8 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το “πόδι της χήνας”

8 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το “πόδι της χήνας”

 

”Η εμφάνιση των ρυτίδων είναι αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας γήρανσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραδοθούμε, νομίζοντας πως δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι πρόληψης της εμφάνισης των ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης του δέρματος.Σήμερα θα μιλήσουμε για αυτές τις ρυτίδες γύρω και κάτω από τα μάτια, για το “πόδι της χήνας”. Οι ρυτίδες σε αυτό το σημείο του προσώπου μας ονομάστηκαν έτσι λόγω της ομοιότητάς τους με το πόδι του συγκεκριμένου πτηνού.Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οδηγούν στην εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, και ειδικά στο “πόδι της χήνας”.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι:

η κληρονομικότητα
η έκθεση στον ήλιο
η έλλειψη ύπνου
το κάπνισμα
η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
η κακή διατροφή.
και η περιβαλλοντική μόλυνση

Σε αυτό το post, βρήκαμε 8 φυσικούς τρόπους – μεθόδους, χάρη στους οποίους μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Οι μέθοδοι αυτές, πέρα από εξαιρετικά συμφέρουσες για το πορτοφόλι μας, έχουν αποδειχθεί και αποτελεσματικές.1. Αγγούρι8 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το “πόδι της χήνας”

Το αγγούρι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τον καθαρισμό και την τόνωση του δέρματος. Περιέχει θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνες Β5 και Β6, συστατικά τα οποια θρέφουν το δέρμα και προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.Εφαρμογή:
Κόψτε το αγγούρι στη μέση, περάστε το σε έναν τρίφτη και απλώστε το χυμό απευθείας στα μάτια για μερικά λεπτά, δύο φορές την ημέρα.2. Αυγά
Το ασπράδι του αυγού μπορεί να κάνει θαύματα. Τρέφει το δέρμα του προσώπου, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ ελαστικό. Η συνεχής χρήση συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.Εφαρμογή:
Απλά χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστεί αφρός και εφαρμόστε στο δέρμα. Αφήστε τα μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό

3. Λάδι καρύδας
Η βιταμίνη Ε, που βρίσκεται στο λάδι καρύδας, βοηθά στην αποκατάσταση ανομοιομορφιών του δέρματος και στην επιβράδυνση της εμφάνισης του “ποδιού της χήνας”. Επιπλέον, το λάδι καρύδας τέλεια ενυδατώνει το δέρμα και βοηθά στη διατήρηση της απαλότητας.

Εφαρμογή:

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην περιοχή γύρω από τα μάτια και αφήστε το για όλη τη νύχτα.4. Γάλα
Το γλυκολικό οξύ, που περιέχεται στο γάλα, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Η χρήση γάλακτος κάθε μέρα οδηγεί σε μεγαλύτερες ποσότητες κολλαγόνου. Και αν δεν θέλετε να το πιείτε… μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στο πρόσωπό σας.

Εφαρμογή:

Χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα γάλακτος στην περιοχή των ματιών. Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Αλόη

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της αλόης βοηθούν στο να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες, ενώ οι βιταμίνες που περιέχει προστατεύουν, τονώνουν και ενυδατώνουν το δέρμα.

Εφαρμογή:

Πίνετε μια κουταλιά της σούπας χυμό αλόης δύο φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το τζελ από τα φύλλα στο πρόσωπό σας, πριν πάτε για ύπνο. Ξεπλύνετε το πρωί.

6. Μέλι και γιαούρτι
Ένα μείγμα από μέλι και γιαούρτι είναι η καλύτερη μάσκα για το δέρμα. Το γαλακτικό οξύ, που περιέχεται στο γιαούρτι, βοηθά στην απολέπιση και το μέλι ενυδατώνει και καθαρίζει.

Εφαρμογή:

Αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά γιαούρτι. Εφαρμόστε σαν μάσκα στο πρόσωπό σας, αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

7. Αβοκάντο
Το λάδι που βρίσκεται στο αβοκάντο ενυδατώνει, τονώνει και καθαρίζει το δέρμα. Οι βιταμίνες Ε και D, που περιέχονται σε αυτό, μπορούν να αυξήσουν το κολλαγόνο και να μειώσουν τις ρυτίδες.

Εφαρμογή:

Πατήστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει και εφαρμόστε ένα ομοιόμορφο στρώμα στο πρόσωπο. Αφήστε το για 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Επαναλάβετε κάθε μέρα την ίδια διαδικασία.8. Σοκολάτα
Έχει αποδειχθεί ότι η σοκολάτα μπορεί να φέρει ευχαρίστηση όχι μόνο στους γευστικούς μας πόρους, αλλά είναι χρήσιμη και για το δέρμα μας. Το κακάο που εμπεριέχεται στη μαύρη σοκολάτα έχει επικικατίνη και κατεχίνη, που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από το ηλιακό φως, το οποίο προκαλεί ρυτίδες.

Εφαρμογή:

Μπορείτε άφοβα να κακομάθετε τον εαυτό σας καταναλώνοντας μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας, σε καθημερινή βάση, προκειμένου να προστατεύσετε το δέρμα σας με αυτό το νόστιμο φάρμακο.

dear-eva.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr