Γιατί δεν έχεις ενέργεια; Τι φταίει και τι να κάνεις

Γιατί δεν έχεις ενέργεια; Τι φταίει και τι να κάνεις

Νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια; Έχουμε τον τρόπο να ανέβεις! Ανακάλυψε τι φταίει και τι μπορείς να κάνεις.

Γράφει: Αμαλία Δούκα

Δεν έχεις ενέργεια για να βγεις με την παρέα σου αλλά ούτε για τη δουλειά σου και τις καθημερινές σου υποχρεώσεις; Διάβασε εδώ τι μπορεί να φταίει και τις λύσεις για να γεμίσεις ξανά τις μπαταρίες σου.

Δεν έχεις ενέργεια για τίποτε;
Τα ξενύχτια, η κούραση και το άγχος έχουν το τίμημά τους. «Όταν φορτώνεις με πολύ άγχος το σώμα σου πέφτει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ενώ υπάρχουν στοιχεία πως η ζάχαρη περιορίζει την ικανότητα των λευκών σου αιμοσφαιρίων να εντοπίζουν και να σκοτώνουν βακτήρια και ιούς», λέει η διατροφολόγος Judith Wills.

 

Η άμεση λύση για να έχεις ενέργεια

Βεβαιώσου ότι έχεις πάντα κοντά σου υγιεινές τροφές όπως ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για να μην τσιμπολογάς junk food. Μπορείς επίσης να πάρεις πολυβιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τη διάθεσή σου, π.χ. με ginseng.

Η μόνιμη λύση
Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, απαραίτητα συστατικά για την καλή υγεία του αίματος και την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επιπλέον μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. «Αν έχεις αναιμία, είσαι πιο ευάλωτη τις ιώσεις καθώς το σίδηρος παίζει ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγή αντισωμάτων», λέει Judith.

Αν είσαι vegan ή vegetarian βεβαιώσου ότι η διατροφή σου είναι πλούσια σε όλα τα απαραίτητα συστατικά κι αν δεν είσαι σίγουρη, συζήτησέ το με έναν διατροφολόγο.

Πηγή:www.shape.gr

 

5-HTP 50 MG. Μείωση στρες, ενέργεια, βαθύς ύπνος.

BUTCHER’S BROOM 500 MG 100CAPS. Ενίσχυση κυκλοφορικού,φλεβίτιδα,αιμοροείδες, αθηροσκλήρωση

Rosehip Powder (σκόνη άγριας τριανταφυλλιάς)

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα