Με αυτές τις τροφές θα “σπάσεις” μια και καλή την κυτταρίτιδα!

Με αυτές τις τροφές θα “σπάσεις” μια και καλή την κυτταρίτιδα!

Τι να τρώτε για να μειώσετε την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα απασχολεί μεγάλο αριθμό γυναικών και δεν λογαριάζει αν κάποια είναι αδύνατη ή γεμάτη. Για να μειώσετε την κυτταρίτιδα, χρειάζεται να κάνετε σωστή διατροφή σε συνδυασμό με γυμναστική. Αλλά αν δεν βρίσκετε τον χρόνο να ασκηθείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαρνηθείτε συγκεκριμένες τροφές και να συμπεριλάβετε άλλες… θαυματουργές στο διαιτολόγιό σας.
Τι να τρώτε για να μειώσετε την κυτταρίτιδα

Πείτε αντίο…
… στους αγαπημένους μεν, επεξεργασμένους δε υδατάνθρακες που βρίσκονται στο άσπρο ψωμί, στα λευκά ζυμαρικά και στα μπισκότα και αντικαταστήστε τους με τους συγγενείς τους: τα ολικής αλέσεως προϊόντα. Γιατί να το κάνετε; Για τον απλό λόγο ότι περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία και μεγαλύτερες ποσότητες φυτικών ινών, που είναι απαραίτητες για την υγεία του δέρματος.

Σολομός
Τα ω-3 λιπαρά οξέα από τα ψάρια, όπως ο σολομός περιορίζουν τις διάφορες δερματικές φλεγμονές αλλά και την κυτταρίτιδα, διότι βοηθούν το σώμα να μεταβολίζει το λίπος. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους «Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα επίσης μειώνουν την όρεξη και τη φλεγμονή χαμηλού επιπέδου, αποκαθιστούν κι ενισχύουν τους δερματικούς ιστούς και τις ίνες» κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μειώνεται η συσσώρευση τοξινών.

Φάβα

φωτό:/www.argiro.gr

Ουσιαστικά μιλάμε για πουρέ από ρεβίθια (με τα εξτραδάκια του) που, όμως, είναι από τα όσπρια που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και υδατάνθρακες. Ο συνδυασμός αυτός έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και επιπλέον, διατηρεί σε ισορροπία τα επίπεδα σακχάρου του αίματος. Αφήστε, λοιπόν, τις σως και το τυρί φιλαδέλφεια και βάλτε στη διατροφή σας το χούμους.

Σκόρδο
Το σκόρδο παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό, είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, καθώς όχι μόνο συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, αλλά είναι και ένα φυσικό αντιβιοτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακριβώς, επειδή βοηθάει στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος, «ξεπλένει» τις τοξίνες και καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

Εσπεριδοειδή φρούτα
Σημαντικό σύμμαχο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι τα εσπεριδοειδή φρούτα, όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα ακτινίδια, οι φράουλες κ.ο.κ. Χάρη στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία εμπλέκεται στον σχηματισμό ιστικού κολλαγόνου, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Μαύρη σοκολάτα/Φυσικό κακάο
Για τους εραστές της σοκολάτας, έχουμε καλά νέα. Δεν χρειάζεται να θυσιαστείτε και να απορρίψετε όλα τα γλυκά. Το φυσικό κακάο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που διασπούν το λίπος στην κυτταρίτιδα και βελτιώνουν τη λειτουργία όλων των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και των δερματικών.

Κόκκινες πιπεριές
Οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 που ενισχύει τον συνδετικό ιστό του δέρματος. Σύμφωνα με την διατροφολόγο Lori L.Shemek ενισχύουν τον μεταβολισμό εως και 25% για τρεις ώρες μετά την κατανάλωσή τους. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα καίει αποτελεσματικά τις θερμίδες και βοηθάει στην απώλεια λίπους. Επιπλέον, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αποβάλλει τις τοξίνες και καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

Ηλιόσποροι χωρίς αλάτι
Πρόκειται για ένα σνακ πλούσιο σε κάλιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β6. Βοηθάει το σώμα να μεταβολίζει τις πρωτεΐνες που ενισχύουν τον συνδετικό ιστό του δέρματος, αλλά είναι επίσης και ένα φυσικό διουρητικό που εξαλείφει την υπερβολική ποσότητα νερού και φουσκώματος που κάνει την κυτταρίτιδα πιο ορατή.

Πράσινο τσάι
To πράσινο τσάι περιέχει συστατικά που επιταχύνουν τον μεταβολισμό και αυξάνουν την καύση του λίπους. Επιπλέον σταματάει την επέκταση των λιπωδών κυττάρων που δημιουργούν την κυτταρίτιδα και αποβάλλει τις τοξίνες.

Με… αυτοσυγκράτηση, σωστή διατροφή και λίγη γυμναστική, μπορούμε να πούμε αντίο στην κυτταρίτιδα. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι αυτό των μοντέλων, ωστόσο η αυτοπεποίθησή μας θα ανέβει!

Πηγή:www.mama365.gr

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Αιθέριο έλαιο μέντας. Σύσφιξη σε πρόσωπο και σώμα.

Αιθέριο έλαιο φασκόμηλου για την κυτταρίτιδα.

Αιθέριο έλαιο πιπεριού

Λάδι πράσινου τσαγιού. Δέρμα, κυτταρίτιδα μαλλιά!

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr