Έχετε πολυκυστικές ωοθήκες; Κάντε γυμναστική και δίαιτα

Έχετε πολυκυστικές ωοθήκες; Κάντε γυμναστική και δίαιτα

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια βασική αιτία μειωμένης γονιμότητας στις γυναίκες.

Για να αυξήσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες, πρέπει να χάσουν βάρος και να ασκούνται, γράφουν στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism ερευνητές από το Πολιτειακό Κολέγιο Ιατρικής της Πενσυλβάνια.

Οι γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών έχουν συχνά ακανόνιστες περιόδους, είναι υπέρβαρες και επίσης έχουν μεγαλύτερη από το κανονικό τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα. Μερικές από αυτές επιλέγουν την ορμονική θεραπεία για να αποκατασταθεί η εμμηνορρυσία και να αυξηθούν οι πιθανότητες εγκυμοσύνης ωστόσο η δίαιτα και η άσκηση αποτελούν μια καλύτερη προσέγγιση.

Περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης

Οι ερευνητές εξέτασαν 150 γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες τις οποίες χώρισαν σε τρεις ομάδες.

Στους πρώτους τέσσερις μήνες της μελέτης, η πρώτη ομάδα έκανε ορμονική θεραπεία, η δεύτερη ομάδα έκανε γυμναστική και διατροφή με λίγες θερμίδες και η τρίτη ομάδα έκανε και τα δύο.

Διαπιστώθηκε ότι μεταξύ τριών ομάδων, οι γυναίκες που έχασαν το περισσότερο βάρος και έκαναν άσκηση είχαν και τις περισσότερες γεννήσεις παιδιών.

Στην ομάδα της ορμονικής θεραπείας, καταγράφηκαν γεννήσεις 5 παιδιών. Στην ομάδα που έκανε δίαιτα και γυμναστική υπήρξαν 13 γεννήσεις. Και στην ομάδα που συνδύασε τις δύο παρεμβάσεις γεννήθηκαν 12 παιδιά. Το συμπέρασμα είναι ότι η ορμονική θεραπεία είναι υποδεέστερη της διατροφής και της άσκησης.

Ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης Ρίτσαρντ Λεγκρώ ανέφερε πως «αν και μικρού εύρους η μελέτη, δείχνει ότι η άσκηση και η απώλεια βάρους παίζουν σημαντικό ρόλο στην σύλληψη. Οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες που ήταν παχύσαρκες αποκόμισαν τη μεγαλύτερη βελτίωση ως προς την ποιότητα ζωής και τις αναπαραγωγικές παραμέτρους».

www.healthyliving.gr

Cacao Beans (σπόροι κακάο)

Chia Seeds H νέα super τροφή

Rice Protein Πρωτεΐνη ρυζιού

Wheatgrass σιταρόχορτο για αποτοξίνωση (σκόνη)

Άκορος. Το ειδικό ίαμα για τον τυμπανισμό.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr