Aloe vera gel – 10 τρόποι χρήσης

Aloe vera gel – 10 τρόποι χρήσης

Για ενυδάτωση

Ο χειμώνας μπορεί να είναι πολύ “σκληρός” για το δέρμα μας και το πρόσωπο συγκεκριμένα χρειάζεται ενυδάτωση. Παίρνουμε λίγη ποσότητα από το aloe vera gel και το απλώνουμε στο πρόσωπο για να ενυδατώσει το δέρμα και να το κάνει μαλακό. Μπορούμε, επίσης, να αναμείξουμε το gel της αλόη και με άλλα συστατικά, όπως γιαούρτι, μέλι, ροδόνερο για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος μας. Το δέρμα μας θα λάμπει και με πολύ οικονομικά προϊόντα.

Για βάση στο μακιγιάζ

Είναι ξηρό το δέρμα σου; Όταν βάζεις makeup φαίνεται το δέρμα σου cakey; Μπορείς να αναμείξεις το aloe vera gel με το foundation σου και να το απλώσεις στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο το makeup σου θα κρατάει λίγη υγρασία και θα φαίνεται δροσερό. Το συγκεκριμένο gel που χρησιμοποιώ της Nature Republic προτείνει 2 προς 1 για ανάμειξη. Πιστεύω όμως, οτι αυτό εξαρτάται από το είδος foundation που χρησιμοποιείς. Προτείνω να κάνεις πειράματα για να βρεις ακριβώς αυτό που ταιριάζει σε σένα!
Αν δε θέλεις να κάνεις την ανάμειξη, άπλωσε το πριν το foundation σαν primer

Σαν κρέμα σώματος

Απλά το απλώνεις το aloe vera gel στις περιοχές του σώματος σου που το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό.

Στα μαλλιά

Υπάρχουν πολύ τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις. Αρχικά, μπορείς να το κάνεις μίξη με το σαμπουάν. Επίσης, μπορείς να αναμείξεις το aloe vera gel με ελαιόλαδο σε ίσες ποσότητες και να το χρησιμοποιήσεις σαν conditioner. Χτενίζεις τα μαλλιά σου και το αφήνεις για 30 περίπου λεπτά και στη συνέχεια το ξεπλένεις με νερό. Τέλος, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και μόνο του το aloe gel σαν “τροφή” για την τρίχα. Πάρε λίγη ποσότητα στα χέρια σου και τρίψτην στα μαλλιά σου. Προσωπικά σου προτείνω να το βάλεις στις άκρες αν έχεις ψαλίδα ή αν είναι ξηρές.

Μετά το ξύρισμα

Άπλωσε το στο δέρμα σου σαν καταπραϋντικό gel μετά από αποτρίχωση ή ξύρισμα. Βοηθάει το δέρμα να ηρεμήσει και να φύγει η κοκκινίλα.

Για τα νύχια

Τρίβε λίγη ποσότητα από το aloe vera gel στα νύχια για να ενυδατώσεις τις παρανυχίδες και για να αποκτήσουν τα νύχια σου γυαλάδα. Το ίδιο ακριβώς μπορείς να κάνεις και τα νύχια των ποδιών.

Για να ανακουφίσει το κάψιμο από το ήλιο

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όλοι καιγόμαστε από τον ήλιο και πονάμε.. Βάζεις λίγη ποσότητα από το aloe vera gel σε λίγο χαρτί κουζίνας και το “κολλάς” στην περιοχή του σώματος που έχεις το κάψιμο. Θα σε καταπραΰνει αμέσως. Για τα μάγουλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαμβάκι.

Αντίο πρησμένα μάτια και ξηρά χείλη

Μπορείς να βάλεις λίγη ποσότητα από το aloe vera gel σε βαμβάκι και να το τοποθετήσεις κάτω από τα πρησμένα μάτια σου, για να τα φωτίσεις και να μειωθεί το πρήξιμο. Για τα χείλη, με τον ίδιο τρόπο, πάρε λίγη ποσότητα σε βαμβάκι και βάλτο πάνω από τα χείλη σου μέχρι να απορροφηθεί το gel. Το αποτέλεσμα είναι πολύ μαλακά χείλη.

Βάση για το κραγιόν

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πριν βάλεις το κραγιόν, για να ενυδατώσεις τα χείλη ή μπορείς να το αναμείξεις με κάποιο lip tint και μετά να το απλώσεις στα χείλη.

Για ουλές και ραγάδες

Απλώστε λίγη ποσότητα από το aloe vera gel εκεί που έχετε ραγάδες ή σε περίπτωση που πάτε να εμφανίσετε βάλτε στην περιοχή από την αρχή. Για τις ουλές θα πρέπει να βάζετε το gel 1-2 φορές την ημέρα. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τζελ αλόης.

Αλόη.Το φυτικό κολλαγόνο με την βιταμίνη Α.

Αλόη έλαιο. Έλαιο βελούδου.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr