Δες τα πιο λαμπερά μυστικά ομορφιάς και υγείας  με μαγειρική σόδα!

Δες τα πιο λαμπερά μυστικά ομορφιάς και υγείας με μαγειρική σόδα!

 

Μαγειρική σόδα: 6 Μυστικά ομορφιάς!

1. Απολέπιση για το δέρμα σας με πάστα σόδας. Ανακατέψτε 3 μέρη μαγειρική σόδα σε 1 μέρος νερού. Τρίψτε την πάστα σε οποιαδήποτε από τις περιοχές του δέρματος που αισθάνεστε ότι είναι ξηρό και τραχύ, όπως αγκώνες στα γόνατα, τα πόδια και τα χέρια. θα κάνει το δέρμα απαλό και ανανεωμένο.

2. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού, μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σας. Πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως, αλλά αφήστε το σαμπουάν για μερικά λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Η μαγειρική σόδα βοηθά να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού που μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σας.

 

Συγκεκριμένα…..


Στα φαρμακεία και τα καταστήματα πώλησης καλλυντικών μπορεί κανείς να βρει δεκάδες πανάκριβα προϊόντα (σαμπουάν, σέρουμ, ειδικές φόρμουλες κ.τ.λ.) για κάθε τύπο μαλλιών και τύπο «προβλήματος» (λιπαρότητα, ξηρότητα κ.ά).
Δε χρειάζεται να ξοδεύετε μια περιουσία σε ακριβά προϊόντα.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο σαμπουάν που χρησιμοποιείται συνήθως για να απομακρύνεται τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής, να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό για να αντιμετωπίζετε το ξεθώριασμα από τη χλωρίνη ή να ρίξετε λίγη από την άσπρη σκόνη στα μαλλιά και τη βούρτσα σας για ένα γρήγορο… «στεγνό λούσιμο».

bio365.blogspot.

3. Ψεκάστε με λίγη μαγειρική σόδα τις λιπαρές περιοχές των μαλλιών σας ως ένα ξηρό σαμπουάν, αν δεν έχετε χρόνο για να τα πλύνετε με κανονικό σαμπουάν. Χτενίστε τη σόδα μέσα στα μαλλιά σας απαλά και στη συνέχεια στεγνώστε τα με δροσερό αέρα για μερικά δευτερόλεπτα.

4. Τρίψτε τα νύχια σας με μαγειρική σόδα και νερό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες και την βρωμιά. Για μια πλήρη απολέπιση νυχιών, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα.

5. Λευκαίνετε τα δόντια σας με ένα μείγμα από μαγειρική σόδα, νερό και μια πρέζα αλάτι. Βουρτσίστε τα δόντια σας, για 20 ημέρες, με αυτό το μείγμα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα δόντια σας και να γίνει πιο φωτεινό το χαμόγελό σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε γαργάρες με μαγειρική σόδα για την άσχημη αναπνοή. Ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα μαγειρική σόδα.

6. Προσθέστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα ζεστό μπάνιο για ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο. Η μαγειρική σόδα θα εξουδετερώσει την οσμή του σώματος, φεύγει ο ιδρώτας και μαλακώνει το δέρμα σας. Η ενυδάτωση σε μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα καλή για το δέρμα με εξανθήματα, πληγές ή φαγούρα, ξηροδερμία.

http://proionta-tis-fisis.com

 

Σούπερ συνταγή για  βαθύ καθαρισμό του δέρματος…

Κορίτσια δώστε βάση: Φυσικό scrub για το πρόσωπο με μαγειρική σόδα!
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα χημικά, ακριβά προϊόντα προσώπου με φυσικές, home- made επιλογές. Η μαγειρική σόδα είναι από τα «μαγικά» συστατικά της κουζίνας μας, αφού μπορεί αν καθαρίσει τα πάντα- από το πρόσωπο, μέχρι τα χαλιά μας.

 

Scrub προσώπου:

1) Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας σόδα, μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και δύο κουταλιές του γλυκού αλεύρι ολικής άλεσης.

2) Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Πάρτε το μείγμα της μαγειρικής σόδας και απλώστε το, με κυκλικές κινήσεις, στο πρόσωπο και τον λαιμό σας. Αφήστε το να στεγνώσει, για πέντε, περίπου, λεπτά.

3) Με στεγνά χέρια, κάντε κυκλικές κινήσεις στο δέρμα του προσώπου σας, ώστε να απομακρύνετε τα ξεραμένα υπολείμματα του scrub. Αυτή η διαδικασία θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας.
4) Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε το πρόσωπο με μία καθαρή πετσέτα.

www.athensmagazine.gr

Oι οικιακές χρήσεις της σόδας

Διαβάστε τι μπορεί να κάνει αυτό το απλό υλικό που έχετε στην κουζίνα σας!

 

Σόδα η μαγειρική, εκ του ανθρακικού νατρίου, πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 1846 όταν ο δόκτωρ Austin Church και ο John Dwight άρχισαν να τη πωλούν στα πρώτα κουτιά με τη κόκκινη ετικέτα. Fact: Περισσότεροι από 100 τόνοι του προϊόντος χρησιμοποιήθηκαν για να καθαριστούν τα εσωτερικά μπρούτζινα τοιχώματα του Αγάλματος της Ελευθερίας στην ανακαίνιση του 1986.

Οι χρήσεις στο σπίτι μας!

1. Απολέπιση προσώπου. Βάλτε σε ένα ποτήρι τρία μέρη μαγειρικής σόδας και ένα νερό. Με το μείγμα πλύνετε το πρόσωπό σας, κάνοντας μαλακό μασάζ, εκτός από τις περιοχές γύρω από τα μάτια. Ξεβγάλτε πολύ καλά.

2. Εξαφανίστε σημάδια από μελάνια και ζωγραφισμένες επιφάνειες. Βάλτε σόδα σε βρεγμένο σφουγγάρι, τρίψτε και ξεβγάλτε.

3. Ξεβουλώστε το σιφόνι. Ρίξτε μισό ως ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας μέσα στο σιφόνι Στη συνέχεια ρίξτε μισό ως ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Περιμένετε πέντε λεπτά, έχοντας σκεπάσει κατά προτίμηση το σιφόνι για να δράσει καλύτερα. Στη συνέχεια ρίξτε δύο κιλά βραστό νερό.

4. Λεκέδες σε εμαγιέ και ανοξείδωτα. Τρίψτε τα εμαγιέ σκεύη με ένα μαλακό νάιλον βουρτσάκι και ένα παχύ στρώμα μαγειρικής σόδας με νερό. Για τα ανοξείδωτα προτιμήστε ένα μαλακό ύφασμα και 4 κουταλιές σόδα διαλυμένες σε 250 γραμμάρια νερό.

5. Τηγάνια και κατσαρόλες. Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στα υπολείμματα. Περιμέντε λίγα λεπτά, τρίψτε απαλά και ξεβγάλτε.

6. Λαμπερό χαμόγελο. Χρησιμοποιήστε τη σόδα σαν οδοντόβουρτσα. Καθαρίζει και αφηνει ωραία γεύση.

7. Εναντίον της κακοσμίας. Χρησιμοποιήστε την για τα παπούτσια.

8. Πυροσβεστική. Αν ρίξετε μαγειρική σόδα σε μια πολύ μικρή φωτιά που έχει προκληθεί από π.χ λάδι μπορεί να προλάβετε και να μην καλέσετε το 191. Προσοχή όμως…

9. Λάδια αυτοκινήτου. Ρίξτε σόδα στους λεκέδες από λάδια αυτοκινήτου. Τρίψτε κι έφυγαν!

10. Για το στομάχι. Σε μισό φλιτζάνι νερό ρίξτε μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και πιείτε το στην υγειά μας.

http://www.jenny.gr

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.
Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.
Δαφνέλαιο. Το δυναμωτικό των μαλλιών.
Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!
Καναββέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα
Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr