Το μυστικό της μανικιουρίστας: Πώς να ξεφορτωθείτε τα πετσάκια των νυχιών μια για πάντα

Το μυστικό της μανικιουρίστας: Πώς να ξεφορτωθείτε τα πετσάκια των νυχιών μια για πάντα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό και αντιαισθητικό από τα πετσάκια στα νύχια. Παρόλο που ένα καλό μανικιούρ τα εξαφανίζει προσωρινά, μετά από δύο-τρεις μέρες ξαναεμφανίζονται κάνοντας τα νεύρα μας… κρόσια! Επειδή λοιπόν όλες έχουμε υποφέρει, ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθούμε μια για πάντα! Πώς; Ακολουθώντας αυτή την απλή συμβουλή από μια επαγγελματία.

 

Πριν ξεκινήσετε την περιποίηση, ξεβάψτε προσεκτικά τα νύχια σας με ασετόν. Πρέπει να αποφεύγετε να αφήνετε παλιά υπολείμματα βερνικιού, καθώς το χρώμα κατεβαίνει προς το δέρμα, «ποτίζοντας» το και μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε μικρομολύνσεις.

Εκτός και αν έχετε κάνει ακρυλικό, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τη χρήση ασετόν με ακετόνη, γιατί ξηραίνει τα νύχια και το δέρμα, δημιουργώντας περισσότερα πετσάκια.

Βήμα 1ο

To πρώτο που έχετε να κάνετε, ξεκινώντας την περιποίηση είναι να καθαρίσετε και να μαλακώσετε πολύ καλά τα δάχτυλα των χεριών σας. Σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό, βάλτε τα δάχτυλά σας για περίπου 5-10 λεπτά. Αυτό βοηθάει να μαλακώσουν τα πετσάκια και θα μπορείτε με ευκολία να τα σπρώξετε προς τα μέσα, χωρίς να ματώσετε. Για μεγαλύτερη ενυδάτωση, ρίξτε 3 σταγόνες λάδι καρύδας.

Bήμα 2ο

 

Μόλις περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, στεγνώστε τα χέρια σας με μια καθαρή πετσέτα, ταμπονάροντας την περιοχή των νυχιών. Aυτό το βήμα, όσο ασήμαντο και να φαίνεται είναι απαραίτητο γιατί βοηθάει στο να μην εξαπλωθούν τα βακτήρια, ειδικά όταν αρχίσετε να κόβετε τα πετσάκια.

Βήμα 3ο

Στην συνέχεια, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα χεριών και περιμένετε 3 με 5 λεπτά να απορροφηθεί. Οι παρανυχίδες και τα πετσάκια έχουν μαλακώσει ήδη με το νερό, αλλά αυτό τα βοηθάει να ενυδατωθούν ακόμη περισσότερο.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά εργαλεία μανικιούρ, τα λεγόμενα «σπρωχτηράκια». Eάν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα και ματώνετε εύκολα, τυλίξτε γύρω από τη μύτη του εργαλείου ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι. Τοποθέτηστε το χέρι με ανοιχτά τα δάχτυλα για να χρησιμοποιήσετε τα «σπρωχτηράκια». Διαφορετικά αν το κάνετε στον αέρα, υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείτε. Πιέστε με το ειδικό εργαλείο απαλά το δέρμα στο κάτω μέρος του νυχιού. Για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο όταν το κρατάτε κάντε κυκλικές κινήσεις.

Αφού τελειώσετε με τα νύχια χρησιμοποιήστε ένα ζεστό, βρεγμένο πανί και σκουπίστε τις επιφάνειες. Θα παρατηρήσετε ότι μικρά κομμάτια δέρματος προεξέχουν. Μην τα κόψετε με ψαλίδι και μην προσπαθήσετε να τα τραβήξετε. Διαφορετικά θα δημιουργεί πληγή που θα μαζέψει μικρόβια, με αποτέλεσμα να μολυνθεί. Με ένα πενσάκι νυχιών, κόψτε το δέρμα που προεξέχει.

Bήμα 4ο

Με μια πλατιά λίμα, λίμαρε την επιφάνεια των νυχιών σου για να ξεφορτωθείς τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Στη συνέχεια, πλύνετε με χλιαρό νερό τα χέρια και σκούπιστε τα πολύ καλά.

Aν εφαρμόσετε αυτή την διαδικασία μία φορά την εβδομάδα, μέσα σ’ ένα μήνα θα δείτε άμεσα αποτέλεσμα. Για να μαλακώσετε όμως τα πετσάκια και να μεγαλώνουν υγιεινά, καλό θα ήταν να ενυδατώνετε καθημερινά τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας λαδάκι ή ενυδατικές κρέμες. Φυσικά, μην ξεχνάτε την κλασική συμβουλή: Μην τρώτε τα νύχια σας!

www.mama365.gr

Αμυγδαλέλαιο των 100ml.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Σταφυλοκουκουτσέλαιο

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr