4 Υπέροχες συνταγές ομορφιάς με σησαμέλαιο

4 Υπέροχες συνταγές ομορφιάς με σησαμέλαιο

Ένα υπέροχο λαδάκι που μπορείτε να χρησιμοποιείτε ως βάση για τη δημιουργία σπιτικών καλλυντικών προϊόντων είναι το σησαμέλαιο, που οι περισσότερες από εσάς σίγουρα θα έχετε τουλάχιστον ακουστά!

Στο συγκεκριμένο άρθρο μας, θα συμπεριλάβουμε 4 διαφορετικές συνταγές ομορφιάς με σησαμέλαιο, όλες εκ των οποίων θα αφορούν το πρόσωπο και την περιποίησή του γύρω από συγκεκριμένα ζητήματα. Πρώτα, όμως, ας δούμε μερικές πληροφορίες για το σησαμέλαιο, όπως για παράδειγμα το πώς παράγεται, το πώς μπορείτε να το φτιάχνετε μόνες σας, το πόσο κοστίζει στο εμπόριο και άλλα.

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

 

Πέρα από τις συνταγές ομορφιάς με σησαμέλαιο, μπορείτε να ανατρέξετε και σε άλλες συνταγές ομορφιάς (πίλινγκ, μάσκες, κρέμες κ.τ.λ.) που φτιάχνετε μόνες σας, στο σπίτι σας, κύριο συστατικό των οποίων είναι κάποιο έλαιο. Σχετικά άρθρα μας όπου μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για το τι είναι,τι κάνει και πώς χρησιμοποιείται σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά το κάθε λαδάκι είναι ενδεικτικά τα ακόλουθα:

 

Στην αγορά κυκλοφορεί είτε στην απλή εκδοχή του είτε στη βιολογική. Αν επιλέξετε να το αγοράσετε από ένα φαρμακείο, το κόστος του θα είναι περίπου στα 2,5 με 3 ευρώ ανά 100 ml, ενώ στα σούπερ μάρκετ ή στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα μπορείτε να το βρείτε σε λίγο πιο καλή τιμή, κάπου στα 5 ευρώ για 250 ml προϊόν.

Ως γνωστόν, το σησαμέλαιο προέρχεται από τους σπόρους σουσαμιού, γεγονός που σημαίνει ότι, εφόσον διαθέτετε τους τελευταίους, έχετε τη δυνατότητα να το παρασκευάζετε μόνες σας. Σε ένα δοχείο ή μία επιφάνεια αντοχής, απλώνετε τους σπόρους του σουσαμιού και του κοπανάτε με ξύλινο γουδοχέρι.Τους ρίχνετε λίγο νερό που έχετε βράσει και τους αφήνετε για 30 λεπτά να «ποτίσουν».Μόλις παρέλθει η μισή ώρα, με τα χέρια σας ή το γουδοχέρι πάλι, τους τρίβετε δυνατά και τους πιέζετε. Ξεκινάτε να τους στύβετε με τα δάκτυλά σας και θα διαπιστώσετε πως ένα υγρό παράγεται λίγο – λίγο. Είναι, φυσικά, το σησαμέλαιο,το οποίο και μπορείτε να φυλάξετε σε κάποιο δοχείο ή να το χρησιμοποιήσετε αμέσως σε μία από τις 4 υπέροχες συνταγές ομορφιάς με σησαμέλαιο, προκειμένου να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του!

4 Υπέροχες συνταγές ομορφιάς με σησαμέλαιο

1) Peeling με αλάτι και σησαμέλαιο
Με τα peeling ή τα scrub κάνουμε απολέπιση τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπό μας, περίπου 1 φορά την εβδομάδα, προκειμένου να απομακρύνουμε παραπανίσιο σμήγμα, νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα, μαύρα στίγματα και ρύπους κάθε λογής. Μία κλασική συνταγή για σπιτικό scrub είναι αυτή που φτιάχνεται από κρυσταλλική ζάχαρη και ελαιόλαδο, αλλά κι εκείνη που είναι από αλάτι και ελαιόλαδο.

Μία παραλλαγή της δεύτερης αυτής συνταγής είναι η ακόλουθη, που στηρίζεται μεν στο αλάτι, αλλά αντικαθιστά το ελαιόλαδο με το σησαμέλαιο. Για τη συνταγή αυτή, επιλέξαμε να σας αναφέρουμε και την προσθήκη κάποιου αιθέριου ελαίου που μπορείτε να προμηθευτείτε, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο για τη συνταγή.

Τι θα χρειαστείτε:

Κάμποσο αλάτι – αν έχετε χοντρό αλάτι, ακόμα καλύτερα,
Λίγες κουταλιές της σούπας από σησαμέλαιο που έχετε αγοράσει ή φτιάξει μόνες σας, τόσο ώστε να «νοτίσει» το αλάτι και
Προαιρετικά μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας, εμείς προτείνουμε τη λεβάντα, το γκρέιπφρουτ ή το τριαντάφυλλο. Υπολογίστε 2 – 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου για 6 κουταλιές της σούπας από το μείγμα λαδιού – αλατιού.

Οδηγίες:
Σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, βάζετε όλα τα υλικά σας και με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη πάστα. Τόσο απλά, εύκολα και γρήγορα έχετε ετοιμάσει μία από τις 4 υπέροχες συνταγές ομορφιάς με σησαμέλαιο, που είναι ιδιαίτερα οικονομική. Εάν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα, τότε φυλάτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο σε ένα ντουλάπι σε θερμοκρασία δωματίου (δροσερή). Για την εφαρμογή του σκραμπ – πίλινγκ, αφαιρείτε το μακιγιάζ σας, πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι, απλώνετε το σπιτικό προϊόν, τρίβετε με κυκλικές κινήσεις μικρές –μικρές περιοχές (όχι κάτω από τα μάτια) και ξεπλένετε με δροσερό νερό προκειμένου να ξανακλείσουν οι πόροι του δέρματός σας. Σκουπίζεστε ταμποναριστά με μία καθαρή πετσέτα προσώπου.

2) Ενυδατική κρέμα προσώπου και λαιμού με λεμόνι και 4 έλαια

Η δεύτερη από τις 4 υπέροχες συνταγές ομορφιάς με σησαμέλαιο είναι μία ενυδατική κρέμα προσώπου που μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Ο συνδυασμός των τεσσάρων εμπεριεχόμενων ελαίων χαρίζει απέραντη ενυδάτωση, απαλότητα και σύσφιξη στο πρόσωπο, ενώ περιορίζει σταδιακά τις υπάρχουσες ρυτίδες ή τις κάνει λιγότερο έντονες. Οπότε, αξίζει μία έστω δοκιμή,αν και πιστεύουμε ότι αμέσως θα σας πείσουμε να εντάξετε στην περιποίησή σας την ενυδατική αυτή κρέμα που φτιάχνετε μόνες σας, με αγνά και οικονομικά συστατικά!

Τι θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας από λάδι βερίκοκου,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο,
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο και
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από στυμμένο χυμό λεμονιού.

Οδηγίες:
Σε μπεν μαρί, θερμαίνετε ελαφρώς όλα τα έλαια (έλαιο βερίκοκου, έλαιο ελιάς, σησαμέλαιο και αμυγδαλέλαιο) κι έπειτα προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι. Αποσύρετε από τη φωτιά κι ανακατεύετε έως ότου το μείγμα κρυώσει. Εφαρμόζετε το μείγμα αυτό με τα λαδάκια στο πρόσωπο και στο λαιμό σας,σε μπόλικη ποσότητα, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις, μικρά χτυπηματάκια. Φροντίστε προηγουμένως να έχετε πλύνει το πρόσωπό σας έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκόνες στην επιδερμίδας σας και, ασφαλώς, να το έχετε ντεμακιγιάρει. Αφήνετε τη χειροποίητη ενυδατική κρέμα για 1 με 2 ώρες στο πρόσωπό σας μέχρι να απορροφηθούν καλά τα έλαια από την επιδερμίδα σας και να την κάνουν full απαλή κι ενυδατωμένη.

Συμβουλές:

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο από τα απαιτούμενα λαδάκια, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε την ποσότητά του από ένα άλλο λάδι,πάντοτε όμως από αυτά που ήδη περιέχονται. Δηλαδή, εάν δεν έχετε αμυγδαλέλαιο,μπορείτε να βάλετε 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο (1 κανονική και 1 ως αντικατάσταση του αμυγδαλέλαιου).
Όσον αφορά στη συχνότητα επανάληψης της εφαρμογής της κρέμας, μπορείτε ακόμη και καθημερινά, καλύτερα τα βράδια ώστε να προλαβαίνει να απορροφάται.
Να τη χρησιμοποιείτε ιδίως εάν είναι ξηρή κι αφυδατωμένη η επιδερμίδα σας, είτε γενικότερα είτε συγκεκριμένες ημέρες.
Επιπλέον, σε όσες από εσάς λόγω λιπαρής επιδερμίδας παραμένει η λιπαρότητα υπέρ του δέοντος από άποψη ώρας, τότε δε χρειάζεται να περιμένετε 2 και 3 ώρες μέχρι να απορροφηθεί μόνη της η σπιτική κρέμα, αλλά μπορείτε να ξεπλένεστε με ένα ήπιο σαπουνάκι προσώπου (πριν βρέξετε το πρόσωπό σας!!), έπειτα νεράκι δροσερό και τέλος σκούπισμα απαλά με μία καθαρή πετσέτα.

3) Μάσκα προσώπου με 4 συστατικά για βαθύ καθαρισμό (κατάλληλη για ευαίσθητη επιδερμίδα)

Τι θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο,
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα σε σκόνη ή κρέμα γάλακτος,
1 κουταλάκι του γλυκού βρώμη σε σκόνη, αλεσμένη στο μπλέντερ και
1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο καλής ποιότητας.

Οδηγίες:
Βάζετε σε ένα μπολ το σησαμέλαιο, το γάλα και τη βρώμη και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε με προσοχή το ροδόνερο μέχρι να δώσετε μια απαλή κρεμώδη υφή στο μείγμα σας. Μία από τις 4 υπέροχες συνταγές ομορφιάς με σησαμέλαιο είναι έτοιμη για εφαρμογή! Απλώνετε την κρεμόμασκα στο πρόσωπο και τον λαιμό σας, τρίβοντάς τη με απαλές κυκλικές κινήσεις. Την αφήνετε να δράσει για όση περισσότερη ώρα διαθέτετε, κατ’ ελάχιστον 20 λεπτά της ώρας. Τέλος, ξεπλένεστε πρώτα με λίγο ζεστό νερό, κατόπιν με δροσερό και τέλος στεγνώνετε το πρόσωπό σας με μία καθαρή πετσέτα ταμπονάροντάς την απαλά.

4) Μάσκα προσώπου με 3 συστατικά για πρόληψη και λείανση των ρυτίδων

Τι θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο,
1 κουταλιά της σούπας μέλι και
1/2 ώριμη φρέσκια παπάγια.

Οδηγίες:

Αρχικά, λιώνετε σε ένα μπολ την παπάγια. Προτιμήστε να αγοράσετε από τη λαϊκή αγορά ή από το σούπερ μάρκετ μία παπάγια που να είναι ήδη ώριμη έτσι ώστε και να είναι πιο διαχειρίσιμη και να επωφεληθείτε από τις σημαντικές ιδιότητές της. Μετά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο αυτά υλικά. Απλώνετε το μείγμα με την παπάγια και το μέλι στο πρόσωπο σας και το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, εφαρμόζετε το σησαμέλαιο κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου σας. Εν τέλει, ξεπλένεστε με άφθονο χλιαρό νερό,που στο τέλος το κάνετε πιο κρύο. Δεν ξεχνάτε να σκουπιστείτε απαλά και ταμποναριστά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Δοκιμάστε τις 4 υπέροχες συνταγές ομορφιάς με σησαμέλαιο, το οποίο είτε θα αγοράσετε είτε θα επιχειρήσετε να παρασκευάσετε μόνες σας, και πείτε μας ποια σας άρεσε περισσότερο!

www.dynamikhgynaika.gr

Έλαιο βερίκοκου ή βερικοκουκουτσέλαιο

Βούτυρο Κακάο απο τα μυστικά ομορφιάς.

Σησαμέλαιο. Υπέροχο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα!

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Αμυγδαλέλαιο των 100ml.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr