Φυσικά καλλυντικά στο σπίτι:Μπανάνα

Φυσικά καλλυντικά στο σπίτι:Μπανάνα

Νέα μέτρα για την υγεία και την ομορφιά που έχουν βγει στην επιφάνεια τον τελευταίο καιρό είναι συχνά αρχαίες τεχνικές που χρησιμοποιούνταν από τους διάφορους πολιτισμούς . Μερικές φορές η απλή, φυσική διαδρομή είναι καλύτερος τρόπος, σε αντίθεση με τα ακριβά προϊόντα και τις θεραπείες. 

Όλοι μας έχουμε ακούσει για τα οφέλη που έχει η μπανάνα, αλλά όχι ιδιαίτερα για τις φλούδες. Στην πραγματικότητα, σε πολλά μέρη στον κόσμο τρώνε και τις φλούδες για τις ίνες της, το κάλιο και για άλλα θρεπτικά οφέλη. Μιας και εμείς δεν τις τρώμε, φαίνεται λίγο σπατάλη να πετάμε ένα μεγάλο μέρους του καρπού, ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά!

Δείτε μερικά από τα οφέλη ομορφιάς που υπάρχουν στα στρώματα της φλούδας της μπανάνας:

Θεραπεία κατά της ακμής – Για τη θεραπεία της ακμής και των κηλίδων τρίβουμε την περιοχή που υπάρχει πρόβλημα απαλά για μερικά λεπτά, επαναλαμβάνοντας 3 φορές την ημέρα κάθε μέρα. Τα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά στις φλούδες θα βοηθήσουν το δέρμα και θα μειώσουν την ακμή.

Ενυδάτωση – Το ξηρό δέρμα μαλακώνει και ενυδατώνεται με τις φλούδες μπανάνας, ενώ με την χρήση της, υποστηρίζεται ευεργετικά στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

Πρησμένα μάτια – Ενώ το αγγούρι είναι γνωστό ότι καταπολεμά τα κουρασμένα, πρησμένα μάτια, οι μπανανόφλουδες κάνουν την ίδια δουλειά εξίσου καλά. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως χρησιμοποιείς το αγγούρι, βάζεις τη φλούδα πάνω από τα μάτια σου για λίγα λεπτά. Θα έχεις το αποτέλεσμα που ζητάς!

Λευκά δόντια – Κόψε ένα κομμάτι από τη φλούδα της μπανάνας και τρίψτε το απαλά στα δόντια σου για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό. Επανέλαβε 1-2 φορές της ημέρα για πιο λευκά δόντια.

Λάμψη στο δέρμα – Με τον ίδιο τρόπο που λευκαίνουν τα δόντια, οι φλούδες μπορούν να φωτίσουν και το δέρμα. Τρίβε απαλά την εσωτερική μεριά από τη φλούδα πάνω στο δέρμα σου και στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό.

Μείωση των ρυτίδων – Τρίβε την εσωτερική μεριά της φλούδας πάνω από τις περιοχές που θέλεις να μειωθούν οι ρυτίδες. Αφησέ το για 30 λεπτά πριν το ξεβγάλεις. Κάποιοι το αφήνουν όλο το βράδυ και το ξεπλένουν το πρωί, για να αφήσουν τη μπανάνα να κάνει τα “μαγικά” της κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Και μια απλή συνταγή για αντιγηραντική μάσκα προσώπου με μπανάνα:

Χρειάζεσαι:

μισή μπανάνα
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ μέλι

Λιώνεις τη μπανάνα και προσθέτεις και τα άλλα 2 υλικά. Ανακατεύεις καλά και είτε την βάζεις στο δέρμα κρύα είτε την ζεσταίνεις ελαφρά.  Στη συνέχεια την απλώνεις  στο πρόσωπό κα την αφήνεις για 20 με 30 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό

pixelperfectbeauty.com

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Λάδι κουρκουμά η κουρκουμέλαιο. Το θεραπευτικό!

Αιθέριο Έλαιο Μελισσόχορτο ή μελίσσα

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr