Αποτρίχωση με laser: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αποτρίχωση με laser: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Είναι αλήθεια ότι η αποτρίχωση είναι μία από τις πιο εκνευριστικές υποχρεώσεις της γυναικείας περιποίησης. Πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πολλές φορές είναι επώδυνη, ενώ είναι δυνατό να δημιουργήσει θυλακίτιδα (φλεγμονή του θύλακα της τρίχας).

Για την αποφυγή αυτών των προβλημάτων, όλο και περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν μια μέθοδο ριζικής αποτρίχωσης, αυτή της αποτρίχωσης με laser.

Η αποτρίχωση με laser είναι μια ιατρική διαδικασία, κατά την οποία το μηχάνημα laser στοχεύει απευθείας στον θύλακα της τρίχας, η οποία με την επανάληψη των συνεδριών θα αρχίσει να εξασθενεί και τελικά να εξαφανίζεται. Η τρίχα θα πρέπει να είναι 3-4 ημερών για να μπορέσει να την «πιάσει» το μηχάνημα και να γίνει σωστά η διαδικασία, ενώ αν είναι μεγαλύτερη το αποτέλεσμα θα είναι επώδυνο.

Η αποτρίχωση με laser κατά κανόνα δεν είναι επώδυνη, ίσως νιώσετε ένα μικρό τσιμπηματάκι σε δύσκολες περιοχές όπως είναι το μπικίνι και οι μασχάλες. Θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μην εκτίθεστε απευθείας στον ήλιο μετά από μια συνεδρία laser, ενώ πρέπει να χρησιμοποιείτε άφθονο αντηλιακό.

Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι;

Η αποτρίχωση αυτή γίνεται σε συνεδρίες, ο αριθμός των οποίων διαφέρει ανάλογα με την περιοχή του σώματος που σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, το μπικίνι χρειάζεται μικρότερο αριθμό συνεδριών από αυτές που απαιτούνται για το πρόσωπο και τους μηρούς. Το σύνολο των συνεδριών πάντως κυμαίνεται από 4 έως 6 συνεδρίες, ενώ πραγματοποιούνται συνήθως κάθε μήνα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το είδος αποτρίχωσης έχει αρκετά μεγάλο κόστος, μιας και πρόκειται για ριζική αποτρίχωση, ωστόσο αξίζει αν θέλει κανείς να απαλλαγεί τελείως από την τριχοφυΐα και άλλες επώδυνες μεθόδους.

Γιατί να την επιλέξω;

Αν λοιπόν, επιθυμείς ριζική αποτρίχωση ή θέλεις να απαλλαγείς από προβλήματα άλλων μεθόδων όπως η θυλακίτιδα, η αποτρίχωση με laser είναι η ιδανική λύση. Κατά την έρευνά σου, θα πρέπει να απευθυνθείς σε ιατρικά κέντρα που κάνουν αποτρίχωση με laser, μιας και αυτά τα μηχανήματα λειτουργούν μόνο με άδεια δερματολόγου!

Μην επιλέξεις κάποιο από διάφορα αισθητικά κέντρα, τα οποία συνήθως προσελκύουν το κοινό με ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, ενώ αμφισβητείται η παρουσία δερματολόγου.

www.ediva.gr

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Ανακουφιστικό Καταπραυντικό Gel Άμεσης Εξισορρόπησης Για Μετά Το Ξύρισμα.

Κρέμα σώματος για σατινένια λάμψη! Body Cream Gold.

Βούτυρο Κακάο απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

 

Διαβάστε ακόμα