Έκκριμα σαλιγκαριού, βασιλικός πολτός και άλλα φυσικά αντιγηραντικά συστατικά που χρειάζεται η beauty ρουτίνα σου

Έκκριμα σαλιγκαριού, βασιλικός πολτός και άλλα φυσικά αντιγηραντικά συστατικά που χρειάζεται η beauty ρουτίνα σου

Οι κρέμες που περιέχουν φυσικά αντιγηραντικά συστατικά αποτελούν την καλύτερη αφορμή –και τον πιο εύκολο τρόπο– για να ξεγελάσεις το χρόνο.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Είσαι beauty junkie και θέλεις να είσαι updated για όλα τα φυσικά αντιγηραντικά συστατικά που μπορείς να βρεις τώρα στα προϊόντα περιποίησης; Να σε… συστήσουμε με τα φυσικά αντιγηραντικά που αξίζουν μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Μανιτάρια για τις φλεγμονές
Tι κάνουν: Η επίδρασή τους στο ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες στην Ιαπωνία. Τα μανιτάρια shitake, maitake και πλευρώτους θεωρούνται ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό μας. Το εκχύλισμα από μανιτάρια, όταν απλώνεται τοπικά, καταπολεμά πολλά δερματικά προβλήματα, όπως ευαισθησία, ξηρότητα, θαμπάδα, ακμή και ρυτίδες, που είναι το αποτέλεσμα μιας φλεγμονής.

Βελανιδιά για τη μακροζωία των κυττάρων
Τι κάνει: Η κερσετίνη ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών, τα οποία είναι υπεύθυνα για το χρωματισμό πολλών φρούτων, λουλουδιών και λαχανικών. Τα φλαβονοειδή αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Στις φυσικές πηγές κερσετίνης συμπεριλαμβάνονται η βελανιδιά, το μήλο, το σταφύλι και το τσάι. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, διατηρεί τη ζωτικότητα των κυττάρων και βελτιώνει τη μορφολογία τους βοηθώντας την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει τα σημάδια του χρόνου.

Δηλητήριο φιδιού για τις ρυτίδες
Τι κάνει: Το δηλητήριο του φιδιού φαίνεται να είναι το νέο botox που μας έρχεται από την (άγρια) φύση, αφού εξαφανίζει με τον πιο ανώδυνο και ασφαλή τρόπο τις ρυτίδες. Oι κρέμες με δηλητήριο φιδιού είναι ό,τι πιο σύγχρονο στη βιομηχανία καλλυντικών, χάρη στην ιδιότητά τους να εξαλείφουν τα σημάδια της γήρανσης. Η σπάνια ουσία για την οποία γίνεται τόσος λόγος είναι το περίφημο πεπτίδιο Synake, που παρασκευάζεται στο εργαστήριο και δρα σαν φυσικό botox, καθώς σταματά τη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων στους μυς, συσφίγγοντας την επιδερμίδα και εξαφανίζοντας τις ρυτίδες.

Έκκριμα σαλιγκαριού για νεανική επιδερμίδα χωρίς ατέλειες
Τι κάνει: Κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι το έκκριμα του σαλιγκαριού έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που δρουν θεραπευτικά στα έντονα σημάδια που αφήνει η ακμή. Αποκαθιστώντας παράλληλα το δίκτυο του κολλαγόνου και της ελαστίνης στις περιοχές όπου υπάρχουν πολλές ουλές, βοηθά την επιδερμίδα να αναγεννηθεί. Οι αγρότες που ασχολούνται με την καλλιέργεια σαλιγκαριών είναι από τους καλύτερους πρεσβευτές τους: το έκκριμα των σαλιγκαριών χαρίζει βελούδινη υφή στα ταλαιπωρημένα χέρια τους. Όμως και οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι έχει αναπλαστικές ιδιότητες. Η πολύπλοκη δομή των μορίων τους δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή τους στο εργαστήριο, γι’ αυτό και η καλλιέργεια των σαλιγκαριών γίνεται φυσικά, με οργανικές μεθόδους, έτσι ώστε τα ένζυμα και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει το έκκριμά τους να παραμένουν αναλλοίωτα και ενεργά.

Βασιλικός πολτός για νεανική λάμψη
Τι κάνει: Ο βασιλικός πολτός, η γύρη, το μέλι και όλα τα παράγωγά τους παρουσιάζουν ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Σύμφωνα με μελέτες, ο βασιλικός πολτός είναι πλούσια πηγή λιπαρών οξέων και βιταμινών, ανανεώνει τους ινοβλάστες της επιδερμίδας και καλύπτει με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες επανόρθωσης και αντιγηραντικής δράσης για τα ώριμα και απαιτητικά δέρματα.

Ρεσβεραστρόλη κατά της χαλάρωσης
Τι κάνει: Είναι βασικό συστατικό του κόκκινου κρασιού και ξαναδίνει στην επιδερμίδα τη σφριγηλότητα και τη νεότητά της, καθώς καταπολεμά όλα τα σημάδια της γήρανσης: ρυτίδες, χαλάρωση, πανάδες, σημάδια του στρες, θαμπή όψη και ξηρότητα του δέρματος. Η Σχολή Ιατρικής του Χάρβαρντ έχει χαρακτηρίσει τη ρεβεραστρόλη ως το πιο αποτελεσματικό δραστικό συστατικό, το οποίο επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των κυττάρων.

Εκχύλισμα σπόρων araucaria για αποτέλεσμα lifting σε μάτια και χείλη
Τι κάνει: Η araucaria είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί στην ηπειρωτική σειρά των Άνδεων και διαθέτει εξέχουσα αντοχή στο εχθρικό περιβάλλον. Το εκχύλισμα σπόρων της συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από τις εξωτερικές επιθέσεις (κλίμα και περιβάλλον). Σύμφωνα με τους ερευνητές, η δράση του μειώνει το κυτταρικό στρες κατά 21%, διεγείροντας έτσι τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και αυξάνοντας την πυκνότητα της επιδερμίδας.

www.shape.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Βασιλικός πολτός. Το παντοδύναμο φάρμακο των προγόνων!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr