Κρεμμύδι: 15 Σοβαρά Σημαντικά Οφέλη Στα Μαλλιά, Το Δέρμα & Την Υγεία

Κρεμμύδι: 15 Σοβαρά Σημαντικά Οφέλη Στα Μαλλιά, Το Δέρμα & Την Υγεία

Το κρεμμύδι είναι μια εκπληκτική τροφή. Δεν βοηθά μόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, αλλά προσφέρει επιπλέον σημαντικά οφέλη στα μαλλιά και στο δέρμα μας.Είναι αλήθεια, πως το κρεμμύδι σας ανάγκασε πολλές φορές να κλάψετε.Παρόλα αυτά, όταν ανακαλύψετε τις σημαντικές χρήσειςτου κρεμμυδιού, σίγουρα θα εκπλαγείτε από τα πολλαπλά του οφέλη.

 

Από Δήμητρα Νάσιου

Είτε είναι λευκά, κόκκινα ή κίτρινα κρεμμύδια, αυτά τα πικάντικα λαχανικά, εκτός από τη γεύση παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία και το δέρμα μας. Προσφέρουν πολλές θρεπτικές ουσίες και αντιοξειδωτικά.

Τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες που περιέχουν, βοηθούν στη διατήρηση καλύτερων επίπεδα σακχάρου στο αίμα, στην προστασία από φλεγμονή και στην οικοδόμηση ισχυρών οστών.

Ορισμένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά του κρεμμυδιού περιλαμβάνουν φλαβονοειδή όπως η κουερσετίνη και οι ανθοκυάνες. Τουλάχιστον 25 διαφορετικές φλαβονόλες έχουν εντοπιστεί σε όλες τις ποικιλίες κρεμμυδιών!

Μελέτες έχουν συνδέσει τα κρεμμύδια με την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Όπως και με χαμηλότερους κινδύνους εμφάνισης αρθρίτιδας, άσθματος, διαβήτη και νευροεκφυλιστικών διαταραχών.

Η κουερσετίνη θεωρείται ως αντιισταμινικό συστατικό, που βρίσκεται συχνά σε φάρμακα αλλεργίας. Επειδή μπορεί να μειώσει τις επιδράσεις των ισταμινών στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ας δούμε λοιπόν, ποιες είναι οι 15 αυτές χρήσεις και τα εξαιρετικά οφέλη που προσφέρει το κρεμμύδι στον οργανισμό και την επιδερμίδα μας.

1. Απομακρύνει την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα είναι μια συνηθισμένη πάθηση του δέρματος, που προκαλεί την εμφάνιση λευκών ή γκρίζων νιφάδων στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά. Οι νιφάδες είναι συχνά και ιδιαίτερα αισθητές, αν πέσουν από το κεφάλι στους ώμους.

Το κρεμμύδι μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια που προάγουν την ανάπτυξη της πιτυρίδας. Εκτός από την πιτυρίδα, τα κρεμμύδια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη θεραπεία άλλων λοιμώξεων του τριχωτού της κεφαλής.

Πολλά άτομα προσπαθούν με διάφορους τρόπους να απαλλαγούν από την πιτυρίδα, ενώ 1 στα 5 άτομα υποφέρουν από αυτή.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε, ότι τα κρεμμύδια μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τα προβλήματα πιτυρίδας και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για να ετοιμάσετε τη θεραπεία:

Αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας ζελέ αλόης βέρα με 3 κουταλιές της σούπας χυμό κρεμμυδιού σε ένα μπολ
Ανακατέψτε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύ μείγμα, το οποίο θα απλώσετε στο τριχωτό του κεφαλιού και τα μαλλιά σας
Κάνετε απαλό μασάζ, το αφήνετε για τουλάχιστον 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με καθαρό νερό

2. Βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών

 

Λόγω των αντιμικροβιακών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων τους, τα κρεμμύδια βοηθούν να μειωθεί σημαντικά η τριχόπτωση. Θρέφουν τα τριχοθυλάκια, ελαχιστοποιούν την αραίωση και καταπολεμούν τις λοιμώξεις στην επιδερμίδα του κεφαλιού.

Κρεμμύδι-για-μακριά-μαλλιάΟ χυμός του κρεμμυδιού είναι καλός για την ανάπτυξη των τριχών επειδή περιέχει θείο, το οποίο επίσης βρίσκεται στα αμινοξέα. Και η κερατίνη, που είναι σημαντική πρωτεΐνη, είναι επίσης πλούσια σε θείο και απαιτείται για ισχυρά μαλλιά.

Όταν ο χυμός κρεμμυδιού εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, παρέχει αυτό το επιπλέον θείο για ισχυρότερη και παχύτερη τρίχα.

Το θείο, μπορεί επίσης να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία με τη σειρά της, βοηθά στην παραγωγή υγιεινών δερματικών κυττάρων και την ανάπτυξη τριχών.

Ο χυμός κρεμμυδιού στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να αυξήσει την παροχή αίματος στα θυλάκια της τρίχας, ενισχύοντας την ανάπτυξη των τριχών.

Μπορεί επίσης να προσφέρει ογκώδη μαλλιά. Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που έπλυναν τα μαλλιά τους με χυμό κρεμμυδιού, παρουσίασαν μεγαλύτερη ανάπτυξη μαλλιών από εκείνους που δεν το χρησιμοποίησαν.

Πως θα ετοιμάσετε χυμό κρεμμυδιού στο σπίτι για τα μαλλιά:

Ξεφλουδίζετε 2-3 κρεμμύδια, τα κόβετε σε 4 μέρη και τα βάζετε σε έναν αποχυμωτή
Προσθέστε λίγο νερό και μόλις πολτοποιηθούν τα στραγγίζετε, ώστε να μην υπάρχουν κομμάτια κρεμμυδιού στα μαλλιά σας
Απλώνετε το χυμό στα μαλλιά και κάνετε απαλό μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού σας χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις
Τον αφήνετε για περίπου 1 ώρα και ξεπλένετε με ένα ήπιο σαμπουάν με ωραίο άρωμα για να απαλλαγείτε από την πικάντικη μυρωδιά των κρεμμυδιών.

3. Βοηθά στην αντιστροφή των γκρίζων μαλλιών

 

Τα γκρίζα μαλλιά είναι από τους χειρότερους εφιάλτες που έχουν οι γυναίκες, αλλά και ορισμένοι άντρες.

Ίσως να διαφωνείτε, αλλά κανείς δεν δίνει πραγματικά σημασία στις γκρίζες τρίχες, μέχρι να βρει μια δική του. Τότε αρχίζει να αισθάνεται ότι ο κόσμος καταρρέει και πως όλα αλλάζουν.

Και συνήθως σε εμάς τους ανθρώπους, δεν αρέσει και πολύ η αλλαγή.

Ενώ κάποια άτομα δέχονται το γκριζάρισμα των μαλλιών φυσιολογικά, μερικοί άλλοι δεν θέλουμε αυτή την εικόνα στα μαλλιά μας.

Το κρεμμύδι λοιπόν, μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την επιλογή μας. Βέβαια, αν και δεν υπάρχει έρευνα σχετικά με αυτό, ορισμένοι υποστηρίζουν τη σημαντική αποτελεσματικότητα του κρεμμυδιού στα γκρίζα μαλλιά.

Για να ετοιμάσετε τη θεραπεία:

Προσθέστε 5 κρεμμύδια σε ένα λίτρο νερού και βράστε για περίπου 10 λεπτά
Στραγγίστε το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει
Απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής μαζί με το σαμπουάν σας και λουστείτε κανονικά
Αν η μυρωδιά των κρεμμυδιών δεν σας ενοχλεί, μπορείτε επίσης να το απλώσετε στα μαλλιά σας και να λουστείτε το επόμενο πρωί.

Αρχικά θα δείτε τη λάμψη της τρίχας σας να βελτιώνεται και μετά από 2 μήνες, το γκριζάρισμα θα αρχίσει επίσης να αντιστρέφεται.

4. Απομακρύνει τον έρπη

Αλόη βέρα – ΈρπηςΟι πληγές του έρπη είναι ενοχλητικές, αντιαισθητικές, επώδυνες και σας κάνουν να νιώθετε δυσάρεστα, ειδικά στις κρύες μέρες του χειμώνα.

Αντί όμως, να αγοράζετε ακριβές κρέμες για να τον καταπολεμήσετε, μπορείτε να ετοιμάσετε μια φυσική θεραπεία που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα σημάδια του.

Πως θα κάνετε την θεραπεία:

Απλώστε λίγο χυμό κρεμμυδιών στις πληγές του έρπη
Επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα
Επιπλέον, ο χυμός του κρεμμυδιού θα απομακρύνει τα βακτήρια και την μόλυνση από τον ιό του έρπη.

5. Βοηθά στην ακμή

 

Τα σπυράκια της ακμής, μπορούν εύκολα να διορθωθούν ή ακόμη και να εξαφανιστούν με τη βοήθεια του κρεμμυδιού.

Ειδικά τα κόκκινα κρεμμύδια που περιέχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, θα βοηθήσουν σημαντικά στο στόχο σας.

Πως θα το χρησιμοποιήσετε:

Κόψτε ένα κόκκινο κρεμμύδι και χρησιμοποιήστε έναν αποχυμωτή ή έναν τρίφτη για να βγάλετε το χυμό του
Βουτήξτε ένα βαμβακάκι στο χυμό και απλώστε το στα σημεία με τις πανάδες ή στα σπυράκια
Αφήστε το να παραμείνει στο δέρμα σας για 10-15 λεπτά και κατόπιν ξεπλένετε με χλιαρό νερό
Απλώστε μετά το αγαπημένο σας ήπιο καθαριστικό για να διώξετε την οσμή του κρεμμυδιού
Οι αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κρεμμυδιού μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα σας. Είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό, που προστατεύει το δέρμα από βακτήρια που προκαλούν ακμή και άλλες δερματικές λοιμώξεις.

Θα διαπιστώσετε πως τα κρεμμύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εκπληκτικά αποτελέσματα στη θεραπεία της ακμής και στα -κάθε είδους- σπυράκια.

 

6. Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης

 

Το κρεμμύδι διαθέτει τεράστια οφέλη στην επιβράδυνση της γήρανσης.

Βοηθά επίσης την ορμονική ισορροπία που είναι υπερβολικά σημαντική για το σώμα και την επιδερμίδα μας.

Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C και E που περιέχει, καταπολεμούν τις βλάβες που προκαλούνται από τις επιβλαβείς ακτίνες UV. Επιπλέον, βοηθούν στην πρόληψη βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση του δέρματος μας.

Το κρεμμύδι είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές της κουερσετίνης, το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να διατηρήσει το δέρμα χωρίς ρυτίδες.

Οι βιταμίνες και το θείο που περιέχει, προστατεύουν το δέρμα σας και το διατηρούν απαλό και εύπλαστο. Οι αντιγηραντικές ιδιότητες του κρεμμυδιού μπορούν να αποδοθούν στην παρουσία φυτοχημικών πλούσιων σε θείο.

Πως θα το χρησιμοποιήσετε:

Κάντε καθημερινά μασάζ στο δέρμα με φρέσκο χυμό κρεμμυδιού
Ο χυμός του βοηθάει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση του δέρματος. Δίνοντας μια πιο νεανική και λαμπερή εμφάνιση στην επιδερμίδα σας.

 

7. Αφαιρεί τις σκούρες κηλίδες του δέρματος (πανάδες)

Οι πανάδες είναι αντιαισθητικές σκούρες κηλίδες που μπορούν να απομακρυνθούν με το χυμό κρεμμυδιού. Η πλούσια ποικιλία φυτοθρεπτικών και αντιοξειδωτικών στο κρεμμύδι, θρέφει το δέρμα και αφαιρεί τις ακαθαρσίες του.

 

Πως να ετοιμάσετε μια μάσκα προσώπου με κρεμμύδι:

Αναμείξτε ίσες ποσότητες χυμού κρεμμυδιού και φρέσκο γιαούρτι
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες οποιουδήποτε αιθέριου ελαίου για πιο ευχάριστο άρωμα
Κάντε μασάζ στο πρόσωπο σας με αυτό το μείγμα, χρησιμοποιώντας απαλές κυκλικές κινήσεις για 10 έως 15 λεπτά
Εφαρμόστε το καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα

8. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Τα κρεμμύδια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους, επειδή είναι πλούσια σε κουερσετίνη. Είναι ένα φλαβονοειδές, που αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους και ενισχύει σημαντικά το μεταβολισμό.

Πως θα το ετοιμάσετε:

Αφαιρέστε τη φλούδα του κρεμμυδιού, κόψτε το σε κομμάτια και αφήστε το να βράσει με 1 ποτήρι νερό για 4 λεπτά
Στη συνέχεια, βάλτε το κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ, προσθέστε 2 ακόμα ποτήρια νερό και πιείτε το
Μπορείτε να πίνετε το συγκεκριμένο ρόφημα 2-3 φορές την εβδομάδα και να δείτε τα αποτελέσματα του στην απώλεια βάρους.

9. Βοηθά στον πόνο των αυτιών

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές θεραπείες για την μόλυνση στα αυτιά και τον πόνο που προκαλείται από αυτή.

Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και εδώ το αγαπημένο μας κρεμμύδι, που περιέχει σημαντικές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Θα βοηθήσει να απαλλαγείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον πόνο στο αυτί.

Πως θα το ετοιμάσετε:

Ζεστάνετε ένα κρεμμύδι στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει αρκετά
Τρίψτε το σε έναν τρίφτη ώστε να μείνει ο χυμός του
Πάρτε μια σύριγγα, βάλτε λίγο χυμό του ζεστού κρεμμυδιού και ρίξτε 2-3 σταγόνες μέσα στο αυτί που σας πονάει
Μπορείτε να κάνετε το ίδιο απλά με ένα κουταλάκι και γέρνοντας το κεφάλι σας, για να φτάσει ο χυμός στο σημείο του πόνου.

10. Βοηθά στην αϋπνία

Θα σας φανεί πραγματικά πολύ παράξενο, αλλά λειτουργεί άψογα.

Ειδικά αν υποφέρετε από αϋπνίες, το κρεμμύδι θα σας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσετε εύκολα και να κοιμηθείτε ήρεμα.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Κόψτε ένα ωμό κρεμμύδι σε 3-4 κομμάτια
Πάρτε 5 με 10 βαθιές αναπνοές από το άρωμα του
Την επόμενη φορά που δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε, αφήστε το κρεμμύδι να βοηθήσει στην αϋπνία σας.

11. Καταπολεμά τον καρκίνο

 

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Guelph, το κόκκινο κρεμμύδι είναι το πιο αποτελεσματικό στην καταστροφή των κυττάρων καρκίνου του μαστού και του εντέρου.

Κρεμμύδι για αντιμετώπιση του καρκίνουΤα συγκεκριμένα κρεμμύδια, έχουν υψηλά επίπεδα κουερσετίνης και ανθοκυανίνης, των δύο ενώσεων που συμβάλλουν σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Τα κρεμμύδια ενεργοποιούν τις οδούς που προκαλούν τα καρκινικά κύτταρα να καταστραφούν.

Κάνουν το περιβάλλον δυσμενές για τα καρκινικά κύτταρα και αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη τους.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα άτομα με την υψηλότερη κατανάλωση κρεμμυδιών είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου.

Ως προληπτικό μέτρο, μπορείτε να γαρνίρετε τις συνταγές σας με κόκκινα κρεμμύδια, θωρακίζοντας τον οργανισμό.

12. Προλαμβάνει τους θρόμβους του αίματος και μειώνει τη χοληστερόλη

 

Το κρεμμύδι όπως και το σκόρδο, είναι μέλη της οικογένειας Allium, που περιέχουν μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών και αντιοξειδωτικών. Βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Είναι ιδιαίτερα υγιεινή τροφή για την καρδιά και βοηθά επίσης να μειωθούν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Για να ετοιμάστε ένα εκπληκτικό τσάι με κρεμμύδι:

Πλένετε καλά ένα κρεμμύδι με τη φλούδα και αφαιρείται μόνο την επάνω και κάτω πλευρά του κοτσανιού
Το κόβετε στα 4, το βάζετε σε μια μεγάλη κούπα και ρίχνετε μέσα βραστό νερό
Σκεπάζετε την κούπα, αφήνετε για 15 λεπτά και το στραγγίζετε
Μπορείτε να πιείτε το τσάι πριν από τον ύπνο ή ακόμη και όταν υποφέρετε από βήχα.

  • Μην πιείτε τσάι με κρεμμύδι αν είστε έγκυος, αν θηλάζετε, αν έχετε προβλήματα υγείας ή αν παίρνετε φάρμακα.

13. Αποτρέπει την φλεγμονή και άλλες αλλεργίες

Η γνωστή μας πλέον κουερσετίνη, αλλά και τα άλλα φλαβονοειδή που περιέχει το κρεμμύδι, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της φλεγμονής.

Το κρεμμύδι βοηθά στην θεραπεία των αλλεργιών, εμποδίζοντας τα κύτταρα να απελευθερώσουν ισταμίνη. Οι αντιισταμινικές ιδιότητες της κουερσετίνης, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της ρινικής συμφόρησης.

Πως θα το χρησιμοποιήσετε:

Ακόμη και η κατανάλωση ενός ωμού κρεμμυδιού τη νύχτα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της συμφόρησης
Οι ενώσεις θείου στο κρεμμύδι, μπορούν να διασπάσουν την βλεννογόνο και να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της ρινικής κοιλότητας.

Τα κρεμμύδια διαθέτουν επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ έχουν επίσης αντιβιοτικά αποτελέσματα, που μπορούν να επιταχύνουν την επούλωση των πληγών.

Σύμφωνα με μια μελέτη, τα εκχυλίσματα κρεμμυδιού επενέργησαν εναντίων των βακτηρίων που ευθύνονται για την τερηδόνα και άλλες παρόμοιες αλλεργίες.

14. Βοηθά στα πρησμένα πόδια

Τα πρησμένα πόδια είναι ένα δυσάρεστο και επώδυνο πρόβλημα, από το οποίο συνήθως προσπαθείτε να απαλλαγείτε με κρέμες.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κρεμμυδιού, θα σας βοηθήσουν σημαντικά στο πρόβλημα των πρησμένων ποδιών και αστραγάλων.

Πως θα το χρησιμοποιήσετε:

Πάρτε φρέσκα κρεμμυδάκια και βράστε τα για λίγα λεπτά
Βάλτε τα στη συνέχεια σε ένα μπλέντερ, ώστε να δημιουργηθεί μια παχιά πάστα
Απλώστε την πάστα αυτή στα πρησμένα σας πόδια
Δείτε τα εκπληκτικά αποτελέσματα του ευεργετικού αυτού μείγματος μέσα σε λίγα λεπτά.

15. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

 

Τα κρεμμύδια περιέχουν σελήνιο που διεγείρει την ανοσοποιητική λειτουργία. Το ορυκτό αυτό, εμποδίζει επίσης την υπερβολική ανοσολογική αντίδραση, η οποία μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις.

Κρεμμύδι για το ανοσοποιητικόΤα ανοσοκύτταρα με έλλειψη σεληνίου αναπτύσσονται και αναπαράγονται αναποτελεσματικά. Αυτά τα κύτταρα, έχουν επίσης δυσκολία στην παραγωγή σημαντικών πρωτεϊνών και μεταφορά ασβεστίου.

Τα κρεμμύδια θεωρούνται επίσης φυτικά φάρμακα στη Ρωσία, όπου χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του κρυολογήματος και της γρίπης.

Ίσως να έχετε ακούσει για μια πολύ δημοφιλή χρήση του κρεμμυδιού, όταν το τοποθετείτε στις πατούσες κάτω από τις κάλτσες. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, αυτή η χρήση του εξαλείφει τη μόλυνση, ενυδατώνει το σώμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Η τοποθέτηση κρεμμυδιών κάτω από τα πόδια, μεταφέρει τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο εσωτερικό σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει έρευνα σχετικά με αυτό και δεν γνωρίζω σε ποιο βαθμό οι πληροφορίες αυτές είναι αληθινές.

Μια σίγουρη όμως θεραπεία που μπορείτε να κάνετε, είναι το τσάι κρεμμυδιού για τα κρυολογήματα. Το τσάι θα δώσει μια ώθηση ανοσίας και θα βοηθήσει στην πρόληψη των παθήσεων.

Πως θα το χρησιμοποιήσετε:

Κόψτε ένα κρεμμύδι και προσθέστε το σε μια κατσαρόλα
Προσθέστε μισό φλιτζάνι μέλι και θερμαίνετε απαλά, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι ημιδιαφανή και μαλακό
Πίνετε από μια κουταλιά αυτού του σιροπιού κάθε 3 ή 4 ώρες
Προληπτικά, μπορείτε να πίνετε 1 ή 2 κουταλιές κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα συστατικά, όπως το τζίντζερ, η κανέλα ή το πιπέρι καγιέν για γεύση.

Προφυλάξεις και τι πρέπει να προσέξετε
Τα κρεμμύδια έχουν την τάση να προκαλούν αντιδράσεις σε άτομα που υποφέρουν από κακή πέψη.

Όπως επίσης καταστάσεις όπως καούρα ή παλινδρόμηση οξέος. Αν παρατηρήσετε κάποια αντίδραση μετά την κατανάλωση κρεμμυδιών, ίσως χρειαστεί να σταματήσετε την κατανάλωση τους για κάποιο χρονικό διάστημα. Τουλάχιστον, μέχρι να δείτε αν τα συμπτώματα ξεπεραστούν.

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να χωνέψουν μικρές ποσότητες μαγειρεμένου κρεμμυδιού, καλύτερα από μεγάλες ποσότητες ή ακατέργαστα κρεμμύδια.

Αν τα λευκά, κόκκινα ή κίτρινα κρεμμύδια σας ενοχλούν πολύ, προσπαθήστε να καταναλώνετε πράσα, φρέσκα κρεμμυδάκια ή σχοινόπρασο. Αυτά προκαλούν συνήθως λιγότερα πεπτικά προβλήματα, ενώ θα προσθέσουν γεύση και θρεπτικά συστατικά στις συνταγές και τα ροφήματα.

Επίσης, πριν καταναλώσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω ροφήματα, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, ειδικά αν λαμβάνετε φάρμακα.

Όσες είστε έγκυες ή θηλάζουσες μητέρες, θα πρέπει να αποφεύγετε τους χυμούς και το τσάι με κρεμμύδι, εκτός και αν το επιτρέψει ο γιατρός σας.

Πηγή:rogmes.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr