Το σωστό σουτιέν που θα προστατέψει το σώμα σου & θα κάνει αψεγάδιαστο το ντύσιμο σου

Το σωστό σουτιέν που θα προστατέψει το σώμα σου & θα κάνει αψεγάδιαστο το ντύσιμο σου

Κάθε γυναίκα από την εποχή της εφηβείας της και μετά έχει ένα μεγάλο «βάσανο», γνωστό και ως σουτιέν. Ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματότυπου και μεγέθους cup, πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή του καταλληλότερου στηθόδεσμου, ώστε να μην επηρεάζεται το ντύσιμο που θα επιλέξουμε.

Βέβαια, σήμερα ξέρουμε πως ο κυριότερος λόγος για να διαλέξεις με προσοχή το σωστό σουτιέν για το σώμα σου είναι τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν από λανθασμένη επιλογή μεγέθους ή είδους στηθόδεσμου. Γι΄αυτό και τα ψώνια στο κατάστημα εσωρούχων και η εξυπηρέτηση από τις πωλήτριες αυτών, πρέπει να γίνονται με ευλάβεια και να μοιάζουν με ιεροτελεστία. Γίνεται να επιλέξεις το σωστό αθλητικό παπούτσι για τρέξιμο ή αθλητισμό χωρίς να το δοκιμάσεις; Όχι. Πώς λοιπόν μπορείς να επιλέξεις σουτιέν με μια ματιά;

ΤΟ ΕΙΔΟΣ
Κάθε στηθόδεσμος απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό, σε διαφορετική περίσταση ή σωματότυπο. Φυσικά, καθεμία από εμάς ξέρει τι της ταιριάζει και με τι είδους σουτιέν αισθάνεται άνετα, αλλά είναι κάποια πράγματα που δεν χωρούν επιλογή. Πώς θα μπορούσες να πας με ένα απλό bralette που φοράς στον ύπνο ή στο σπίτι για τρέξιμο ή αερόβια άσκηση;

Αδύνατον, ακόμη και αν σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα. Για αυτό το είδος γυμναστικής έχουν σχεδιαστεί ειδικά σουτιέν για υψηλής απόδοσης γυμναστική, τα οποία στηρίζουν κατάλληλα το στήθος και την πλάτη, προσφέροντας ασφάλεια και στυλ μέσα στα αθλητικά σου του. Αντιθέτως, σε περίπτωση που θέλεις να έχεις κάποιες πιο «γούτσου – γούτσου» στιγμές με το σύντροφο σου, ξέρεις εσύ τι να επιλέξεις.

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Φρόντισε να επιλέξεις το σωστό νούμερο για τον σωματότυπό σου, ώστε να προστατεύσεις την πλάτη σου από το «ασφυκτικό» στένεμα από τα λάστιχα και τις τιράντες ενός μικρού μεγέθους σουτιέν και από τις ατυχείς στιγμές με μεγαλύτερου μεγέθους στηθόδεσμο.

Για να επιλέξεις το σωστό νούμερο για εσένα θα πρέπει να έχεις στο νου σου 2 μετρήσεις, ειδικά εάν δεν απευθυνθείς σε κατάστημα με πωλήτρια, αλλά προτιμάς να ψωνίζεις ηλεκτρονικά: την περίμετρο του θώρακα κάτω από το στήθος, εκεί που συνήθως τοποθετείται το λάστιχο που στηρίζει το στηθόδεσμο, την περίμετρο του θώρακα ακριβώς στο ύψος των θηλών. Έτσι, μπορείς να προσδιορίσεις το νούμερο που αναγράφεται πριν από το cup size, και το cup size αντίστοιχα (όπου cup ονομάζουμε το «κουπάκι» που σχηματίζει το σουτιέν και στηρίζει το στήθος σου).

Το να επιλέξεις σωστό μέγεθος έχει αντίκτυπο τόσο στο ντύσιμο σου, όπου θα πεις αντίο στα περιττά εξογκώματα που δημιουργούνται από λανθασμένο μέγεθος σουτιέν, το στήθος που ξεχειλίζει ή πιέζεται ασφυκτικά στο μικρότερο μέγεθος ή στα cup που «πετάνε» όταν περισσεύουν του στήθους που περιέχουν, όσο και στην υγεία σου, καθώς περιορίζει πόνους στην πλάτη και τη μέση, ερεθισμό στην περιοχή που «σφίγγεται» από τα λάστιχα και τις τιράντες και φαγούρα στις αντίστοιχες περιοχές.

Θα πρέπει φυσικά να έχετε στο νου σας πως το στήθος μας έχει μια μικρή διακύμανση στον όγκο σε κάθε κύκλο, καθώς επηρεάζεται έντονα από τις ορμόνες του γυναικείου φύλου, οπότε μη σας κάνει εντύπωση που ένα σουτιέν που σας ταιριάζει γάντι στην αρχή του κύκλου σας, φαίνεται μικρό ή μεγάλο στη μέση ή το τέλος αυτού.

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Κάτι που καμία μας δεν κάνει (ούτε και εγώ) είναι να διαβάσει το καρτελάκι που έχει πάνω το σουτιέν σχετικά με τον τρόπο πλυσίματος και φροντίδας μετά την αγορά του. Οι περισσότερες μάλιστα το κόβουμε με την πρώτη ευκαιρία, μιας και μας ενοχλεί.

Βέβαια, θα πρέπει να ξέρουμε σε πόσους βαθμούς πρέπει να πλένεται το σουτιέν μας, αν χρειάζεται πλύσιμο στο χέρι ή αν μπορεί να μπει στο πλυντήριο και αν μπορούμε να το βάλουμε στο στεγνωτήριο. Έτσι, ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο και μειώνεται αισθητά το «προσδόκιμο επιβίωσης» και χρήσης του.

Έτσι, όταν βλέπετε κατεστραμμένα λάστιχα, χαλαρά στο δέρμα ή cup και υφάσματα που έχουν χάσει τη φόρμα τους, μάλλον είναι ώρα να ανανεώσετε τα εσώρουχα σας!

www.yang.gr

Έλαια βάσης

Αιθέρια έλαια

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr