Οι πιο χρήσιμες συμβουλές για γυναίκες με αφέλειες

Οι πιο χρήσιμες συμβουλές για γυναίκες με αφέλειες

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τις αφέλειες με τη μόδα των 80s, ωστόσο πλέον έχουν επανέλθει δυναμικά στη πιο μοντέρνα εκδοχή τους. Γι’ αυτό, όλο και περισσότερες γυναίκες τολμούν να κάνουν αυτή την… δραστική αλλαγή στα μαλλιά τους, η οποία είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Αν και θεωρείται ότι το styling και η περιποίηση των αφελειών είναι δύσκολη υπόθεση, με κάποιες έξυπνες κινήσεις θα γίνει παιχνιδάκι.
Οι πιο χρήσιμες συμβουλές για γυναίκες με αφέλειες

από Μαρία Κωνσταντοπούλου

Το σωστό στέγνωμα…

Ο χρόνος είναι εχθρός των αφελειών. Αμέσως μετά το λούσιμο, λοιπόν, πάρτε μία στρογγυλή βούρτσα και στεγνώστε τις προσεκτικά. Κρατήστε το πιστολάκι κάθετα και αρχίστε να τις βουρτσίζετε ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω και από πάνω προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο, οι αφέλειες θα αποκτήσουν φυσικό όγκο και δεν θα θυμίζουν τη θρυλική δεκαετία του 80 που οι κομμωτές συνήθιζαν να τις τονίζουν.

… ακόμα και χωρίς πιστολάκι

Σε περίπτωση που είναι καλοκαίρι, είστε σε διακοπές ή σε camping και δεν μπορείτε να τις στεγνώσετε με το πιστολάκι, μπορείτε τουλάχιστον να τις τιθασεύσετε μέχρι να στεγνώσουν από μόνες τους. Αρχικά, τις στριφογυρίζετε και στη συνέχεια τις χωρίζετε στα δύο πλάγια του προσώπου. Τις αφήνετε έτσι μέχρι να στεγνώσουν χωρίς όμως να τις ακουμπάτε. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα φριζάρουν και δεν θα πετάνε τουφάκια.

Το trimming είναι απαραίτητο

Αν θέλετε οι αφέλειες να κρατήσουν την αρχική εντυπωσιακή και αυστηρή τους φόρμα, καλό θα είναι να επισκέπτεστε το κομμωτήριο αρκετά συχνά. Ενδεικτικά, οι ειδικοί συνιστούν περίπου μια φορά τον μήνα. Επειδή παίζει ρόλο και το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά σας, φροντίστε να το έχετε στον νου σας! Αποφύγετε πάντως να τις κόβετε μόνη σας- αν και φαίνεται εύκολη διαδικασία, όχι μόνο δεν είναι αλλά απαιτεί και ιδιαίτερη τεχνική. Αν ωστόσο αποφασίσετε να το ρισκάρετε, δοκιμάστε να κόψετε τις αφέλειές σας με μια τσατσάρα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

*Φωτογραφία: capellistyleonline.com

Το χτένισμα που τις κρύβει

Για να κρύψετε τις αφέλειες για αλλαγή, το χτένισμα που μπορείτε να κάνετε είναι πολύ απλό. Αφού τις χτενίσετε, βάλτε τις προς τα πίσω όπως βλέπετε στη φωτογραφία και ακολουθήστε την τεχνική του… ξασίματος για να αποκτήσουν περισσότερο όγκο. Στο τέλος, βοηθήστε τις να σταθεροποιηθούν με λακ ή κάποιο άλλο αρκετά δυνατό προϊόν styling. Αν δεν θέλετε να επιβαρύνετε τα μαλλιά με προϊόντα styling, ασφαλίστε τις με τσιμπιδάκια στις άκρες. Για πιο βραδινό αποτέλεσμα, μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σε μια σικ αλογοουρά.

 

*Φωτογραφία: cosmopolitan.com

Περιμένετε αφού εφαρμόσετε την κρέμα προσώπου

Οι αφέλειες ακουμπούν στο μέτωπο και το πρόσωπο και έτσι έχουν άμεση επαφή με τις κρέμες προσώπου, το μακιγιάζ και τα προϊόντα που εφαρμόζουμε εκεί με αποτέλεσμα να λαδώνουν πιο εύκολα. Για να αποφύγετε αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα, με το που ξυπνάτε το πρωί, πιάστε τις με τσιμπιδάκια και βάλτε τις στο πλάι. Εφαρμόστε την κρέμα προσώπου και το μακιγιάζ και περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν και να στεγνώσουν τα προϊόντα.

Οι επιμελώς ατημέλητες αφέλειες για τις μέρες με υγρασία

Υπάρχουν κάποιες μέρες που, λόγω καιρού και υγρασίας, οι αφέλειες δεν θα «κάτσουν» όσο κι αν προσπαθείτε. Για να μην χάνετε τον χρόνο σας μάταια, υιοθετήστε το messy look, δηλαδή το επιμελώς ατημέλητο χτένισμα, χωρίζοντας τις αφέλειες στις δύο μεριές και δίνοντας στιλ στα μαλλιά με αφρό ή μια μικρή ποσότητα τζελ.

 

*Φωτογραφία: cliqueinc.com

Τα προϊόντα styling με μέτρο

Οι αφέλειες έχουν την τάση να λαδώνουν πιο εύκολα γι’ αυτό δεν πρέπει να το παρακάνετε με τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείτε για να τις φορμάρετε. Εφαρμόζετε πάντα πολύ μικρή ποσότητα και προσέξτε να την απλώνετε ομοιόμορφα όχι μόνο στις ρίζες, που είναι ακόμα πιο επιρρεπείς στη λιπαρότητα, αλλά σε όλο το μήκος των αφελειών. Συμβουλή μας είναι να προτιμάτε το dry shampoo και για τις αφέλειες. Η σύνθεσή του είναι πιο ξηρή και δεν θα τις κάνει τόσο γρήγορα λιπαρές, όσο άλλα προϊόντα για τα μαλλιά.

Καναββέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Αιθέριο Έλαιο Κέδρου Για Λιπαρά δέρματα και Μαλλιά

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Καστορέλαιο

Ορός σώματος μαλλιών και προσώπου Black Lava Effect

Μαγιά μπύρας για γερούς μυς για ακμή νύχια και μαλλιά.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr