5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πλήθος βλαβερών ουσιών που μολύνουν το σώμα και απειλούν την υγεία μας. Αυτές οι ουσίες ονομάζονται τοξίνες και όταν βρίσκονται σε υπερβολική ποσότητα στον οργανισμό προκαλούν τοξίνωση. Προκειμένου το σώμα να προστατευτεί, στέλνει προειδοποιητικά σημάδια που στα οποία καλό θα ήταν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή.
5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

από Ιόλη Πολύζου

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι το σώμα μας είναι γεμάτο τοξίνες;
Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει μηχανισμούς που εξουδετερώνουν τις τοξίνες. Αν όμως υπάρχει υπερπληθώρα στον οργανισμό, τότε «παγιδεύονται» και δεν μπορεί να τις αποβάλλει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται συμπτώματα που μπορεί να μοιάζουν συμπτώματα άλλων ασθενειών όμως, στην ουσία μας προειδοποιούν ότι το σώμα μας δεν αντέχει άλλο.

Κόπωση

Μπορεί να κοιμάστε αρκετά, όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας συχνά νιώθετε εξάντληση και την επιθυμία να ξαπλώσετε. Η κόπωση είναι συχνό σημάδι που δείχνει ότι το πρόβλημα έγκειται στις τοξίνες.Αν καταπολεμάτε αυτό το πρόβλημα με καφέ και κατανάλωση γλυκών, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επιδεινώσετε την κατάσταση.

Δεν χάνετε κιλά

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολα χάνουμε βάρος. Ωστόσο αν ασκείστε καθημερινά, προσέχετε πόσες θερμίδες καταναλώνετε και παρόλα αυτά δεν χάνετε βάρος, καλό θα ήταν να επανεξετάστε το διαιτολόγιο σας. Οι τοξίνες εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Κακοσμία στόματος

Τις περισσότερες φορές το βούρτσισμα των δοντιών ή η χρήση στοματικού διαλύματος είναι αρκετή για να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή. Αν όμως επιμένει, τότε πρέπει να σκεφτείτε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Η δυσοσμία στόματος σχετίζεται συχνά με οδοντιατρικά ή πεπτικά προβλήματα, αλλά μπορεί και να επηρεάζεται και από την αυξημένη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό. Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών βοηθά το πεπτικό σας σύστημα να απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες.

Δυσκοιλιότητα

Όταν το παχύ έντερο λειτουργεί ομαλά, «ξεφορτώνεται» τις τοξίνες. Στην περίπτωση όμως δυσκοιλιότητας αυτές αποθηκεύονται, επηρεάζοντας αρνητικά την λειτουργία του σώματος. Εκτός από το στομάχι που αναστατώνεται, η δυσκοιλιότητα προκαλεί πονοκεφάλους και μυαλγία. Το πρόβλημα εντείνεται περισσότερο όταν καταναλώνετε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα γεμάτα χημικά και συντηρητικά.

Δερματικά προβλήματα

H ακμή και τα εξανθήματα δηλώνουν ότι το σώμα είναι υπερφορτωμένο με τοξίνες. Συγκεκριμένα η ακμή σχετίζεται άμεσα με την διατροφή και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι δερματολόγοι δίνουν συγκεκριμένο διαιτολόγιο και κρέμες για την καταπολέμησή της.

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
Οι χημικές ουσίες βρίσκονται παντού και είναι ακατόρθωτο να τις αποφύγουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βγάλουμε τις περισσότερες από αυτές από τον οργανισμό μας κάνοντας…αποτοξίνωση.

Σε διατροφικό επίπεδο μπορούμε να περιορίσουμε την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης όπως για παράδειγμα το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους η αποτοξίνωση δεν πρέπει να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί μπορεί να έχει επίπτωση τόσο στο βάρος (να χάσουμε κιλά και να τα πάρουμε απότομα) αλλά και να στερήσουμε στον οργανισμό μας θρεπτικές ουσίες.

Όσον αφορά την περιποίηση, προσπαθήστε να αγοράζετε οργανικά προϊόντα. Καλλυντικά, σαμπουάν, ακόμη και για τα καθαριστικά του σπιτιού πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι όσο πιο φυσικά γίνεται.

Επειδή ακόμη και το άγχος και ο λάθος τρόπος ζωής επιδεινώνουν το πρόβλημα, καθιερώστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, περιορίζοντας τα ξενύχτια, το αλκοόλ και φυσικά το κάπνισμα που δυσχεραίνουν την λειτουργία του ήπατος που αντί να μεταβολίζει τις τοξίνες, τις κατευθύνει πίσω στο αίμα.

www.mama365.gr

8 BILLION ACIDOPHILUS & BIFIDUS.Καθαρό στομάχι, έντερο, βελτιωμένη εντερική χλωρίδα.

Maca Powder Μάκα. Βιολογική ρίζα

Γαιδουράγκαθο πρόληψη στον καρκίνο..

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr