Οι καλύτεροι φυσικοί τρόποι για ίσια μαλλιά

Οι καλύτεροι φυσικοί τρόποι για ίσια μαλλιά

Θέλετε ίσια μαλλιά, χωρίς χημικά και κομμωτήρια; Θαύματα δύσκολα γίνονται, όμως οι παρακάτω μέθοδοι εγγυώνται το καλύτερο δυνατό DIY αποτέλεσμα.

Οι καλύτεροι φυσικοί τρόποι για ίσια μαλλιά

Μάσκα με λάδι και αυγό

Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ δύο αυγά και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα από τη ρίζα ως τις άκρες των μαλλιών, τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να δράσει για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένετε και λούζεστε κανονικά, χωρίς να παραλείψετε το conditioner, ξεμπερδεύετε τα μαλλιά και αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά. Τη συγκεκριμένη μάσκα αρκεί να την εφαρμόζετε μία φορά την εβδομάδα, για φυσικά ίσια μαλλιά.

Το λάδι καρύδας κάνει θαύματα

…Ορκίζεται το μισό ίντερνετ στο όνομά του, αποκλείεται να μην το έχει πάρει κάπου το μάτι σας. Το λάδι καρύδας, που το βρίσκουμε σε φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, μπορεί να κάνει θαύματα και για το ίσιωμα των μαλλιών. Απλώνετε αρκετή ποσότητα κατά μήκος των μαλλιών, τα πιάνετε σφιχτά με ένα κλάμερ, φοράτε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήνετε να δράσει για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, λούζεστε κανονικά, μην παραλείποντας τη μαλλακτική κρέμα, χτενίζετε και αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά.

Λίγο λάδι ακόμα

Ζεσταίνετε μία κούπα ελαιόλαδο στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Απλώνετε σε όλο το μήκος των μαλλιών, κάνοντας ελαφρύ μασάζ στις ρίζες. Βουρτσίζετε για να πάει το λάδι παντού. Τυλίγετε με μια ζεστή πετσέτα και αφήνετε να δράσει για 30-40 λεπτά. Λούζεστε, ξεμπερδεύετε με μια χτένα με αραιά δόντια (όχι βούρτσα) και αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά.

Milk and honey

Ήταν παλιά μάρκα σαμπουάν, και ακόμα παλιότερα το τελετουργικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας της Αιγύπτου. Γιατί να μην κάνει θαύματα και στα δικά σας μαλλιά; Η συνταγή έχει ως εξής: Ανακατεύετε μία κουταλιά της σούπας μέλι σε μία κούπα γάλα. Λιώνετε στο multi τρεις-τέσσερις μεγάλες φράουλες και τις προσθέτετε στο μείγμα. Απλώνετε ομοιόμορφα σε όλο το μήκος των μαλλιών, και τυλίγετε με μια πετσέτα για δύο ώρες. Λούζεστε και αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά.

Και τέλος… τα ρόλεϊ της μαμάς σας

Παρά τη φήμη τους ότι «κάνουν μπούκλες» στην πραγματικότητα τα ρόλεϊ «στρώνουν» και ισιώνουν τα σγουρά μαλλιά. Ξεθάψτε, λοιπόν, τα ρόλεϊ της μαμάς από το πατάρι, και τυλίξτε μεγάλες τούφες γύρω τους όσο τα μαλλιά είναι ακόμα βρεγμένα. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τελείως τα μαλλιά σας, και στη συνέχεια αφαιρέστε τα. Προαιρετικά, και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να ψεκάσετε τα μαλλιά με ένα προϊόν ενάντια στο φριζάρισμα πριν τα τυλίεξετε στα ρόλεϊ.

www.in2life.gr

Cacao Beans (σπόροι κακάο)

Αιθέριο έλαιο WHITE MUSK. Λευκός μόσχος. Το άρωμα του έρωτα!

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr