Τέσσερις απλοί τρόποι να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα

Τέσσερις απλοί τρόποι να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα

Τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον fitness στόχο σας

Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί δε βλέπετε βελτίωση στο σώμα σας όσο και αν προσπαθείτε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Αρχίστε να τρώτε σωστά

Αυτό είναι βασικό για οποιονδήποτε από τους μελλοντικούς σας fitness στόχους. Αν τρώτε κυρίως πρόχειρο φαγητό, το δέρμα, η υγεία και η ενέργειά σας θα επηρεαστούν αρνητικά. Επίσης, κινδυνεύετε να αναπτύξετε διατροφικές ανεπάρκειες. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να καταναλώνετε υγιεινά, θρεπτικά τρόφιμα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία.

Ακόμα, φροντίστε να συμπεριλαμβάνετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα σας, καθώς αποτελεί το μόνο θρεπτικό συστατικό που έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη μυϊκή μάζα. Μην ξεχνάτε επίσης να πίνετε πολύ νερό, τόσο για να νιώθετε χορτάτη, όσο και για να μην «πέφτει» η απόδοσή σας.

Βήμα 2: Προσοχή στις θερμίδες

Συχνά, άνθρωποι που θέλουν να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα, επιτρέπουν στον εαυτό τους να φάει πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως. Ενώ δε χρειάζεται να γίνεστε υστερική με τις θερμίδες, δεν υπάρχει λόγος και να ξεφύγετε με τη δικαιολογία ότι χάνετε πολλές θερμίδες με τη γυμναστική. Οι περιττές θερμίδες από το πρόχειρο φαγητό θα αποθηκευτούν στον οργανισμό σας ως λίπος, όχι όπως θα θέλατε.

Βήμα 3: Θέστε τον τελικό στόχο σας και προσαρμόστε τις προπονήσεις σας ανάλογα

Οι προπονήσεις σας πρέπει να συμπίπτουν με τους στόχους σας. Εάν θέλετε να χτίσετε μυς, τότε πρέπει να περιορίσετε τις αερόβιες προπονήσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να παραιτηθείτε εντελώς από αυτές, αλλά να έχετε κατά νου ότι αν κάνετε αερόβια προγράμματα, θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε για να αναπληρώσετε τις χαμένες θερμίδες.

Η προπόνηση που ενισχύει το χτίσιμο των μυών, δεν είναι άλλη από αυτή που έχει ως κεντρικό άξονα τα βάρη. Μπορείτε να κάνετε βάρη συνδυαστικά με άλλες προπονήσεις, που θα γυμνάσουν άλλες μυϊκές ομάδες.

Βήμα 4: Φάτε μετά την προπόνηση

Μετά την προπόνησή σας πρέπει να καταναλώνετε ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Μην απορήσετε με τους υδατάνθρακες: όταν καταναλώνονται μετά τη γυμναστική, δεν αποθηκεύονται ως λίπος, αλλά λειτουργούν συνδυαστικά με τις πρωτεΐνες χτίζοντας τους μυς.

www.imommy.gr

Rice Protein Πρωτεΐνη ρυζιού

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr