Ελαιόλαδο: Το υγρό χρυσάφι θεραπεύει το δέρμα σας, συνταγές για καθαρό πρόσωπο!

Ελαιόλαδο: Το υγρό χρυσάφι θεραπεύει το δέρμα σας, συνταγές για καθαρό πρόσωπο!

 

Το ελαιόλαδο, ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ελληνικής γης, το «υγρό χρυσάφι», όπως το χαρακτήρισε ο Όμηρος και σύμφωνα τους ειδικούς της διατροφής, αποτελεί ένα από τα βασικά μυστικά της μακροζωίας, αφού τα οφέλη που κερδίζουμε από την κατανάλωσή του είναι πολλά.

Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, σε ποσοστό μέχρι και 83% και αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι ουσίες αυτές που περιέχει δρουν ευεργετικά στην υγεία του στομάχου, του δωδεκαδακτύλου και του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ βοηθούν επίσης και στη μείωση της «κακής» και στην αύξηση της «καλής» χοληστερίνης αντίστοιχα. Θεωρείται, επίσης, πως δρουν προληπτικά για κάποιες μορφές καρκίνου και για την οστεοπόρωση

Το βασικό αυτό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, που εκθειάζουν όλοι όσοι το έχουν μελετήσει και αναλύσει, δεν είναι μόνο εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία μας, κατά την κατανάλωσή του σαν τρόφιμο, σαν φάρμακο και καλλυντικό.

Περισσότερες από 60 ιατρικές χρήσεις αναφέρονται στον Ιπποκράτειο Κώδικα όπως τη χρήση του ελαιόλαδου για επαλείψεις για χρόνιους πυρετούς, αποστήματα, πληγές, καθώς και για την υγιεινή του στόματος και των ματιών.

Το ελαιόλαδο ως καλλωπιστικό μέσο είναι γνωστό από τις πινακίδες της Γραμμικής γραφής Β’ όπου αναφέρεται ότι το λάδι για τέτοια χρήση ήταν αρίστης ποιότητας και συχνά αρωματισμένο με βότανα.
Η περιποίηση των μαλλιών με ελαιόλαδο ήταν ήδη γνωστή από τη Μυκηναϊκή περίοδο. Οι γυναίκες άλειφαν τα μαλλιά τους με λάδι, για να θρέφονται, να χτενίζονται εύκολα και να γυαλίζουν. Στην Κρήτη, έφτιαχναν λοσιόν με ελαιόλαδο και δαφνοκούκουτσα για γερά μαύρα μαλλιά. Στη Θράκη περιποιούνταν τα σκασμένα χέρια με ελαιόλαδο.

2 Ελαιόλαδο Το υγρό χρυσάφι θεραπεύει το δέρμα σας, συνταγές για καθαρό πρόσωπο!Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται και σήμερα σε καλλυντικά προϊόντα, καθώς ανακουφίζει, αναζωογονεί, ενυδατώνει και διατηρεί το δέρμα λείο. Όποιο τύπο δέρματος και αν έχεις, μπορείς να δοκιμάσεις μια πανεύκολη και ανέξοδη συνταγή για ένα φυσικό καθαριστικό προσώπου με βάση το λάδι, έτσι ώστε να αποκτήσεις λείο, ενυδατωμένο και καθαρό δέρμα χωρίς εξανθήματα και σπυράκια!

Το ελαιόλαδο αραιώνεται και αναμιγνύεται μόνο με λάδι και βάση αυτής του της ιδιότητας σας δίνουμε τις ακόλουθες συνταγές:

Μικτό δέρμα
1 κουταλιά της σούπας Καστορέλαιο ή Φουντουκέλαιο

3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

Ξηρό δέρμα
2 κουταλιές της σούπας Καστορέλαιο ή Αμυγδαλέλαιο

2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

Λιπαρό δέρμα
1 κουταλιά της σούπας Καστορέλαιο ή Φουντουκέλαιο ή λάδι καρύδας

2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

Πως το φτιάχνουμε:

Βάλε τα υλικά σου σε ένα μπουκαλάκι ή βαζάκι γυάλινο, κλείσε καλά και ανακίνησε. Θυμήσου να ανακινείς πριν από κάθε χρήση.

Πως το χρησιμοποιούμε:

Άπλωσε καλά με τα δύο σου χέρια στο πρόσωπο και τον λαιμό το μίγμα κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά
Βρέξε με ζεστό νερό μια πετσέτα άπλωσέ τη στο δέρμα για ένα λεπτό για να ανοίξουν οι πόροι και να απορροφηθούν όλα τα συστατικά θρέψης των ελαίων, μετά πέρασέ την ταμποναριστά από όλη την επιφάνεια του προσώπου και του λαιμού.

Για να κάνεις μακιγιάζ, περίμενε 10 λεπτά να απορροφηθεί το φιλμ ελαίων, άπλωσε το make-up στο καθαρό δέρμα και θα στρώσει υπέροχα!

Κάνε την μέθοδο καθαρισμού με λάδι για 1-2 εβδομάδες και θα δεις τα πρώτα θεαματικά αποτελέσματα σε ρυτίδες, εξανθήματα και ακμή.

emvolos.gr

 

Beauty O. Επανασχηματίζει το οβάλ του προσώπου με ελιξίριο σαλιγκαριού.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr