Το συστατικό που έχουμε όλες στην κουζίνα μας και μπορεί να αλλάξει την όψη του δέρματος

Το συστατικό που έχουμε όλες στην κουζίνα μας και μπορεί να αλλάξει την όψη του δέρματος

Οι περισσότερες γυναίκες ,

σε καθημερινή βάση εφαρμόζουν στο πρόσωπό τους από τα πιο ακριβά προϊόντα με εκλεκτά συστατικά, μέχρι αυτά που υπάρχουν στην κουζίνα και τα χρησιμοποιούν τόσο στο skincare, όσο και στο μακιγιάζ.

Αν πάμε πίσω μερικά χρόνια θα δούμε ότι ακόμα και οι γιαγιάδες μας, αξιοποιούσαν τα περισσότερα συστατικά που υπήρχαν στις κουζίνες τους, για το κεφάλαιο της περιποίησης του προσώπου. Ένα κεφάλαιο πραγματικά ατελείωτο, που αξίζει να το ανακαλύψουμε

Και σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε ένα πολύτιμο συστατικό για την υγεία, αλλά και για το δέρμα μας. Όσο σημαντικό είναι στη διατροφή μας, εξίσου ευεργετικό είναι και στην περιποίηση της επιδερμίδας. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται σε πολλές DIY συνταγές ομορφιάς.

Η πιο βασική χρήση του είναι ως καθαριστικό προσώπου, όπου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το δέρμα αλλάζει όψη.

Και αν αναρωτιέστε για ποιο συστατικό μιλάμε, να σας πούμε ότι πρόκειται για το θαυματουργό μέλι.

Πώς μπορούμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε καθημερινά, στην περιποίηση της επιδερμίδας μας και τι θα κερδίσουμε;

Αντικαθιστούμε το καθαριστικό προσώπου με μέλι, μία πρόταση που δύσκολα θα δοκιμάσει κάποια γυναίκα λόγω της σύστασης του συγκεκριμένου προϊόντος.

Διαθέτει αντιβακτηριακές, προβιοτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ενυδατικό. Είναι ιδανικό για παθήσεις δέρματος όπως έκζεμα και ακμή και μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και μικρές πληγές.


Ο καθαρισμός του προσώπου με μέλι γίνεται με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει με οποιοδήποτε καθαριστικό. Βασική προϋπόθεση να έχουμε ξεβάψει αρχικά με υγρά μαντηλάκια το υπερβολικό μακιγιάζ και να έχουν μείνει ουσιαστικά υπολείμματα. Το εφαρμόζουμε σε υγρό δέρμα και κάνουμε απαλό μασάζ μέχρι να λιώσει. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και σκουπιζόμαστε με καθαρή πετσέτα. Αμέσως θα νιώσετε το δέρμα σας πιο απαλό και γεμάτο.

Μετά από τρεις εβδομάδες οι κηλίδες στο πρόσωπο θα έχουν εξαφανιστεί, ενώ η υφή του θα είναι πραγματικά απαλή, σχεδόν βελούδινη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΄μέλι το χρησιμοποιούν πολλές διάσημες γυναίκες, που φημίζονται για την αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους. Μερικά παραδείγματα είναι οι ακόλουθες

 

Erin Heatherton: Το διάσημο μοντέλο, ηθοποιός κάνει μάσκα προσώπου με μέλι και γιαούρτι. Έχει αναφέρει σε συνέντευξή της ότι έχει δύο βάζα μέλι ένα για τη μαγειρική της και ένα για την beauty ρουτίνα της.

Phoebe Tonkin: Η διάσημη ηθοποιός απλώνει μέλι στο πρόσωπό της, ενώ είναι ξαπλωμένη και το αφήνει για 20 λεπτά. Αυτή είναι η εβδομαδιαία μάσκα προσώπου.

Kourtney Kardashian: Τα προϊόντα που επιλέγει για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας της, έχουν ως βασικό συστατικό το μέλι.

Kendall Jenner: Η αδερφή της Kourtney αντιμετώπισε την ακμή με την DIY συνταγή που περιέχει λεμόνι, μαγειρική σόδα και μέλι.

www.bovary.gr

Αλόη.Το φυτικό κολλαγόνο με την βιταμίνη Α.

Αραχιδέλαιο (φυστικέλαιο)

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Βούτυρο Κακάο

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr