Μαλλιά Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019: Top χρώματα, χτενίσματα και κουρέματα

Μαλλιά Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019: Top χρώματα, χτενίσματα και κουρέματα

 

Αναρωτιέστε ποιες θα είναι οι τάσεις στα μαλλιά για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2019; Η λίστα που ακολουθεί έχει όλα τα top hair trends όπως τα είδαμε στις πιο φημισμένες πασαρέλες του κόσμου.

Ποια θα είναι λοιπόν τα χρώματα βαφής μαλλιών που θα κυριαρχήσουν και ποια τα κουρέματα που θα τα αναδείξουν καλύτερα; Επίσης, ποια θα είναι τα πιο μοδάτα χτενίσματα για τη σεζόν και ποια αξεσουάρ θα τα απογειώσουν;

Χτενίσματα αέρινα, ανάλαφρα και επιμελώς ατημέλητα, που αποπνέουν την ξεγνοιασιά και την χαλαρότητα που αποπνέει η περίοδος για την οποία μιλάμε.

Κορυφαία χρώματα στα μαλλιά για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019
Όπως κάθε σεζόν, οι διάσημοι οίκοι μόδας δεν παρουσιάζουν μόνο τα ρούχα και τα αξεσουάρ που θα κυριαρχήσουν, αλλά και τα χρώματα στα μαλλιά που θα αποτελέσουν την κορυφαία επιλογή για την εποχή. Ας δούμε λοιπόν τι έχουν να μας προτείνουν όσον αφορά τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά top hair colors.

Παστέλ αποχρώσεις στα μαλλιά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τόσο την Άνοιξη όσο και το Καλοκαίρι του 2019 θα κυριαρχήσουν στα μαλλιά οι παραμυθένιες παστέλ αποχρώσεις. Χρώματα όπως το λιλά, το γαλάζιο και το πορτοκαλί ήταν μερικές από τις προτάσεις των οίκων μόδας. Το χρώμα όμως που ξεχώρισε περισσότερο ήταν το απαλό και γλυκό ροζ, μια girly απόχρωση που θα κάνει αισθητή την παρουσία της.

Αν το εντελώς ροζ σας τρομάζει, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα rose gold, γνωστό και ως strawberry blonde.

Η Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 θέλει ξανθό ξάνοιγμα στα μαλλιά – Bleach Blonde

Ένα από τα χρώματα που έκανε επίσης αισθητή την παρουσία του στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας για την εποχή είναι το ξανοιγμένο ξανθό. Πρόκειται για μια απόχρωση ξανθού που πλησιάζει στο λευκό και έχει ψυχρό τόνο.

Ξανθό μελί χρώμα στα μαλλιά – Honey Blonde

Σε αντίθεση με το bleach blonde έρχεται το γλυκό και πιο σκούρο μελί ξανθό που θα επικρατεί εξίσου τη σεζόν αυτή. Η απόχρωση αυτή έχει μια δόση κόκκινου και καστανού που του προσδίδει γλυκύτητα.

Ash Brown Hair – Ψυχρό καστανό – σταχτί

Σε αντίθεση με τα περισσότερα χρώματα στα μαλλιά για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019, τα οποία έχουν θερμό τόνο, το συγκεκριμένο είναι το πιο ψυχρό. Πρόκειται για μια ανοιχτόχρωμη σχετικά καστανή βαφή μαλλιών με ψυχρό σταχτί τόνο.

Καστανά σοκολατί μαλλιά


Ένα από τα διαχρονικά χρώματα στα μαλλιά που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των κορυφαίων επιλογών για τη σεζόν είναι το σοκολατί καστανό. Η γλυκιά και φυσική αυτή απόχρωση έχει αγαπηθεί πολύ από τις γυναίκες κάθε ηλικίας.

Αν μάλιστα του προσθέσετε λίγο ξηρό λάδι μαλλιών κατά το styling, το οποίο προστατεύει την τρίχα από την θερμότητα, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ λαμπερό και λείο.

Φυσικά κόκκινα μαλλιά – Ginger hair


Μια από τις κορυφαίες τάσεις στην κατηγορία «Μαλλιά Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019» είναι και οι φυσικές κοκκινομάλλες. Πρόκειται για ιδιαίτερη και γλυκιά απόχρωση μαλλιών που ξεχωρίζει.

Βέβαια αν η φύση δεν σας προίκισε με κόκκινα μαλλιά, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλές βαφές μαλλιών που μπορούν να σας προσφέρουν αυτό το φυσικό αποτέλεσμα.

Μαύρα μαλλιά

Μπορεί σε γενικές γραμμές τα χρώματα στα μαλλιά για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι να είναι πιο ανοιχτά, ωστόσο το έντονο και γυαλιστερό μαύρο θα αποτελέσει κορυφαίο hair trend για τη σεζόν. Μάλιστα όσο πιο γυαλιστερό είναι το μαύρο, τόσο πιο trendy θα είναι το αποτέλεσμα. Φροντίστε λοιπόν να διατηρήσετε καλά ενυδατωμένα τα μαλλιά σας για να δείχνουν πιο ζωντανά.

Neon Hair, μια τολμηρή τάση της φετινής Άνοιξης και Καλοκαιριού


Σε αντίθεση με τους απαλούς παστέλ χρωματισμούς έρχονται οι νέον βαφές που θα αποτελέσουν μια ακόμη κορυφαία τάση για την εποχή. Είναι μια περισσότερο extreme επιλογή που ξεχωρίζει και λίγες θα τολμούσαν να δοκιμάσουν. Κάποιοι οίκοι χρησιμοποίησαν περούκες ή εξτένσιον για να παρουσιάζουν το συγκεκριμένο hair trend.

Κορυφαία κουρέματα και χτενίσματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019Πέρα από τα χρώματα που θα επικρατήσουν στα μαλλιά, οι κορυφαίοι οίκοι παρουσίασαν και τα χτενίσματα / κουρέματα που θα αποτελέσουν την τελευταία λέξη της μόδας για την εποχή.

Μαλλιά με όγκο


Τα χτενίσματα με όγκο παραμένουν στην κορυφή και αυτή τη σεζόν. Εμπνευσμένα από την δεκαετία των ’60s, τα χαρακτηριστά bouffants θα κατακλύσουν τους δρόμους αυτή την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Δοκιμάστε λοιπόν να κρεπάρετε το πίσω πάνω μέρος του κεφαλιού σας δίνοντας του όγκο και στη συνέχεια αφήστε τα μαλλιά σας κάτω ή πιάστε τα κάνοντας ένα όμορφο updo, ένα σινιόν ή μια αλογοουρά.

Ανέμελα wet look και slicked back χτενίσματα

Τα wet look και τα slicked back χτενίσματα δεν θα μπορούσαν να μην αποτελούν κορυφαία τάση στα μαλλιά για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019.

Θυμίζουν τα βρεγμένα από το νερό μαλλιά και μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα με λίγη λακ και λίγο ζελέ.

Top Knots για την σεζόν

Οι ψηλοί κότσοι στο επάνω μέρος του κεφαλιού θα φορεθούν πολύ αυτή την περίοδο. Μπορούν να δημιουργηθούν τόσο με όλα τα μαλλιά πιασμένα ψηλά, όσο και σαν χτένισμα μισά πάνω μισά κάτω.

Το συγκεκριμένο hairstyle είναι κομψό και παιχνιδιάρικο, ιδανικό για πρωινές και casual εμφανίσεις. Κάποια σχέδια μάλιστα αποπνέουν και ρομαντισμό.

Επιμελώς ατημέλητες χαμηλές αλογοουρές

Οι αλογοουρές που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις πασαρέλες ήταν οι χαμηλές και επιμελώς ατημέλητες. Πρόκειται για χτενίσματα που αποπνέουν αθλητικό αέρα, είναι γρήγορα και εύκολα.

Sleek Updos & Chignons

Ένα από τα κορυφαία στυλ στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά χτενίσματα είναι τα πιασμένα και τραβηγμένα πίσω μαλλιά. Είτε πρόκειται για σινιόν, δηλαδή χαμηλό κότσο στο ύψος του σβέρκου, ή για οποιοδήποτε updo που έχει λεία πιασμένα τα μαλλιά πίσω, το αποτέλεσμα είναι άκρως μοντέρνο.

Ανάλαφρα κυματιστά μαλλιά με χωρίστρα στη μέση

Εμπνευσμένα από τη δεκαετία των ’60s και το boho style, τα ανέμελα αυτά χτενίσματα με τις ανάλαφρες μπούκλες θα είναι must στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά χτενίσματα για το 2019.

Χαμηλή αλογοουρά με χωρίστρα στη μέση


Τα απλά και εύκολα χτενίσματα έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στις πασαρέλες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού 2019. Ένα από αυτά που ξεχώρισαν είναι και η απλή χαμηλή αλογοουρά με χωρίστρα στη μέση. Δεν έχετε παρά να πιάσετε τα μαλλιά σας με ένα λαστιχάκι χαμηλά στο σβέρκο και θα είστε In για την εποχή. Τι πιο απλό και γρήγορο;

Ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά χτενίσματα με πλάγια χωρίστρα


Πέρα όμως από τη χωρίστρα στη μέση, οι hair specialists έδωσαν μια θέση στη λίστα με τα κορυφαία μαλλιά για τη σεζόν και στην πλάγια χωρίστρα. Συνδυασμένη με απλά ανάλαφρα χτενίσματα, μπούκλες και κυματιστά μαλλιά, τα μοντέλα έκλεψαν τις εντυπώσεις με τα απλά αλλά όμορφα χτενίσματα τους.

Baby Bangs

Ένα από κορυφαία γυναικεία κουρέματα του 2019 είναι οι πολύ κοντές αφέλειες, τα λεγόμενα baby bangs. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη επιλογή με ρετρό αέρα.

Εξίσου όμως αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι ασύμμετρες αφέλειες, αλλά και τα choppy bangs (με μύτες).

Χοντρές πλεξούδες στα μαλλιά Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019

Στις πασαρέλες των διάσημων οίκων είδαμε τόσο καλοχτενισμένες, όσο και ανέμελες χοντρές πλεξούδες, πιασμένες σε κοτσίδες, αλλά και updo χτενίσματα. Κάποιες φορές μάλιστα χρησιμοποιούσαν μαντήλια ή κορδέλες τις οποίες έπλεκαν μέσα στην πλεξούδα για να της προσθέσουν υπέροχο στυλ και χρώμα.

Box Braids & Cornrows

Τα δημοφιλή Boxer braids και cornrows που έχουν αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια θα συνεχίσουν να αποτελούν τάση και αυτή τη σεζόν.

Πρόκειται για χτενίσματα που απομακρύνουν τα μαλλιά από το πρόσωπο και είναι ιδανικά για το γυμναστήριο, αλλά και για χαλαρές βόλτες. Μάλιστα τα συγκεκριμένα πιασίματα μαλλιών είναι κατάλληλα και για τα ατίθασα ή σγουρά μαλλιά.

Φυσικά σπαστά και σγουρά μαλλιά

Η φυσική ομορφιά παραμένει και αυτή την περίοδο στην κορυφή. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ισιώνετε τα μαλλιά σας συνεχώς, ταλαιπωρώντας την τρίχα και φθείροντας την. Διατηρήστε το φυσικό σπαστό ή σγουρό τους σχήμα και λάμψτε σε κάθε σας εμφάνιση.

Pixie, Boy-Cut & Buzz-Cut / Τα αγορίστικα μαλλιά της σεζόν

Ένα ακόμη από τα τοπ γυναίκεια κουρέματα της εποχής είναι το πολύ κοντό αγορέ. Είτε πρόκειται για pixie ή για Boy-Cut & Buzz-Cut, το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Βέβαια δεν είναι πολλές οι γυναίκες που τολμούν να κάνουν μια τόσο μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά τους και ο λόγος είναι το πολύ κοντό μήκος που θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να μακρύνει. Επίσης, τα τόσο κοντά κουρέματα δεν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα.

Αν όμως σας ταιριάζει και το επιχειρήσετε, θα δείτε πως η εικόνα σας θα γίνει αυτομάτως πιο μοντέρνα, νεανική και εντυπωσιακή.

Κορυφαία αξεσουάρ μαλλιών για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019
Πέρα από τα χρώματα, τα χτενίσματα και τα κουρέματα που θα επικρατήσουν αυτή τη σεζόν, υπάρχουν και τα αξεσουάρ μαλλιών. Πρόκειται για τα κοκαλάκια, τις κορδέλες και όλα αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως τα μαλλιά σας και να κάνουν την εμφάνιση σας άκρως εντυπωσιακή!

Τσιμπιδάκια, κοκαλάκια και μπαρέτες

Τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα αξεσουάρ μαλλιών είναι τα τσιμπιδάκια. Απλά ή διακοσμημένα με διάφορα υλικά, τα τσιμπιδάκια μπορούν να κάνουν ένα χτένισμα πολύ εντυπωσιακό. Μπορούν να φορεθούν μόνα τους ή να συνδυαστούν με άλλα αξεσουάρ και να δημιουργήσουν μοντέρνα χτενίσματα που θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Εξίσου μοδάτα όμως είναι και τα μεταλλικά ή πλαστικά κοκαλάκια, όπως και οι μπαρέτες που μπορούν να πιάσουν τα μαλλιά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Wrapped διακοσμητικά στοιχεία που στολίζουν μια αλογοουρά

Μια υπέροχη ιδέα για να απογειώσετε ακόμη και την πιο απλή αλογοουρά αποτελούν τα wrapped αξεσουάρ μαλλιών. Πρόκειται για κορδόνια συνήθως δερμάτινα και όχι μόνο που τυλίγονται γύρω από το δέσιμο της κοτσίδας ή της αλογοουράς και την μεταμορφώνουν πλήρως.

Λουλούδια στα μαλλιά

Άνοιξη και Καλοκαίρι χωρίς λουλούδια δεν μπορεί να υπάρξει. Το διακοσμητικό αυτό στοιχείο που εμπνέεται από την ανθισμένη γη και τα όμορφα χρώματα των λουλουδιών θα κοσμεί και τα χτενίσματα της περιόδου αυτής.

Γιατί λοιπόν να μην δώσετε λίγο χρώμα στα μαλλιά σας προσθέτοντας μικρά ή μεγαλύτερα ψεύτικα άνθη στις πλεξούδες, τα updo ή τις ανάλαφρες μπούκλες σας;

Μαντήλι στα μαλλιά για εντυπωσιακά look

Μια ακόμη όμορφη επιλογή για τα χτενίσματα της σεζόν που προσθέτει χρώμα και στυλ είναι το μαντήλι στα μαλλιά. Το αξεσουάρ αυτό μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να δείχνει το ίδιο εντυπωσιακό κάθε φορά.

Μπορείτε να το πλέξετε μέσα στα μαλλιά σας, να το δέσετε ως κορδέλα ή να καλύψετε όλο το κεφάλι. Ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ στυλάτο και chic.

Μάλιστα το μαντήλι στα μαλλιά αποτελεί και μια φανταστική λύση για να καλύψετε τη λιπαρότητα στα μαλλιά σας.

Φιόγκοι και κορδέλες στα μαλλιά Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019


Οι φιόγκοι αποτέλεσαν ένα βασικό διακοσμητικό στοιχείο τόσο στη μόδα, όσο και στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά παπούτσια της σεζόν. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να μην επηρεάσουν και τα αξεσουάρ μαλλιών. Προσθέτουν ρομαντισμό και παιχνιδιάρικο στυλ με girly διάθεση σε οποιαδήποτε εμφάνιση κι αν κάνετε.

Αντίστοιχα αισθητή έκαναν την παρουσία τους και οι κορδέλες. Μερικές είχαν πιο σπορ στυλ, ενώ υπήρχαν και κάποιες που πρόσθεταν κομψότητα και θηλυκότητα σε ένα χτένισμα.

Αξεσουάρ μαλλιών με δαντέλα

Ένα από τα πιο ρομαντικά στοιχεία στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 που υιοθετήθηκε και στα αξεσουάρ μαλλιών ήταν η δαντέλα. Το θηλυκό και κομψό αυτό υλικό που αποπνέει πολυτέλεια κατέκλυσε τις πασαρέλες. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσετε κι εσείς;

Πριγκιπική τιάρα


Αν σας αρέσει το κομψό και πολυτελές πριγκιπικό στυλ ντυσίματος, οι τιάρες που θα φορεθούν πολύ στα μαλλιά την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Το εντυπωσιακό αυτό πριγκιπικό αξεσουάρ μαλλιών θα μεταμορφώσει πλήρως την εμφάνιση σας και θα σας κάνει να λάμψετε.

Είναι ιδανικό για νυφικά χτενίσματα, αλλά μπορεί να φορεθεί εξίσου και άλλες στιγμές. Αρκεί βέβαια να το φορέσετε στην κατάλληλη περίσταση και να το συνδυάσετε με το ιδανικό ντύσιμο.

 

Καναββέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr