Βερικοκέλαιο η πιο τέλεια κρέμα ομορφιάς για νεανικό και λείο δέρμα.

Βερικοκέλαιο η πιο τέλεια κρέμα ομορφιάς για νεανικό και λείο δέρμα.

 

Το βερικοκέλαιο ή βερικοκουκουτσέλαιο, έχεις την δυνατότητα να το φοράς πρωί και βράδυ για άψογη και λαμπερή επιδερμίδα. Είναι τέλειο έκδοχο ως βάση για να δεχθεί άλλα αιθέρια έλαια και για να δημιουργήσεις τη δική σου αποκλειστική μίξη ως καλλυντικό αλλά φοριέται κι ελεύθερα ως σκέτο ως καλλυντική κρέμα..
Έχει άφθονη φυσική βιταμίνη Α και Ε που κάνουν όλη την δουλειά. Όπου υπάρχουν κοκκινίλες και ανομοιομορφίες στην επιδερμίδα τις σβήνει αμέσως.

Προσφέρει αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Σβήνει επίσης ιδανικά τις ρυτίδες των ματιών. Μπορεί να προστεθεί στις σπιτικές μάσκες προσώπου για πλήρη αποκατάσταση από τις φθορές. Δημιουργεί έντονη δράση των κυττάρων και ανανεώνει το δέρμα αμέσως.

Η βήτα-καροτίνη, που περιέχεται στον καρπό, γνωστή και ως προβιταμίνη Α, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και  διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση και την ανάπτυξη ιστών, καταπολεμώντας τα εξανθήματα και βελτιώνοντας την υφή του δέρματος.

Ως αποτέλεσμα, αφήνει μια επιδερμίδα πλήρως ελαστική, πολύ λαμπερή ενώ αποτρέπει την γήρανση. Οι Δυτικές γυναίκες από την αρχαιότητα το φορούσαν ως μάσκα ομορφιάς ενώ οι Άραβες γιατροί, το χρησιμοποιούσαν ενάντια στις φλεγμονές των αυτιών, της μύτης και ενάντια στις αιμορροΐδες.

ΘΕΡΑΠΕΎΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΈΝΟ ΔΈΡΜΑ ΚΑΙ ΣΒΉΝΕΙ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ.

Έχει περιεκτικότητα σε λιπίδια παρόμοια με εκείνη της επιδερμίδας. Όταν η περιεκτικότητα σε λιπίδια της επιδερμίδας γίνεται πολύ χαμηλή, τότε το δέρμα γίνεται ξηρό και ερεθισμένο. Η τοπική εφαρμογή του λαδιού βερίκοκου βοηθά να απαλύνει και να θεραπεύσει αυτό το τραχύ, κατεστραμμένο δέρμα. Η λεπτή υφή του, επιτρέπει ταχύτερη διείσδυση στο δέρμα, το οποίο προωθεί πιο γρήγορη επούλωση και θρέψη χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Απορροφάται γρήγορα από το δέρμα χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας.

Η Shirley Price, συγγραφέας του βιβλίου “Αρωματοθεραπεία για Επαγγελματίες Υγείας,” σημειώνει ότι το έλαιο βερίκοκου είναι επίσης ευεργετικό για την ανακούφιση από κνησμό και τον ερεθισμό του εκζέματος που μαστίζουν το δέρμα. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, επισημαίνει ότι το έλαιο βερίκοκου βοηθά στην πρόληψη και την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Έλαιο βερίκοκου ή βερικοκουκουτσέλαιο

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr