5 τροφές που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα όταν έχεις γρίπη

5 τροφές που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα όταν έχεις γρίπη

 

Έχεις γρίπη; Κι όμως δεν αρκεί μόνο το τζίντζερ. Ακόμα και το σκόρδο αλλά και το λάχανο κέιλ θα κάνουν καλό στην ίωσή σου.

Με τις ιώσεις να κάνουν πάρτι γύρω μας, ψάχνουμε να βρούμε τι πρέπει να τρώμε προκειμένου να καταπολεμήσουμε τη γρίπη. Ορίστε οι προτάσεις που περνούν το τεστ των ειδικών:

 

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

Κέιλ

 


Θυμάσαι που το κέιλ το 2015 ήταν στο προσκήνιο; Μπορεί να μην έχει πλέον τα φώτα της δημοσιότητας των τροφών πάνω του, αλλά ακόμα είναι εξαιρετικά καλό για την υγεία σου. Τα λαχανικά όπως το κέιλ και το μπρόκολο είναι γεμάτα με βιταμίνες C και Ε.

Προκειμένου να αυξήσεις την απορρόφηση από τον οργανισμό σου, συνδύασέ τα με υγιή λιπαρά, όπως το αβοκάντο ή το ελαιόλαδο. Μαζί με την ώθηση στο ανοσοποιητικό που σου προσφέρει η βιταμίνη C, μία έρευνα στο Πανεπιστήμιο Tufts αποκάλυψε ότι η βιταμίνη Ε συνδέεται τόσο με αυξημένη αντοχή στη γρίπη όσο και με μειωμένο κίνδυνο απόκτησης λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος σε ηλικιωμένους ενήλικες.

Άγριος σολομός

 


Αυτό το πεντανόστιμο ψάρι αποτελεί μία από τις λίγες πηγές τροφών που είναι φυσικά πλούσια σε βιταμίνη D3. Ο καλύτερος τρόπος να απορροφήσεις τη D3 είναι από τον ήλιο, αλλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν είναι πάντα εύκολη η πρόσβαση σε επαρκές ηλιακό φως. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου αποκάλυψε ότι η βιταμίνη αυτή μπορεί να σε προστατεύσει από αναπνευστικές λοιμώξεις αλλά και τη γρίπη. Γιατί λοιπόν να μην βάλεις στο μενού και τον σολομό που μπορείς να τον βρεις εύκολα και το χειμώνα;

Σκόρδο
Μπορεί να κάνει την αναπνοή σου να μυρίζει για λίγο, αλλά αν σκεφτείς τα οφέλη για την υγεία σου, το αξίζει. Το σκόρδο βοηθά το σώμα να απορροφήσει σίδηρο και ψευδάργυρο, σημαντικά θρεπτικά στοιχεία για να χτίσεις ένα γερό ανοσοποιητικό. Επίσης, μία κλινική δοκιμή στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, αποκάλυψε ότι το ηλικιωμένο σκόρδο μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων και μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των κρυολογημάτων και της γρίπης.

Τζίντζερ

 


Υπάρχει λόγος που το τζίντζερ υπάρχει σε κάθε έναν σχεδόν από αυτούς τους σούπερ υγιεινούς χυμούς που θέλεις να φτιάξεις αλλά δεν το κάνεις ποτέ. Αποτελεί μία τροφή γνωστή για την άμυνα που χτίζει. Σύμφωνα με μία έρευνα από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών Mahatma Gandhi της Ινδίας, οι ενώσεις στην πιπερόριζα αναστέλλουν την πρωτεΐνη στον ιό της γρίπης, που προκαλεί τη μόλυνση. Αν θέλεις να έχεις μία εύκολη ενίσχυση, κόψε μία φέτα και τοποθέτησέ την στο μπουκάλι με το νερό σου.

Κουρκουμάς
Αν το 2015 ήταν η χρονιά του κέιλ, το 2017 είναι η χρονιά του κουρκουμά. Εκτός του ότι προσθέτει όμορφο και πλούσιο χρώμα σε κάθε πιάτο, ο κουρκουμάς πραγματικά πάει το όφελος για την υγεία σου σε άλλο επίπεδο.

Σύμφωνα με μελέτη στο ιατρικό πανεπιστήμιο Nanjing της Κίνας, η κουρκουμίνη, η δραστική ένωση που υπάρχει στον κουρκουμά, καταπραΰνει την φλεγμονή εμποδίζοντας τις φλεγμονώδεις οδούς που προκαλούνται από τον ιό της γρίπης. Για να αυξήσεις τη δύναμη της κουρκουμίνης, η Dr. Michelle συμβουλεύει να την συνδυάσεις με μαύρο πιπέρι. Μοντέρνος αλλά και όπλο ενάντια στη γρίπη!

www.shape.gr

Δισκία Κουρκουμά

Λάδι κουρκουμά η κουρκουμέλαιο. Το θεραπευτικό!

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr