Πέντε λόγοι να γυμνάζεστε πάντα το πρωί

Πέντε λόγοι να γυμνάζεστε πάντα το πρωί

Όλοι αποφαίνονται ότι το πρωί μας παρέχει πολλά οφέλη συγκριτικά με την υπόλοιπη ημέρα.
Πέντε λόγοι να γυμνάζεστε πάντα το πρωί | vita.gr

Μπορεί να έχετε το δίλημμα γιόγκα ή πιλάτες, ενδυνάμωση ή ρυθμική αλλά δεν υπάρχει δίλημμα για την ώρα που πρέπει αν γυμναζόμαστε. Όλοι αποφαίνονται ότι το πρωί μας παρέχει πολλά οφέλη. Παρόλα αυτά, αν το πρόγραμμά σας δεν σας επιτρέπει να απολαύσετε τη γυμναστική τις πρωινές ώρες και μπορείτε μόνο να ασκηθείτε αργά το βράδυ, μην το παραλείπετε. Είναι σίγουρα προτιμότερο να κάνετε το βράδυ από το να μην κάνετε καθόλου. Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα οφέλη της πρωινής γυμναστικής;

Θα κάνετε καλύτερες επιλογές ευζωίας όλη μέρα. Όταν ξεκινάς τη μέρα σου με υγιή τρόπο, θέλεις να κάνεις το ίδιο μέχρι το βράδυ. Αντίστοιχα, αν γυμναστείς πριν το πρωινό, δεν θα φας ντόνατς και κέικ. Θα προτιμήσεις ένα μπολ με βρώμη ή φρούτα.

Θα κοιμάστε σαν την Ωραία Κοιμωμένη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που ξεκινούν γυμναστική στις 7 το πρωί, κοιμούνται περισσότερο, μπαίνουν στους βαθύτερους κύκλους του ύπνου και νιώθουν περισσότερο φρέσκοι συγκριτικά με εκείνους που γυμνάζονται αργότερα μέσα στη μέρα. Επίσης, η γυμναστική που γίνεται αργά αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και αυτό σαμποτάρει τον ύπνο.

Μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος. Οι άνθρωποι με υψηλή πίεση (υπερτασικοί) χρειάζονται συχνά φάρμακα για να έχουν υπό έλεγχο αυτή την κατάσταση. Οι αλλαγές όμως στον τρόπο ζωής μπορεί να ωφελήσουν αρκετά. Σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό της Υγεία των Αγγείων και της Διαχείρισης Ρίσκου, οι ερευνητές ανέλυσαν συμμετέχοντας που γυμνάζονταν στις 7 το πρωί, 11 το πρωί και 7 το απόγευμα. Εκείνοι που ασκούνταν νωρίς το πρωί μείωσαν την πίεση κατά 10%. Όσο περνούσε η ημέρα, τόσο περισσότερο μειωνόταν αυτό το ποσοστό.

Αποκτάτε πολύ καλύτερη διάθεση. Η γυμναστική μας δίνει ενδορφίνες, που είναι τα φυσικά παυσίπονα του σώματος. Αν ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενδορφίνες, θα νιώθετε πιο αισιόδοξη και λιγότερο επιρρεπής στο άγχος.

Έχετε την υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Ειδικά αν έχετε ένα φορτωμένο πρόγραμμα, βάζετε τη γυμναστική στην αρχή της ημέρας και δεν αγχώνεστε για το αν θα προλάβετε. Και φυσικά μένει πάντα χρόνος για δείπνο με τους φίλους ή τον αγαπημένο σας.

www.vita.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr