισορροπία της επιδερμίδας και εντείνει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα. Απαλά gel καθαρισμού, ειδικά για λιπαρές επιδερμίδες, αφαιρούν την περιττή λιπαρότητα, διατηρώντας μια σχετική ισορροπία.

Οι επιλογή της σωστής κρέμας ενυδάτωσης με βάση το νερό και με λεπτόρρευστη υφή αποτελεί την ιδανική λύση για τις λιπαρές επιδερμίδες καθώς και προϊόντα που δημιουργούν ματ αποτέλεσμα. Αν μπείτε στον πειρασμό, να αποφύγετε τη χρήση της ενυδατικής κρέμας, με την ιδέα ότι η επιδερμίδα σας είναι ήδη αρκετά λιπαρή- και άρα ενυδατωμένη- θα σας συνιστούσαμε με το αποφύγετε, καθώς με αυτό τον τρόπο εκκρίνεται ακόμη περισσότερο σμίγμα από τον οργανισμό μας σε μία προσπάθεια να κρατηθεί ενυδατωμένος.

*Για ένα λιπαρό δέρμα, η χρήση ροδόνερου κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας από υπολείμματα ντεμακιγιάζ, μπορεί να κάνει θαύματα.

Ξηρό δέρμα

Ένα ξηρό δέρμα, θέλει απαλή μεταχείριση με προσεκτικές κινήσεις ακόμη και όταν πρόκειται για τον τρόπο που ακουμπάμε τα δάχτυλα στο πρόσωπό μας όταν το καθαρίζουμε ή απλώνουμε την ενυδατική κρέμα. Τα ισχυρά καθαριστικά προσώπου καλό θα ήταν να αποφεύγονται καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας περαιτέρω ξηρότητας. Επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό που σέβεται την επιδερμίδα και περιέχει ενυδατικούς παράγοντες. Συνήθως, η ξηρή επιδερμίδα, έχει την τάση να εμφανίζει αλλεργίες, ακμή και ερυθρότητα. Η εντατική θεραπεία με προϊόντα με καταπραϋντικές ιδιότητες θεωρείται απαραίτητη για την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών της επιδερμίδας Αναζητήστε προϊόντα με συστατικά που «ηρεμούν» και ανακουφίζουν την ξηρή επιδερμίδα, όπως χαμομήλι, τριαντάφυλλο, γεράνι, ylang ylang.

Το ξηρό δέρμα, έχει άμεση ανάγκη από ενυδάτωση καθώς οι ρυτίδες εμφανίζονται πιο έντονα σε επιδερμίδες με ξηρότητα. Προϊόντα με υαλουρονικό οξύ και διμεθικόνη εμποδίζουν την αφυδάτωση και την απωλεια υγρασίας ενώ μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης κάθε εβδομάδα θεωρείται απαραίτητη.

Μικτό δέρμα

Ένα μικρό δέρμα, εμφανίζει λιπαρά και ξηρά στοιχεία στην επιδερμίδα του, με κύριο λιπαρό σημείο, την περιοχή Τ του προσώπου, ενώ η ξηρότητα εμφανίζεται γύρω από την περιοχή του στόματος και στα μάγουλα. Το μικτό δέρμα, έχει ανάγκη ενυδάτωσης της ξηρής περιοχής ενώ η περιοχή που εμφανίζει λιπαρότητα έχει ανάγκη εξισορρόπησης.

Ευτυχώς για τις γυναίκες, οι εταιρείες έχουν λανσάρει προϊόντα περιποίησης ειδικά για τα μικτά δέρματα τα οποία δρουν αντίστοιχα για κάθε περιοχή του προσώπου, όντας «σκληρά» με την λιπαρότητα και ενυδατικά ταυτόχρονα για τις περιοχές που ταλαιπωρούνται από ξηρότητα.

Σχετικά με την ενυδάτωση, καλό θα ήταν, η ενυδατική κρέμα να εφαρμόζεται κυρίως στις περιοχές που εμφανίζεται η ξηρότητα και να αποφεύγονται τα λιπαρά σημεία. Ιδανική τακτική για τα μικτά δέρματα, είναι το multimasking, για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

www.beautemagazine.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr