Τσάι στο πρόσωπο; 5 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το τσάι για ωραίο δέρμα

Τσάι στο πρόσωπο; 5 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το τσάι για ωραίο δέρμα

Τσάι στο πρόσωπο και στο δέρμα; Ναι, θα δεις εξαιρετικό αποτέλεσμα αν το χρησιμοποιήσεις σαν κομπρέσα, λοσιόν και με 3 ακόμα τρόπους. Δες πώς

Γράφει:
Βίκυ Πασχαλη

Αγαπάς το τσάι και κάθε μέρα φροντίζεις να υπάρχει μία ώρα που το απολαμβάνεις; Καλά κάνεις μιας και το τσάι είναι εκτός από πολύ ευεργετικό και χαλαρωτικό, περιέχει λίγες θερμίδες με αποτέλεσμα να το πίνεις χωρίς καμία απολύτως ενοχή.

Όμως τα καλά που έχει δεν είναι μόνο αυτά και σίγουρα δεν αφορούν μόνο τον οργανισμό σου. Δεν έχει σημασία αν πράσινο τσάι, μαύρο ή βουνού, καθώς όλα θα ενισχύσουν το δέρμα σου. Συγκεκριμένα, το τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τους παρακάτω τρόπους:

1. Τσάι σε κομπρέσες για την τόνωση του δέρματος
Ξεκουράζει τα μάτια ή καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα. Ψέκασε τις κομπρέσες με νερό από πράσινο τσάι και τοποθέτησέ τις στα σημεία που θέλεις για 10-30 λεπτά.

2. Τσάι ως λοσιόν μετά τον καθαρισμό προσώπου
Ιδανικό μάλιστα για ξηρές, ευαίσθητες επιδερμίδες. Όποτε νιώθεις την ανάγκη για φροντίδα της επιδερμίδας σου ψέκασε απλώς στο πρόσωπο λίγο τσάι που έχεις βάλει σε ένα βαποριζατέρ και θα νιώσεις αμέσως την διαφορά.

3. Τσάι ως κομπρέσες με αιθέρια έλαια
Για την ευαίσθητη επιδερμίδα: Eμποτίζουμε γάζες με χλιαρό νερό από πράσινο τσάι και με αιθέριο έλαιο λεβάντα (1-2 σταγόνες) και τις τοποθετούμε στο δέρμα. Σε 15 λεπτά, θα καταπραΰνει κοκκινίλες και άλλους ερεθισμούς.
Για την ξηρή επιδερμίδα: Eμποτίζουμε τις γάζες με το νερό του πράσινου τσαγιού και αιθέριο έλαιο γεράνι (1-2 σταγόνες). Σε 15 λεπτά η επιδερμίδα σου θα έχει αναζωογονηθεί. Προσοχή: Όχι στα μάτια και πάντα το βράδυ, ώστε να αποφύγουμε την άμεση έκθεση στον ήλιο.

4. Τσάι για την καλύτερη απόδοση μιας μάσκας προσώπου
Μπορείς να απλώσεις πρώτα τη μάσκα σου (ενυδάτωσης ή λάμψης), από πάνω να τοποθετήσεις γάζες εμποτισμένες με πράσινο τσάι και πάνω από τις γάζες να τοποθετήσεις φρέσκες φέτες φρούτων ή λαχανικών (π.χ. αγγούρι για τόνωση και ενυδάτωση, πορτοκάλι για λάμψη). Tο πράσινο τσάι θα βοηθήσει να γίνει καλύτερα η απορρόφηση των φυσικών συστατικών.

5. Τσάι για μπάνιο
Για το μπάνιο σου μπορείς να βράσεις φύλλα από πράσινο τσάι μαζί με νερό, να αφήσεις το υγρό να «κάτσει» λίγο και μετά να το ρίξεις στην μπανιέρα. Xαλάρωσε μέσα στο νερό για 10 με 20 λεπτά.

Πηγή:www.missbloom.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr