Μυστικά υγείας, ομορφιάς και μακροζωίας από τις γυναίκες της Ιαπωνίας

Μυστικά υγείας, ομορφιάς και μακροζωίας από τις γυναίκες της Ιαπωνίας

 

Μάθετε γιατί οι γυναίκες στην Ιαπωνία δεν παίρνουν βάρος και ζούνε πολλά χρόνια.
Αυτές οι γυναίκες γνωρίζουν τα μυστικά της αρμονίας και διαθέτουν τα κλειδιά για τη μακροζωία.Οι γυναίκες της Ιαπωνίας συγκαταλέγονται στις πιο αδύνατες παγκοσμίως ενώ φημίζονται για τη μακροζωία τους.Τα 10 μυστικά των Ιαπωνέζων για καλή υγεία:

1. Άσκηση
Η σωματική άσκηση είναι σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής τους. Οι Ιάπωνες γενικότερα υποστηρίζουν την συνεχόμενη εκπαίδευση και χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για σωματική άσκηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι προτιμούν τις μακριές και συχνές βόλτες με τα πόδια και χρησιμοποιούν περισσότερο τις σκάλες παρά τα ασανσέρ.

2. Αρχές της διατροφής
Οι Ιάπωνες έχουν μια και μοναδική προσέγγιση απέναντι στο φαγητό: η διατροφή τους περιλαμβάνει διάφορα προϊόντα, αλλά σε μικρές ποσότητες.

3. Μικρές μερίδες
Οι μικρές μερίδες τροφής δεν επιτρέπουν την υπερκατανάλωση τροφής και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα. Τα τρόφιμα απορροφώνται εύκολα και αυτό δεν επιτρέπει στον οργανισμό να συσσωρεύσει λίπος.

4. Σπιτικά γεύματα
Οι Ιάπωνες αγαπούν το σπιτικό φαγητό. Τα πιάτα τους περιλαμβάνουν ψάρι, ρύζι και λαχανικά μαγειρεμένα σε χαμηλή φωτιά. Οι Ιάπωνες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ψαριών. Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που παίρνουν, εξηγούν την άριστη υγεία και μακροζωία τους.

5. Απλή μέθοδος μαγειρέματος
Οι γυναίκες στην Ιαπωνία προετοιμάζουν (εσκεμμένα) ελαφριά γεύματα. Προτιμούν να μαγειρεύουν στον ατμό, λαχανικά ψημένα στη σχάρα κλπ.

6. Πρωινό
Στην Ιαπωνία τρώνε μικρές μερίδες για πρωινό, αλλά πλούσια πιάτα. Αυτό τους επιτρέπει να μην αισθάνονται έντονη πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

7. Επιδόρπια
Οι Ιαπωνέζες τρώνε ελαφριά επιδόρπια, που δεν περιλαμβάνουν γλυκά και λίπη. Αν και προτιμούν το παγωτό, η ποσότητα του θα είναι μικρή και κατά κανόνα θα περιέχει ελάχιστη ζάχαρη.Μυστικά υγείας, ομορφιάς και μακροζωίας από τις γυναίκες της Ιαπωνίας

8. Ρύζι
Το μαγειρεμένο ρύζι είναι η κύρια πηγή υδατανθράκων για τις γυναίκες στην Ιαπωνία. Το ψωμί δεν περιλαμβάνεται στην διατροφή τους και δεν τρώνε εξευγενισμένο αλεύρι σίτου. Έτσι, αντί για λευκό ρύζι, προτιμούν το καστανό.

9. Απουσία υγρών κατά τη διάρκεια των γευμάτων
Οι γυναίκες στην Ιαπωνία δεν καταναλώνουν ποτέ υγρά κατά τη διάρκεια του γεύματος. Τα υγρά ψύχουν το σώμα και εξουδετερώνουν τα οξέα που είναι απαραίτητα για την πέψη. Μάλιστα, τα υγρά στοιχεία κάνουν τον οργανισμό να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να αφομοιώσει τις τροφές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιστρέφει το αίσθημα πείνας πολύ πιο γρήγορα.

10. Ζεστό μπάνιο
Το μπάνιο με ζεστό νερό αποτελεί μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας. Το ζεστό μπάνιο μπορεί να καταπραΰνει και να χαλαρώσει τους μύες. Οι Ιάπωνες βυθίζονται στο νερό μέχρι το επίπεδο της καρδιάς και διατηρούν τη θερμοκρασία του νερού στους 40 βαθμούς Κελσίου.Ποιές είναι οι κύριες τροφές που βοηθούν στην καλή υγεία και τη διατήρηση του βάρους, σύμφωνα με τις γυναίκες στην Ιαπωνία:

1. Ρύζι
Το ρύζι υπάρχει στα περισσότερα ασιατικά πιάτα. Το ρύζι εξουδετερώνει τις επιδράσεις του νατρίου, της χοληστερόλης και των κορεσμένων λιπών. Αποτρέπει την ανάπτυξη υπέρτασης και ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Για ένα πιο υγιεινό πιάτο, επιλέξτε το καστανό ρύζι, το οποίο έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.Μυστικά υγείας, ομορφιάς και μακροζωίας από τις γυναίκες της Ιαπωνίας

2. Σόγια
Οι Ιάπωνες καταναλώνουν περίπου 50 γραμμάρια σόγιας ανά ημέρα. Η σόγια αυξάνει τη μεταβολική δραστηριότητα και τη ζωτική ενέργεια. Οι σπόροι σόγιας είναι κύρια πηγή πρωτεΐνης και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν τον καρκίνο. Η σόγια είναι πηγή ακόρεστων λιπών και μειώνει τη χοληστερόλη. Αυτό εμποδίζει την αθηροσκλήρωση. Οι ισοφλαβόνες που περιέχει μπορούν να μετριάσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Η σόγια είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών και διευκολύνει την πέψη. Ταυτόχρονα, έχει εντυπωσιακά επίπεδα ασβεστίου

3. Λαχανικά
Κάθε Ιαπωνέζα θα σας πει ότι τα λαχανικά αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής της. Οι Ιάπωνες καταναλώνουν περίπου πέντε φορές περισσότερα σταυρανθή λαχανικά (κινέζικο λάχανο, μπρόκολο και λάχανο) από τους Αμερικανούς.
4. Noodles
Οι γυναίκες στην Ιαπωνία τρώνε ζυμαρικά από αλεύρι φαγόπυρου, με διάφορες σάλτσες. Εκτός από το γεγονός ότι βοηθά στην εξάλειψη της κακής χοληστερόλης, έχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Ένα φλιτζάνι αυτού του ζυμαρικού είναι ικανό να αυξήσει το μεταβολισμό κατά 46%. Παρέχει επίσης 12% άπαχη πρωτεΐνη, απαραίτητη για έναν υγιή ενήλικα.

5. Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα βασικά μυστικά της ιαπωνικής διατροφής. Το πράσινο τσάι έχει θεραπευτικές πολυφαινόλες και υψηλή αντιοξειδωτική δράση. Επίσης, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και προωθεί την καύση λίπους.
6. Ψάρια
Τα ψάρια είναι το κύριο μυστικό. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που απαντώνται σε λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός, εξηγούν γιατί οι Ιάπωνες καταφέρνουν να φαίνονται νέοι και γεμάτοι υγεία.

7. Φρούτα
Τα φρέσκα φρούτα εμφανίζονται τακτικά στη διατροφή των γυναικών στην Ιαπωνία. Τα περισσότερα φρούτα είναι χαμηλά σε λιπαρά, θερμίδες και νάτριο. Είναι πηγές αντιοξειδωτικών και έχουν φυτικές ίνες και μέταλλα που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Φρούτα με υψηλά επίπεδα καλίου – όπως οι μπανάνες – εμποδίζουν την υπέρταση.
dear-eva.gr

Chia Seeds H νέα super τροφή

Αδίαντο ή πολυτρίχι. Για κρυολόγημα -γρίπη -τριχόπτωση-κυκλοφορικό κ.α.

Βότανα Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr