Ποιο χρώμα μαλλιών μου ταιριάζει; (Ο μεγαλύτερος οδηγός για μαλλιά)

Ποιο χρώμα μαλλιών μου ταιριάζει; (Ο μεγαλύτερος οδηγός για μαλλιά)

Μάθε τον τόνο της επιδερμίδας σου και γνώρισε όλες τις πιθανές αποχρώσεις που σου ταιριάζουν.

 

Η επιλογή ανάμεσα στο ξανθό, το καστανό και το κόκκινο είναι ήδη δύσκολη χωρίς να σκεφτείς το φάσμα των αποχρώσεών τους.

Και μετά, πρέπει να σκεφτείς και την απόχρωση της δικής σου επιδερμίδας, πριν αποφασίσεις. Σίγουρα όχι και τόσο εύκολο, αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

7 τρικ για γρήγορα χτενίσματα και εντυπωσιακά μαλλιά

Η κατανόηση των αποχρώσεων του τόνου μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο να διαλέξεις ένα ωραίο χρώμα για τα μαλλιά σου και αυτό που θα σε κολακέψει περισσότερο από ποτέ – και με ένα εντατικό μάθημα το δεύτερο δεν θα είναι και τόσο δύσκολο. «Η απόφαση που πρέπει να πάρεις μαζί με τον colorist σου είναι πιο χρώμα θα ήθελες να αναδείξεις στο πρόσωπό σου» εξηγεί η Roxie Darling, coloring guru στο Νεοϋορκέζικο Hairstory.
Βοηθάει όμως όταν έχεις μια βασική γνώση του ποιες αποχρώσεις μαλλιών είναι θερμές και ποιες ψυχρές, καθώς και να μπορείς να κατανοήσεις τα χρώματά της επιδερμίδας σου.

 

Ποιο χρώμα μαλλιών μου ταιριάζει; Βρες το χρώμα του δέρματός σου

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για χρώματα μαλλιών, πρέπει να εντοπίσεις τα χρώματα της επιδερμίδας σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες: θερμό, ψυχρό και ουδέτερο. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να εντοπίσεις την απόχρωσή σου, υπάρχουν όμως μερικά βοηθητικά κόλπα.

Αν έχεις ουδέτερα χρώματα, τότε ανήκεις στην τυχερή μειοψηφία – όλα δείχνουν μια χαρά επάνω σου.

1. Αναζήτησε συγκεκριμένα χρώματα. «Το ψυχρού χρώματος δέρμα έχει ροζ και λαδιούς τόνους, ενώ το θερμό έχει κίτρινο και χρυσαφί» εξηγεί η Rachel Bodt, senior colorist στο Cutler Salon. Έχεις ένα συνδυασμό των παραπάνω; Πιθανότατα έχεις ουδέτερο χρώμα επιδερμίδας.

2. Με ποια celebrity μοιάζεις; Όταν αναζητάς μια βασική χρωματική έμπνευση, δοκίμασε να βρεις ανθρώπους με παρόμοια χρώματα δέρματος και ματιών με εσένα. Αυτό θα σου δώσει μια πολύ καλύτερη ιδέα του πώς θα δείχνει επάνω σου μια απόχρωση.

Ο βασικός κανόνας για ένα χρώμα μαλλιών που θα κολακεύει την επιδερμίδα σου: διάλεξε έναν τόνο που είναι αντίθετος από τον φυσικό σου. Έτσι, γυναίκες με θερμούς τόνους μπορεί να προτιμήσουν ένα ψυχρό χρώμα και το αντίθετο.

3. Τσέκαρε τον καρπό σου… «Θα δεις ροζ, κόκκινα, μπλε, πράσινα και κίτρινα» λέει η Darling. Αυτό συμπεριλαμβάνει τις φλέβες σου, που σου δίνουν μια εξαιρετική ένδειξη του τόνου. «Αν οι φλέβες σου είναι μπλε ή μοβ, πιθανότατα έχεις ψυχρά χρώματα» λέει η Bodt. «Αν είναι πράσινες, έχεις θερμά».

4. … ή τα μάτια σου. «Αν έχεις πολλές χρυσές πιτσιλιές στα μάτια σου, συνήθως οι τόνοι σου είναι θερμοί» υποστηρίζει ο George Papanikolas, celebrity stylist που συνεργάζεται με τις Kardashians και τη Miranda Kerr. «Αν έχεις πολλές μπλε και πράσινες, τότε συνήθως ανήκεις στις ψυχρές αποχρώσεις».

 

Ψυχρό ξανθό

Το βλέπεις στη: Hanne Gaby Odiele

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Πλατινέ, του πάγου, ασημένιο, σταχτί, της άμμου, μπεζ, της σαμπάνιας.

Για ποιες είναι καλύτερο: Οι ψυχρές ξανθές αποχρώσεις είναι εξαιρετικές για κορίτσια με πορσελάνινο δέρμα και κοκκινωπούς τόνους, καθώς αυτές οι παγωμένες αποχρώσεις εξουδετερώνουν την κοκκινίλα, εξηγεί η Chelsey Pickthorn, εκπαιδεύτρια χρώματος στα Davines και ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στο Μπρούκλιν.

«Αν έχεις γαλάζια ή γκρίζα μάτια, οι ψυχρές αποχρώσεις της στάχτης σου ταιριάζουν πολύ», προσθέτει ο Daniel Sanchez, που δουλεύει με την Karlie Kloss.

 

Ζεστό ξανθό

Το βλέπεις στη: Rosie Huntington-Whiteley

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Χρυσό, καραμέλα, κεχριμπάρι, μέλι, καραμέλα βουτύρου.

Για ποιες είναι καλύτερο: «Το ανοιχτόχρωμο δέρμα με ψυχρούς υποτόνους δείχνει καλύτερο με τους θερμούς τόνους: ξανθό της φράουλας, χάλκινο, μέλι και χρυσό» λέει ο Papanikolas. Επισημαίνει επίσης πως εκείνες οι αποχρώσεις συνήθως ταιριάζουν περισσότερο σε γυναίκες με σταράτο δέρμα, αφού τα σταχτιά ξανθά μπορεί να σε δείχνουν ξεθωριασμένη.

Κάποια πηγαίνουν σε γυναίκες με πιο σκούρο δέρμα: Αν θέλεις να δώσεις φως στα μαλλιά σου ο Sanchez συστήνει ένα ξανθό της καραμέλας για εντυπωσιακή εμφάνιση.

Από την άλλη πλευρά, αν έχεις πολύ θερμό δέρμα θα πρέπει να αποφύγεις ένα πολύ κίτρινο χρώμα για τους λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει – πιθανότατα τα πιο ψυχρά θα σου πηγαίνουν καλύτερα.

 

Ψυχρό κόκκινο

Το βλέπεις στην: Ali Larter

Για ποιες είναι καλύτερο:

Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, όμως το κόκκινο είναι στην πραγματικότητα μια πολύ κολακευτική επιλογή για γυναίκες με ροδαλές αποχρώσεις.

«Αν έχεις χλωμό δέρμα με κόκκινες αποχρώσεις, σε κάνει να λάμπεις αντί να προσπαθείς να το κρύψεις» εξηγεί η Rita Hazan, πιστή συνεργάτιδας της Beyoncé. Οι γυναίκες με θερμές αποχρώσεις του ροδάκινου θα δουν επίσης το δέρμα τους να αναδεικνύεται με πιο ψυχρά, καστανά κόκκινα, συμβουλεύει η Pickthorn.

Από την άλλη πλευρά, η Hazan προειδοποιεί τις γυναίκες με σταράτη επιδερμίδα να αποφύγουν τα κόκκινα, καθώς μπορεί να κάνουν το δέρμα τους να δείχνει πολύ πράσινο.

Θερμό κόκκινο

Το βλέπεις στη: Jessica Chastain

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Ξανθό της φράουλας, χάλκινο, κεχριμπάρι, κόκκινο της σκουριάς.

Για ποιες είναι καλύτερο: “Το ξανθό στις αποχρώσεις της φράουλας είναι εξαιρετικό για ανοιχτόρωμα και ουδέτερα δέρματα” λέει η Pickthorn.

“Πες στον colorist να αναμείξει ψυχρούς και θερμούς τόνους για να επιτύχει ένα κρεμώδες αλλά θερμό χρώμα με μια υποψία χρυσού χαλκού”. Ο Papanikolas συστήνει επίσης ένα απαλό, θερμό κόκκινο εάν θέλεις να αντισταθμίσεις τους ψυχρούς τόνους σε ένα χλωμό δέρμα.

Αυτές οι αποχρώσεις τείνουν να κάνουν το σκούρο δέρμα να δείχνει πράσινο, οπότε διάλεξε καλύτερα ένα πιο ψυχρό καστανοκόκκινο με έμφαση στο καστανό αν θέλεις να κινηθείς προς τα κοκκινωπά χρώματα.

Ψυχρό καστανό

Το βλέπεις στη: Miranda Kerr

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Σκούρα σοκολάτα, κάστανο, σκούρο καστανοκόκκινο, μόκα.

Για ποιες είναι καλύτερο: Γενικά με το καστανό είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις λάθος επιλογή, καθώς κολακεύει σχεδόν όλες τις γυναίκες.

Ωστόσο οι πιο ψυχροί τόνοι μπορεί να δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί σε γυναίκες με θερμή επιδερμίδα, καθώς βοηθά τις κίτρινες αποχρώσεις να δείχνουν πιο κοντά στο χρώμα της κρέμας.

Ο Sanchez προσθέτει πως τα κορίτσια με πιο σκούρο δέρμα, θα πρέπει να ανοίξουν το σκούρο μελαχρινό σε βαθύ καστανό της μόκας (ιδανικά μαζί με καστανές ανταύγειες σε διάφορους τόνους) για να έχουν ένα υπέροχο, απαλό αποτέλεσμα.

 

Ζεστό καστανό

Το βλέπεις στην: Emilia Clarke

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Καραμέλα, μέλι, χρυσό καστανό, κεχριμπάρι, μαόνι, κανέλα.

Για ποιες είναι καλύτερο: Ο Sanchez συστήνει αυτή τη χρωματική γκάμα σε γυναίκες με σταράτο δέρμα, αν και συμβουλεύει να επιλέξεις μια απόχρωση που θα έρχεται σε αντίθεση με την επιδερμίδα σου προκειμένου να μη δείχνεις “ξεπλυμένη”.

“Τα καστανά της καραμέλας ταιριάζουν καλύτερα με δέρμα στις ανοιχτότερες αποχρώσεις του σταράτου, με λίγο περισσότερους κίτρινους και πράσινους τόνους” συμπληρώνει η Pickthorn. “Αυτό το χρώμα δείχνει πραγματικά όμορφο σε μια βάση ή ρίζες που είναι φυσικά σκούρες”.

Ψυχρό μαύρο

Το βλέπεις στη: Bella Hadid

 

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Αληθινό μαύρο, εσπρέσο, μαύρο-μπλε, γλυκόριζα.

Για ποιες είναι καλύτερο: Στον κόσμο των βαφών, το μαύρο δεν είναι μια απλή επιλογή – οι διαφορετικοί τόνοι και οι ανταύγειες προσθέτουν ποικιλία.

Μια πιο ψυχρή απόχρωση μπορεί να σκληρύνει το πρόσωπο αν έχεις χλωμό δέρμα, με ψυχρές αποχρώσεις, αν όμως έχεις πιο θερμούς ή ουδέτερους τόνους, χαρίζει στην επιδερμίδα μια δραματική, προσελάνινη όψη. (Το ίδιο ισχύει και το σταράτο δέρμα.)

 

Θερμό μαύρο

Το βλέπεις στη: Joan Smalls

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: σκούρα μόκα, καστανόμαυρο.

Για ποιες είναι καλύτερο: Τα ψυχρά μαύρα δείχνουν εξαιρετικά στα σκουρόχρωμα δέρματα και η προσθήκη σοκολατένιων τόνων είναι επίσης ένας κολακευτικός τρόπος για να γίνουν πιο ζεστά.

Γυναίκες με χλωμό δέρμα με ψυχρές αποχρώσεις που θέλουν να δοκιμάσουν το σκούρο θα πρέπει να προτιμήσουν μια απόχρωση σε αυτή τη γκάμα αντί για κάτι πιο ψυχρό.

Πηγή:www.shape.gr

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Δαφνέλαιο. Το δυναμωτικό των μαλλιών.

Έλαιο αργκάν 50ml

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr