Ροδόνερο: 5 καλά που κάνει στην ομορφιά σου

Ροδόνερο: 5 καλά που κάνει στην ομορφιά σου

 

Η Dr. Tiffany Jow εξηγεί γιατί το τριαντάφυλλο πρέπει να αποτελεί μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σου

Το ροδόνερο είναι ένα υγρό που παράγεται από την απόσταξη με ατμό των ροδοπετάλων και χρησιμοποιείται για θεραπείες ομορφιάς από την αρχαία Αίγυπτο.

 

Η Dr. Tiffany Jow, μια δερματολογική χειρούργος στη Νέα Υόρκη, μοιράζεται τα πέντε πράγματα που πιθανότατα δεν γνωρίζεις για το ροδόνερο – και γιατί θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της ρουτίνας καθημερινής περιποίησης σου.

Είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για την πρόληψη ζημιών στο δέρμα μας που προκαλείται από το στρες. Η Jow λέει ότι όταν χρησιμοποιείται στην περιποίηση της επιδερμίδας, το ροδόνερο βοηθάει το δέρμα να καταπολεμήσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV, τη ρύπανση και το άγχος.

Θα μπορούσε να βοηθήσει με την ακμή

Επειδή το ροδόνερο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, η Jow λέει ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια φυσική θεραπεία για την ακμή. Συνιστά την επιλογή ενός σπρέι ή ενός ορού επειδή είναι υπερ-συμπυκνωμένα με ροδόνερο και επιτρέπουν την καλύτερη διείσδυση στο δέρμα, ενώ οι κρέμες μπορούν να αραιωθούν με μαλακτικά και υγραντικά.

Είναι αντιφλεγμονώδες

Εάν έχεις έκζεμα ή ροδόχρο ακμή, η Jow λέει ότι το ροδόνερο θα βοηθήσει να μαλακώσει την ερυθρότητα λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

Είναι ενυδατικό για το δέρμα και τα μαλλιά

Το ροδόνερο δεν μαλακώνει μόνο το δέρμα όταν χρησιμοποιείται στην περιποίηση του δέρματος. Μπορεί επίσης να ενυδατώσει τα μαλλιά σου χωρίς να προσθέσει επιπλέον βάρος. Η Jow προτείνει να προσθέσεις μερικές σταγόνες ροδόνερο στο σαμπουάν ή το conditioner σου για πρόσθετη υγρασία.

Μειώνει το άγχος

Ο λόγος που το τριαντάφυλλο βρίσκεται σε τόσα πολλά αρώματα δεν είναι μόνο λόγω της υπέροχης μυρωδιάς του – αυτό το άρωμα μπορεί να έχει πραγματικά θετικά αποτελέσματα. Η Jow λέει ότι όταν εισπνέουμε τριαντάφυλλο μειώνεται το στρες και νιώθουμε πιο ήρεμοι και χαλαροί, ενώ σύμφωνα με μελέτες, το ροδόνερο μειώνει την ποσότητα κορτιζόλης στο σώμα.

www.womenonly.gr

Νερό μύρου. Για κουρασμένα δέρματα. Καταπολεμά το πρήξιμο βλεφάρων.

Νερό λευκού κρίνου. Όμορφη σαν λουλούδι.

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό.

Αποξηραμένα ροδοπέταλα.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr