Το αιθέριο έλαιο με τη θαυματουργή δράση σε ομορφιά και υγεία

Το αιθέριο έλαιο με τη θαυματουργή δράση σε ομορφιά και υγεία

Το γνωρίζουμε ως θυμιατό, το μυρίζουμε στην εκκλησία, αυτό όμως που δεν ξέρουμε είναι ότι το λιβάνι, και ιδιαίτερα το έλαιό του, κάνει θαύματα στην υγεία μας, έχοντας περισσότερες από μία χρήσεις.

#1: Πολύτιμο δώρο για την επιδερμίδα
Το λιβάνι είναι ένα καταπληκτικό συστατικό για το λιπαρό δέρμα και την ακμή, χάρη στην αντισηπτική και σμηγματορρυθμιστική του δράση. Καταπραΰνει τις φλεγμονές και προλαμβάνει την ακμή, χάρη στα μποσβελικά οξέα του, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων.
Επιπρόσθετα, το λιβάνι είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό, που φημίζεται ότι μειώνει τις ρυτίδες και συσφίγγει το δέρμα. Η ικανότητά του αυτή οφείλεται στο ότι προφυλάσσει τα κύτταρα από την ελεύθερη οξείδωση και διεγείρει την παραγωγή νέων. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ξηρότητας, μειώνοντας την εμφάνιση των ραγάδων και των ουλών.

#2: Μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση
Οταν εισπνέεται, λειτουργεί σαν ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό χωρίς τις παρενέργειες που έχουν συνήθως τα χημικά σκευάσματα. Μελέτες δείχνουν ότι χαλαρώνει, καταπολεμά το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα. Ως εκ τούτου, είναι ένα πολύ καλό βοήθημα για τον ήρεμο και ποιοτικό ύπνο.

TIP: Κάντε ένα ζεστό μπάνιο και προσθέστε μερικές σταγόνες ελαίου στο σφουγγάρι σας. Θα χαλαρώσετε αποτελεσματικά. Εναλλακτικά ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα diffuser.

#3: Βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση
Ενισχύει την πνευματική ισορροπία, σταθεροποιεί την ενέργεια του βασικού τσάκρα, ενώ κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι βελτιώνει τη μνήμη και τις μαθησιακές ικανότητες. Για αυτόν τον λόγο, τo λιβάνι θεωρείται ένα από τα κορυφαία έλαια για διαλογισμό.

#4: Ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά τα μικρόβια
Για τα κρυολογήματα και τις αναπνευστικές διαταραχές, το αιθέριο έλαιο λιβάνι – όπως και το μύρο – μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, συμβάλλοντας στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

TIP: Τοποθετήστε σε ένα μπολ 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι σε ζεστό νερό και κάντε εισπνοές. Προσοχή: Κλείστε τα μάτια.

Επίσης, χρησιμοποιείται στον καθαρισμό του σπιτιού και των ρούχων και στην εξυγίανση της ατμόσφαιρας.

TIP: Για ένα φυσικό, σπιτικό απολυμαντικό: Σε ένα μπουκάλι σπρέι διαλύστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι σε λίγο οινόπνευμα και συμπληρώστε το υπόλοιπο με νερό. Ψεκάστε τους πάγκους της κουζίνας ή του μπάνιου και σκουπίστε.

#5: Φροντίζει για τη στοματική υγιεινή
Οι αντισηπτικές του ιδιότητες θεωρείται ότι συμβάλλουν στην πρόληψη της τερηδόνας, στην ανακούφιση από τον πονόδοντο και τις άφθες. Επίσης, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κακοσμίας του στόματος, τότε με προϊόντα που περιέχουν αιθέριο έλαιο του λιβανιού, θα διαπιστώσετε σημαντική βελτίωση.

#6: Ανακουφίζει από τους πόνους στις αρθρώσεις και στους μυς
Πριν από κάποια χρόνια, αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το λιβάνι διαθέτει ιδιότητες ενάντια στην αρθρίτιδα και στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, λειτουργώντας ως ένα φυσικό παυσίπονο. Ρίξτε μια σταγόνα σε ζεστό νερό και βρέξτε μια πετσέτα. Στη συνέχεια τοποθετήστε την στα σημεία που πονάνε και τρίψτε απαλά. Εναλλακτικά: Αναμείξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι με ένα έλαιο βάσης, όπως αμυγδαλέλαιο ή λάδι βάλσαμου, και κάντε μασάζ στις περιοχές που έχουν πρόβλημα.

/www.vita.gr

Aιθέριο έλαιο λιβάνι απο τα μυσικά ομορφιάς

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr