Τι λέει το χρώμα που επιλέγετε στις εμφανίσεις σας για τον χαρακτήρα σας;

Τι λέει το χρώμα που επιλέγετε στις εμφανίσεις σας για τον χαρακτήρα σας;

Δεν είναι απαραίτητο να είστε ειδικός της μόδας για να καταλάβετε πως τα χρώματα που επιλέγετε να φορέσετε σημαίνουν κάτι για εσάς. Τα χρώματα των ρούχων μας δεν τα επιλέγουμε τυχαία, είναι ένα μέσο έκφρασης είτε το κατανοούμε είτε όχι. Ο τρόπος ντυσίματος μας αποκαλύπτει αν αισθανόμαστε άνετα με τον εαυτό μας και πως αντιμετωπίζουμε τη θέση μας στον κόσμο γενικά.

Όπως έχει αποδεχτεί τα χρώματα στα ρούχα μας δίνουν πολλές παραπάνω πληροφορίες για εμάς από ό,τι πιστεύαμε. Το χρώμα που επιλέγουμε να φορέσουμε το πρωί έχει κάποιο ψυχολογικό υπόβαθρο σύμφωνα με την Angela Wright, η οποία είναι ψυχολόγος που εξειδικεύεται στην ψυχολογία του χρώματος. Η Wright μελετά το πώς το χρώμα επηρεάζει τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας.

Τι συμβολίζει το χρώμα που επιλέγετε να φοράτε περισσότερο;

Αν φοράτε κόκκινο


Το κόκκινο είναι ένα δυναμικό και έντονο χρώμα, ενώ έχει ασυνείδητες ψυχολογικές επιπτώσεις σε εσάς. Το κόκκινο αυξάνει τον ρυθμό των παλμών και την αρτηριακή πίεση και δημιουργεί την εντύπωση πως ο χρόνος περνά πιο γρήγορα. Αν, όμως, φορέσετε κάποια λάθος απόχρωση, όπως ένα θερμό κόκκινο με μαύρο, τότε θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Το κόκκινο θα μοιάζει ιδιαίτερα επιθετικο παρά τον συναρπαστικό του χαρακτήρα.

Αν φοράτε πορτοκαλί


Το πορτοκαλί είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο χρώμα και υπάρχει εξήγηση στο γιατί δεν το επιλέγουν τόσο συχνά οι άνθρωποι όσο το μαύρο ή το γκρι. Σχετίζεται με την τροφή, τη ζεστασιά, τον αισθησιασμό, τον αυθορμητισμό. Δεν αρέσει σε πολλές γυναίκες επειδή το θεωρούν κάπως τρομακτικό. Σύμφωνα με την Angela Wright, το πορτοκαλί είναι αισθησιακό χρώμα αλλά σε καμία περίπτωση αρνητικό.

Αν φοράτε κίτρινο


Το κίτρινο το έχουμε συνδέσει με την αισιοδοξία, τον ήλιο και την πιο χαρούμενη διάθεση. Το χρώμα αυτό συνδέεται με την αυτοπεποίθηση και τη θετικότητα. Τι σημαίνει, όμως, αν επιλέγετε να φορέσετε το κίτρινο στις πιο έντονες απποχρώσεις του; Το έντονο κιτρινο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αυτοποπεποίθηση σας, να σας δημιουργήσει άγχος και φόβο. Αυτή είναι η αρνητική πλευρά του κίτρινου και έχει να κάνει με τον φόβο και την έλλειψη πίστης προς τον εαυτό μας.

Αν φοράτε πράσινο


Το πράσινο εκτός από χρώμα της αισιοδοξίας, είναι και το χρώμα της φύσης. Δημιουργεί μία ισορροπία ανάμεσα στο μυαλό, το σώμα και τα συναισθήματα. Γι’ αυτό το πράσινο μας ξεκουράζει όταν το κοιτάμε. Επίσης, είναι καθησυχαστικό, αφού όταν ο κόσμος γύρω σας περιέχει άφθονο πράσινο, αυτομάτως σημαίνει πως υπάρχει άφθονο νερό ή φαγητό και εσείς δεν πρόκειται να πεινάσετε. Συνεπώς, το σκεπτικό πίσω από το πράσινο είναι πως δεν υπάρχει ο φόβος της έλλειψης πόρων.

Αν φοράτε μπλε


Σε αντίθεση με το πορτοκαλί, το μπλε είναι ένα πιο στοχαστικό χρώμα. Άρα, αν επιλέξετε να βάλετε μπλε το πρωί σημαίνει πώς υιοθετείτε μία πιο αυταρχική προσέγγιση για την υπόλοιπη ημέρα. Το μπλε ενεργοποιεί τη σκέψη, είναι το χρώμα της πνευματικής δραστηριότητας. Η Angela Wright υποστηρίζει πως όταν φοράτε μπλε, δείχνετε πως ξέρετε πολύ καλά για τι μιλάτε, είστε αποτελεσματικοί επείδη έχετε σκεφτεί πολύ καλά τα πάντα. Ειδικά το σκούρο μπλε χρώμα προσφέρει έναν τόνο εγκυρότητας. Αν συνδυάσετε το μπλε με το μαύρο, δίνετε έναν πιο extravagant τόνο στην εμφάνιση σας.

Αν φοράτε ροζ


Είναι γνωστό πως όταν ακούμε ροζ, το συνδέουμε αυτομάτως με τον ρομαντισμό. Εαν επιλέγετε να φορέσετε ένα ολόκληρο ροζ σύνολο και το έχετε συνδυάσει μ’ ένα φυσικό μακιγιάζ, τότε μάλλον είστε σε μία περίοδο που έχετε διάθεση να ερωτευτείτε. Αν, όμως, επιλέγετε έναν τόνο του ροζ που δεν ταιριάζει πολύ με την επιδερμίδα σας, σημαίνει πως κάποιος αμφισβήτησε τη θηλυκότητα σας και εσείς προσπαθείτε να αποδείξετε το αντίθετο. Το σωστό ροζ ταιριάζει με την απόχρωση της επιδερμίδας, τα μάτια, ακόμα και την προσωπικότητα σας.

Αν φοράτε λευκό


Το λευκό μπορεί να μας θυμίζει καθαριότητα, αλλά αποτελεί ένα εμπόδιο στην ψυχολογία των χρωμάτων, σύμφωνα με την ειδικό. Είναι το αντίθετο του μαύρου, αφού όλα τα χρώματα έχουν και μία αντίθετη αντανάκλαση. Όσοι φοράνε λευκά είναι σαν να υιοθετούν τη στάση “μην αγγίζετε” και αυτό δημιουργεί πολλά εμπόδια. Από τη μία πλευρά, το λευκό είναι συνδεδεμένο με την καθαριότητα και φαίνεται αρκετά ισχυρό, από την άλλη, όμως, δεν είναι και πολύ φιλικό χρώμα.

Αν φοράτε γκρι


Όπως το λευκό, έτσι και το γκρι μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες ειδικά όταν πρόκειται για υποσυνείδητα συναισθήματα. Αν επιλέξετε ρούχα σε γκρι αποχρώσεις, μπορεί να σας προκαλέσει μέχρι και υπνηλία στον χώρο εργασίας σας. Στην πραγματικότητα, είναι ένα αρκετά αρνητικό χρώμα που θα πρέπει να αποφεύγουμε, αν θέλουμε να βελτιωθεί η διάθεσή μας.

Αν φοράτε μαύρο

Το μαύρο είναι το χρώμα που φοράνε οι περισσότεροι με μεγάλη ευκολία, καθώς είναι ένα πολύ σικάτο χρώμα. Απορροφά τα πάντα και δεν αντανακλά τίποτα, προστατεύοντας σας από την αρνητική ενέργεια. Έτσι, είναι ένα ασφαλές χρώμα, όχι μόνο επειδή ταιριάζει με τα πάντα, αλλά και γιατί μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια.

Αιθέριο έλαιο WHITE MUSK. Λευκός μόσχος. Το άρωμα του έρωτα!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr