Ραγάδες στο στήθος: Εξαφανίστε τις με φυσικό τρόπο

Ραγάδες στο στήθος: Εξαφανίστε τις με φυσικό τρόπο

Οι ραγάδες στο στήθος είναι πολλές φορές ο χειρότερος εφιάλτης των γυναικών, διότι αυτά τα επίμονα σημάδια δεν φαίνονται να υποχωρούν εύκολα ούτε και να εξασθενούν. Μπορούν να κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται ανασφαλείς για τον εαυτό τους και το σώμα τους.

Επίσης, όταν οι ραγάδες βρίσκονται πάνω στο στήθος, μπορούν να επηρεάσουν την συνολική εξωτερική εικόνα μιας γυναίκας (συνολική ομορφιά) και να την κάνουν να αισθάνεται λιγότερο επιθυμητή. Ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση των ραγάδων, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και άγχος ιδιαίτερα δε σε περιπτώσεις στις οποίες μια γυναίκα θέλει να φορέσει ένα μαγιό χωρίς όμως να φαίνονται οι ραγάδες στο στήθος.

Πώς δημιουργούνται οι ραγάδες;

Από πού προέρχονται άραγε οι ραγάδες; Οι ραγάδες μπορούν να αναπτυχθούν ραγδαία ανά πάσα στιγμή όταν παρουσιάζεται ταχεία ανάπτυξη και τέντωμα του δέρματος π.χ. γρήγορη αύξηση κιλών από φαγητό ή εγκυμοσύνη, ή ακόμα και από απότομη μείωση βάρους. Δεδομένου ότι το δέρμα τεντώνει απότομα, μερικές φορές αφήνει πίσω αυτά τα σημάδια που έχουν ροζ ή κόκκινο χρώμα και ποικίλουν σε μήκος. Όπως είπαμε και πριν, αρκετές φορές οι ραγάδες προκαλούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της απότομης αύξησης του σωματικού βάρους, ή στην εφηβεία. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό και όπως είναι φυσικό θέλουν να τις εξαφανίσουν ή τουλάχιστον να τις μειώσουν έτσι ώστε να πετύχουν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Αν και εσείς θέλετε να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος, τότε διαβάζετε το κατάλληλο άρθρο. Εμείς στο blog Δυναμική Γυναίκα αναφέρουμε ορισμένους φυσικούς τρόπους για τη μείωση των ραγάδων στο στήθος, έτσι ώστε να αισθανθείτε καλά με τον εαυτό σας και πάλι.

Μείωση των ραγάδων στο στήθος με φυσικό τρόπο

Μασάζ
Υπάρχουν πολλές φυσικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος σας. Αυτές οι τεχνικές δεν θα σας κοστίσουν χρήματα και είναι σχετικά εύκολο να τις ακολουθήσετε. Η πρώτη μέθοδος είναι να κάνετε συχνά μασάζ στην περιοχή του στήθους, ειδικά εκεί όπου βρίσκονται οι ραγάδες. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό τρίβοντας την περιοχή του δέρματος απαλά αλλά σταθερά με κυκλικές κινήσεις. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας στην περιοχή του στήθους με αποτέλεσμα την διευκόλυνση των θρεπτικών συστατικών στο να φτάσουν στο δέρμα πιο αποτελεσματικά. Θα πρέπει να κάνετε μασάζ στο στήθος δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον δύο λεπτά.

Νερό
Να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα, διότι αυτό θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί έχοντας αρκετό νερό στο σώμα σας, θα κρατήσετε το δέρμα σας σε καλύτερη κατάσταση και θα μειώσετε την εμφάνιση των ραγάδων όπου και αν βρίσκονται. Καλό είναι να πίνετε τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να διατηρείτε το σώμα σας υγιές. Αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο στο να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος σας, αλλά επίσης, θα αισθάνεστε καλύτερα συνολικά.

Γυμναστική
Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των ραγάδων του στήθους. Εάν είστε σε θέση να τονώσετε το σώμα σας, αυτό θα κάνει να το δέρμα σας σφριγηλό με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα όποια σημάδια. Μπορείτε να δοκιμάσετε ασκήσεις για σύσφιξη του στήθους ή γενικότερα ασκήσεις κατάλληλες για γυναίκες. Δοκιμάστε να κάνετε ασκήσεις από λίγο κάθε μέρα ή τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Ηγυμναστική θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια και ταυτόχρονα θα βοηθήσει στη μείωση των ραγάδων στο στήθος σας.

Μείωση των ραγάδων με κρέμες

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κρέμες και λοσιόν που διατίθενται στην αγορά που είναι γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση των ραγάδων του στήθους ή γενικότερα. Αυτές οι κρέμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με οποιαδήποτε από τις παραπάνω φυσικές μεθόδους.

Βούτυρο καριτέ (Shea butter)
Το βούτυρο καριτέ είναι μια ουσία σε πολλές λοσιόν που πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν για να μειώσουν τις ραγάδες στο σώμα τους, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του στήθους. Αν εφαρμόσετε τέτοιες λοσιόν, τότε σιγά σιγά τα σημάδια θα εξασθενίσουν.

Βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε είναι επίσης άλλη μία ουσία που περιέχουν οι κρέμες για τη μείωση των ραγάδων.

Εκχύλισμα κρεμμυδιού
Υπάρχουν επίσης πολλές κρέμες μείωσης των ραγάδων που περιέχουν εκχύλισμα κρεμμυδιού, το οποίο είναι γνωστό ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξασθένιση των σημαδιών, συμπεριλαμβανομένων και των ραγάδων.

Μείωση των ραγάδων του στήθους με διάφορες θεραπείες

Εάν έχετε δοκιμάσει κάποιες από τις παραπάνω τεχνικές, παρόλα αυτά οι ραγάδες στο στήθος δεν λένε να εξαφανιστούν, τότε υπάρχουν μερικές χειρουργικές θεραπείες που ίσως να βοηθήσουν την κατάσταση.

Το Microdermabrasion είναι μια δημοφιλής επιλογή που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ων ραγάδων τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ένας επαγγελματίας θα χρησιμοποιήσει μια μικρή συσκευή που επιδρά στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, που με τη σειρά του θα εξασθενίσει την ουλή. μπορεί να χρειαστούν πολλαπλές συνεδρίες για αυτή τη θεραπεία.

Η θεραπεία με λέιζερ είναι ένας άλλος τρόπος μείωσης των ραγάδων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας χρησιμοποιούνται ακτίνες λέιζερ για να “διαλύσουν” τον ιστό των σημαδιών. Ανάλογα με το βάθος και το μήκος των σημαδιών, μπορεί να χρειαστούν πολλές συνεδρίες.

master-lista.blogspot.com

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr