4+1 τρόποι για να ενισχύσετε την ανάπλαση του δέρματος

4+1 τρόποι για να ενισχύσετε την ανάπλαση του δέρματος

Η ανάπλαση του δέρματος πραγματοποιείται φυσικά, όμως γιατί να μη βοηθήσουμε και εμείς όπου μπορούμε στη διαδικασία; Η ανάπλαση είναι βασική γιατί εκτός από την επούλωση του δέρματος, βοηθά στη διατήρηση της νεανικής όψης και την καταπολέμηση της δυσχρωμίας και της ακμής.

Κατοικώντας σε μία μεγάλη πόλη και σε μία χώρα που σχεδόν πάντα έχει καλοκαιρία, οι ρύποι και ο ήλιος είναι παράγοντες που επιβαρύνουν το δέρμα μας. Για να βοηθήσουμε λοιπόν και εμείς τη σωστή ανάπλασή του, εκτός από μία καλή ενυδατική κρέμα, χρειάζεται να κάνουμε μικρές έξτρα κινήσεις.

 

Προσέχουμε τη διατροφή μας:Είναι σημαντικό να ακολουθούμε μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, πλούσια βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η διατροφή μας «αντανακλάται» στην όψη του δέρματός μας. Η βιταμίνη Α, για παράδειγμα, βοηθά πολύ στην ανάπλαση δέρματος, σε περιπτώσεις ακμής, εγκαυμάτων, ουλών κλπ. Επίσης, η βιταμίνη C είναι ιδανική για την ξηρότητα, την καταπολέμηση των ρυτίδων και την προστασία από τον ήλιο, ενώ η βιταμίνη Ε αναπλάθει το δέρμα ύστερα από έγκαυμα από τον ήλιο. Στην ανάπλαση δέρματος βοηθούν πολύ και το σύμπλεγμα Β βιταμινών αλλά και τα Ω3 λιπαρά.

Κοιμόμαστε καλά:Ίσως από τα πιο σημαντικά βήματα, καθώς η ανάπλαση του δέρματος γίνεται το βράδυ. Έτσι, αφού εφαρμόσουμε τις κατάλληλες κρέμες νυκτός για τον τύπο του δέρματός μας, ας κοιμηθούμε «σαν πουλάκια». Η έλλειψη ύπνου μπορεί να «σαμποτάρει» την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάπλαση δέρματος. Οπότε, μη θυσιάσεις το beauty sleep σου για κανέναν λόγο και σίγουρα, όχι κάτω από 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Έχουμε πάντα μαζί μας το αντηλιακό: Λένε ότι η μισή θεραπεία είναι η πρόληψη, κάτι που σίγουρα ισχύει και για την ανάπλαση δέρματος. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε ποτέ να φοράμε αντηλιακό, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Άλλωστε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ζούμε σε μία χώρα που σχεδόν πάντα έχει ήλιο. Καλό είναι να αναζητήσουμε ένα αντηλιακό ευρέους φάσματος, το οποίο προστατεύει από την UVA και την UVB ακτινοβολία με δείκτη προστασίας από 30 SPF και πάνω. Η ανάπλαση δέρματος επίσης ωφελείται αν δεν καθόμαστε στον ήλιο από τις 10:00 έως τις 14:00.

Δεν ξεχνάμε την ενυδάτωση:Το νερό είναι το Α και το Ω για ένα υγιές δέρμα. Τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα είναι η ιδανική ποσότητα για να αποτοξινωθούμε, να φύγουν πανάδες και οι κύκλοι και να καθαρίσει ο οργανισμός μας. Καλό είναι να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια με μία κατάλληλη κρέμα ανάπλασης δέρματος και σίγουρα θα δούμε μεγάλη διαφορά μετά από δύο περίπου εβδομάδες.

Υιοθετούμε σωστές συνήθειες: Δεν κοιμόμαστε βαμμένες και καθαρίζουμε καλά και σωστά το πρόσωπό μας καθημερινά. Επιπλέον, βοηθά πολύ μία απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα και φυσικά, να αναζητήσουμε καλλυντικά με την ιδανική φόρμουλα ανάπλασης δέρματος και να τηρούμε ευλαβικά τη σωστή εφαρμογή τους!

www.4moms.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Καλλυντικό σέρουμ βιταμίνης C απο τα μυστικά ομορφιάς.

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr