Μάθετε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα στα χέρια

Μάθετε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα στα χέρια

«Ποιο από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου προσέχεις όταν τον συναντήσεις για πρώτη φορά;» Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε ότι μια από τις πιο συνήθεις απαντήσεις που δίνονται διαχρονικά σε αυτό το ερώτημα είναι τα χέρια. Για πολλούς, λοιπόν, τα χέρια καθρεφτίζουν την προσωπικότητά μας, τον βαθμό καθαριότητας που εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά και για πολλούς ψυχολόγους, το πόσο συνεπείς και μεθοδικοί μπορούμε να γίνουμε. Όσο η θερμοκρασία πέφτει, θα έχετε παρατηρήσει ότι η επιδερμίδα των χεριών μας ξηραίνεται και αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να σκάει. Ποια είναι η ιδανικότερη ρουτίνα περιποίησης των χεριών μας;

1 Πείτε «όχι» στο κλιματιστικό

Το ξηρό περιβάλλον είναι δεδομένο ότι αφυδατώνει τον οργανισμό μας. Αυτό συμβαίνει βέβαια και το καλοκαίρι, όταν μάλιστα ο κλιματισμός είναι πολύ πιο απαραίτητος, ωστόσο το καλοκαίρι εξαιτίας ακριβώς της υψηλής θερμοκρασίας αισθανόμαστε συχνότερα την ανάγκη να πιούμε νερό, κάτι που δεν συμβαίνει κατά τους χειμερινούς μήνες. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα ήταν πολύ πιο ευεργετικό εάν αποφεύγατε εντελώς τον κλιματισμό και χρησιμοποιούσατε σύγχρονους και πιο υγιεινούς τρόπους θέρμανσης.

2 Ενυδάτωση τώρα!

Θα σάς φανεί υπερβολικό και ίσως αχρείαστο! Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε την ενυδατική σας. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντοτε μαζί σας μια μικρή… εκδοχή της ενυδατικής σας.

3 Αποφεύγετε τους στεγνωτήρες χεριών

Εννοείται ότι προστατεύουν το περιβάλλον, αφού η κατανάλωση χαρτιού στις τουαλέτες εστιατορίων, καφετεριών κ.λπ. τις περισσότερες φορές γίνεται ανεξέλεγκτα, ωστόσο είναι ένας από τους παράγοντες που συνεισφέρουν στην αφυδάτωση της επιδερμίδας, ιδιαίτερα εάν τούς χρησιμοποιείτε επί καθημερινής βάσης στη δουλειά σας. Προτιμήστε, λοιπόν, να στεγνώσετε τα χέρια σας με ένα μικρό κομμάτι χαρτιού κτυπώντας απαλά την επιδερμίδα των χεριών σας και στη συνέχεια εφαρμόστε την ενυδατική σας.

4 Η απολέπιση θα σάς σώσει!

Το έχουμε πει ξανά, η απολέπιση δεν είναι μόνο ένα βήμα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς του προσώπου μας. Αντίθετα, μπορεί να επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα ολόκληρου του σώματός μας. Μια-δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο θα σάς δώσουν τη λύση. Ακόμη και 4 φορές τη βδομάδα εάν εφαρμόσετε τη μάσκα απολέπισής σας τόσο στην παλάμη όσο και στο εξωτερικό μέρος των χεριών σας, θα χαρίσετε μαλακή και λαμπερή όψη στα χέρια σας.

5 Όνειρα γλυκά… με γάντια

Έχουμε μάθει πως ο χειμώνας στον τόπο μας είναι ήπιος και γι’ αυτό πολλές φορές θεωρούμε πως δεν χρειάζεται να ντυθούμε ανάλογα με την εποχή. Παρόλ’ αυτά, μπορεί στην Κύπρο να μην έχουμε βαρυχειμωνιά, ιδιαίτερα εάν συγκρίνουμε με άλλες χώρες, όμως η διαφορά της θερμοκρασίας από το καυτό καλοκαίρι είναι κάτι περισσότερο από αισθητή. Μην υποτιμήσετε, λοιπόν, την αξία των γαντιών, καθώς αποτελούν σημαντικό όπλο για τη φροντίδα της επιδερμίδας των χεριών σας, διατηρώντας την υγρασία της επιδερμίδας ζωντανή. Φροντίστε, επίσης, δύο φορές τη βδομάδα, αφού ενυδατώσετε τα χέριασας το βράδυ πριν πάτε για ύπνο, να ξαπλώσετε φορώντας γάντια. Όπως έχουμε ξαναπεί, ο ύπνος είναι μια διαδικασία… επαναφόρτωσης του οργανισμού μας και όλες οι επανορθωτικές διαδικασίες της επιδερμίδας γίνονται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. Φορέστε γάντια το βράδυ, λοιπόν, και ξυπνήστε με απαλή και λαμπερή επιδερμίδα.

www.kathimerini.gr

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία για κρινένια χέρια!

Έλαια φροντίδας και ανάπλασης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr