Το ρόδι VS κόκκινο κράσι και πράσινο τσάι

Το ρόδι VS κόκκινο κράσι και πράσινο τσάι

 

H αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές ισχυρότερη από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Σχετικές πληροφορίες μας δίνει ο Δημήτριος Γρηγοράκης M.Sc.Κλινικός Διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Το παραπάνω συμβαίνει χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του ροδιού σε ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες και τανίνες, σύμφωνα με μετρήσεις ORAC (μέθοδος μέτρησης της αντιοξειδωτικής ποσότητας και δράσης τροφίμων) .

Τα οφέλη του ανθρώπινου οργανισμού από το ρόδι είναι :

Η περισσότερο γνωστή χρήση του φρούτου αφορά στην προστασία της καρδιάς, σύμφωνα με κάποιες εργαστηριακές μελέτες .
Οι τανίνες που περιέχει επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του οξειδωτικού στρες (αυξημένα επίπεδα ελεύθερων ριζών στον οργανισμό).

Η κατανάλωση του χυμού για 2 εβδομάδες από ασθενείς που παρουσίαζαν υψηλή πίεση είχε θετικά αποτελέσματα , σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2001 (Aviram και Dornfeld).
Το ρόδι και ιδιαίτερα το εκχύλισμά του, μπορεί να μειώσει τη διάβρωση των χόνδρων, βοηθώντας έτσι κατά της οστεοαρθρίτιδας.
Εχει αντιβακτηριδιακή και αντι-ιική δράση κατά της οδοντικής πλάκας.
Είναι καλή πηγή βιταμίνης C
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και σε φυλλικό οξύ.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου απο τα μυστικά ομορφιάς

Διαβάστε ακόμα