6 είδη μανιταριών με αντιγηραντικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες

6 είδη μανιταριών με αντιγηραντικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες

Τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται ως μια νόστιμη προσθήκη σε πολλά γεύματα χωρίς να σκεφτόμαστε την πλούσια διατροφική τους αξία. Αν και το γεγονός ότι αποτελούν μύκητες δεν τα κάνει τόσο ελκυστικά στη σκέψη, τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε πολλούς πολιτισμούς για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες και οι έρευνες τώρα αρχίζουν να αποδεικνύουν αυτό που οι πρόγονοί μας ήδη γνώριζαν – πως αποτελούν υπερτροφή.

Υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες μανιταριών, από δηλητηριώδη μέχρι ψυχεδελικά, αλλά εδώ φυσικά εστιάζουμε στα προσαρμογόνα. Αυτές οι ποικιλίες στηρίζουν και φέρνουν ισορροπία σε διαφορετικές περιοχές του οργανισμού μας, αλλά επίσης βοηθούν στη μεθυλίωση – τη διαδικασία ρύθμισης της αποτοξίνωση και των φλεγμονωδών μονοπατιών. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε στην αγορά, αφήστε τα συνηθισμένα Portobello και επιλέξτε άλλες ποικιλίες, που διαθέτουν κι άλλα οφέλη στην υγεία σας

1. Μανιτάρι Chaga
Χρησιμοποιείται αρκετά στην Ανατολικοευρωπαϊκή παραδοσιακή ιατρική. Το φαινολικό περιεχόμενο του changa το καθιστά ένα ευεργετικό εργαλείο για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών για τη μείωση της κυτταρικής οξείδωσης. Κάνει την επιδερμίδα μας να λάμπει. Το μανιτάρι changa χρησιμοποιείται επίσης αντιμικροβιακά κατά της ίωσης και έχει επίσης αποδειχθεί ότι τονώνει και εξισορροπεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Κόρντισεπς
Αν αναζητάτε πραγματικά ένα φυσικό συμπλήρωμα για την ομορφιά, αναζητήστε τα κόρτντισεπς. Αυτό το είδος μανιταριού έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, αυξάνοντας συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την υπεροξείδωση των λιπιδίων, που συνεισφέρει στα σημάδια γήρανσης. Τα κόρντισεπς κάνει θαύματα στην εξισορρόπηση των ορμονών και σε όσους υποφέρουν από επινεφρίδια κόπωση.

3. Ερίκιο το Αγκαθωτό
Για όσους αναζητούν μια επιπλέον στήριξη για τον εγκέφαλο, μπορούν να επιλέξουν τη «χαίτη του λιονταριού» Το ερίκιο έχει νευροπροστατευτικές ιδιότητες αποτελεί άριστη επιλογή για την ανακούφιση από την «ομίχλη του νου» και την ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας. Μία έρευνα βρήκε ότι όσοι λάμβαναν συμπλήρωμα ερικίου για 17 εβδομάδες παρουσίασαν σημαντικά καλύτερη γνωστική λειτουργία σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

4. Μανιτάρι Maitake
Είναι πολυάριθμες οι έρευνες που έχουν δείξει πως το maitake μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και να τονώσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Το maitake μπορεί επίσης να βελτιώσει την ανοχή στη γλυκόζη και στο σάκχαρο στο αίμα σε περιπτώσεις διαβήτη.

5. Πλευρώτους
Αν ταλαιπωρείστε από χρόνιες φλεγμονές, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με μανιτάρια πλευρώτους, που έχει αποδειχθεί πως ανακουφίζουν από αυτές και βοηθούν στη θεραπεία προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με αυτές.

6. Μανιτάρι Reishi
Οι ασθένειες που σχετίζονται με το σάκχαρο αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στην κοινωνία μας με ένα ανησυχητικό ποσοστό των πολιτών αν είναι προδιαβητικοί ή διαβητικοί. Το χρόνιο αυτό πρόβλημα μπορεί να συνεισφέρει ορμονικές ανισορροπίες, κόπωση, χρόνιες φλεγμονές και όλα αυτά αφήνουν τα σημάδια τους στην επιδερμίδα και επισπεύδουν τη διαδικασία γήρανσης. Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει την ικανότητα των μανιταριών reishi να μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα, αλλά και να ρυθμίζουν την άλφα-γλυκοσιδάση, το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή του αμύλου σε σάκχαρο.

enallaktikidrasi.com

Γανόδερμα. Το μανιτάρι της αθανασίας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr